• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Odlehčený kynutý knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Odlehčený kynutý knedlík

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Odlehčený kynutý knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hrubá mouka
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 100
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      ml minerální voda neochucená

Postup přípravy receptu

1
Smícháme tekutiny dohromady, odebereme 10 lžic, přidáme cukr a droždí. Necháme v teple vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, vejce a vzešlý kvásek, zamícháme a postupně přiléváme tekutinu. Zpracujeme tuhé těsto, které necháme 30 minut v teple kynout.
2
Po nakynutí rozdělíme na 3 bochánky, ze kterých vyválíme 3 šišky, přikryjeme a necháme ještě 10 minut nakynout. Poté je házíme do vroucí vody (já na dno sypu trochu mouky - aby se nepřilepily) a vaříme přikryté na mírném ohni 20 minut. Po 10 minutách obrátíme.
3
Tyto knedlíky nejsou tak těžké a syté jako klasické kynuté. Mohou je jíst i lidé, kteří musejí dodržovat šetřící dietu.
4
Poznámka: Tekutiny je třeba někdy více, někdy méně. Proto nepřiléváme všechnu tekutina naráz. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hawy | 21. 10. 2012 09:21

    Já bych řekla, že tou minerálkou, je nadýchaný, lehký...stačí uvařit a uvidíte sama. Já už jiné kynuté nedělám ;-)

  • Ivana Samcová | 23. 7. 2009 14:18

    Knedlíky vařím taky už jen v páře, ale na rozdíl od Anny, nepoužívám utěrku, ale jak pařáček, tak i knedlíky potírám olejem. Stejně vařím už i bramborový knedlík. Moc nám to tak chutná.

  • Anna Vobroučková | 23. 7. 2009 12:12

    Knedlíky vařím v páře,je to super,neprasknou neosliznou,nepřevaří se.Jednoduše dám do hrnce pařáček ,vodu pod něj a na něj utěrku.Knedlíky na utěrku,je dobré vytahnout utěru mezi ,aby se neslepily,i po stranách.Vařím bez kontroly 20-25 min.,jen pozor,aby se vám nevyvařila voda.

  • Dagmar Bartůšková | 23. 7. 2009 11:19

    Nejlepší recept na kynutý knedlík, jaký jsëm kdy vyzkoušela :-)

  • Gábina Houšková | 21. 3. 2007 13:31

    Markéto, čím je tento knedlík odlehčený? Zdá se mi stejný jako jiné kynuté knedlíky, ale moc jsem jich nevařila, tak nevím.

  • Dáša | 21. 3. 2007 13:22

    Můj muž má nemocnou slinivku a proto jsem zkusila váš knedlík,(Udělala jsem ho už včera aby nebyl úpně čerstvý a i tak zůstal vláčný a na chuti mu nic neubralo)Je opravdu výborný.I já jsem si pochutnala.Jiný už dělat nebudu.Díky za recept...

  • Zlatica | 15. 3. 2007 09:02

    Ja pripravujem dokonca bez vajíčka a vôbec tam nechýba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hrubá mouka Minerální voda Mléko Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

43
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
28
Slovenské rohlíky
Slovenské rohlíky
26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
18
Bramborové noky
Bramborové noky
15
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Odlehčený kynutý knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact