Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme a směsí naplníme koláčovou formu vymazanou máslem, uhladíme. Na směs nakapeme horčici a kečup (nemícháme!). Potom naskládáme slabé plátky uzeniny. Na uzeninu dáme sterilovanou zeleninu dle vlastní chuti, kterou zasypeme sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a dáme zapéct. Až nám sýr zrůžoví, máme hotovo!
2
Podáváme ihned se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.
3
Pokud budeme chtít dělat na velký plech, budeme potřebovat cca 8-10 starších rohlíků.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jeřábková
|31. 12. 2014 16:37
Moc dobrý nápad jak zužitkovat starší pečivo. Neměla jsem odhad, koupila veky i rohlíky a nakonec skoro všechno zůstalo a teď už je všechno pryč a snídaně to byla královská. Někdy se tenhle nápad určitě ještě bude hodit.
Jana
|26. 7. 2014 08:10
Toť lahoda za pár kaček, super! :-*
Jiřina
|17. 1. 2014 21:12
Výborný nápad.Každému někdy zbyde víc pečiva,takže není co řešit.Děkuji.
kobra
|9. 2. 2013 17:14
čau, hromada starých housek mě vyburcovala k vyzkoušení a stálo to za to! fakt dobrý a hlavně použitelný podle toho co je zrovna doma, člověk se nemusí držet přesně receptu a přidá to co doma je a co každému chutná :-)
Je to zkratka LUXUSNI recept delala jsem ho uz nekolikrat. Vzdycky "co dum dal" at uz na veceri nebo po mensi akci na obed/snidani pro kamarady vzdycky se tam neco hodi a vsem to chutna
Denisa
|14. 8. 2012 21:17
To musim zkusit, vypadá to jednoduše a jedle )
Komárková
|12. 7. 2012 08:40
Výborný recept ;-) . Dělám ho už řadu let a nestalo se mi, že by někomu nechutnal, nic neodměřuji, všechno dávám podle oka a stavu zásob, všechno šup šup a je hotovo ;-) :-P :-D .
Petra
|22. 4. 2012 19:57
Moooc dobré, jen musím dělat z víc rohliků, aby jsme se najedli všichni )
rivolova
|10. 2. 2012 10:26
delala jsem ho rano holkam a snedly ho naposezeni, kdyby ho bylo vic jeste by si daly. musim koupit vic rohliku aby zbyly :-)
Lada Žehrová
|3. 1. 2012 13:59
Připravovala jsem koláč ze zbylé jedné a půl kusu tukové veky, to je asi 500 gramů, těsto mi vyšlo akorát na velký plech s vysokým okrajem. Navrstvila jsem nedojedené sýry a salámy, pokapala kečupem a hořčicí, poházela taky nakrájené olivy a kyselé houbičky. Upekla jsem z toho mišmaše luxusní slaný koláč a receptu píšu jedno velké DÍKY!!!! Lednička je vysmejčená a moje věčně hladová rodina nadvýsost spojená.
Stejskalová
|29. 11. 2011 12:12
Chystala jsem se na recept už dlouho a konečně na něj došlo. S přítelem nám stačilo udělat ze 4 rohliků a bylo to výborné i docela syté.
Musím se přidat k pochvalným komentářům. Měli jsme s prckem k obědu a oba jsme si pošmákli. Do rohlíkového základu jsem dala ještě trošku sušeného česneku a nemělo to chybu. Jen přístě musím zapékat koláč nejprve jen zespoda, aby se rohlíky více propekly a udělala se na nich kůrčička. Dávám za 1.
Lukan
|5. 8. 2011 08:06
Nápaditá a vydatná breakfast , já dal i sardelovou pastu , perfecto !
Claudia
|25. 7. 2011 21:58
Moc dobry napad a hotovy chutna vsem, protoze se da ochutit vsim co komu chutna ;-) :-P .
Maštalířová
|6. 6. 2011 18:46
Opravdu dobře zpracované páteční pečivo <:-) , výborný nápad a moc dobře chutná <:-) , děkuji.
Věra
|5. 5. 2011 19:21
Pekla jsem koláč ze starší bagety jen se sýrem a zeleninou, byl moc dobrý, děkuji za recept :-)) .
M.Eva
|13. 4. 2011 18:33
Na velký plech jsem dala 12 starších rohlíků, bylo to asi vyšší, ale výborné. Večeře pro celou rodinu na jedničku!
Potřebovala jsem rychlovku a našla, Jirko, tvůj recept a chutnalo nám !!! Přidala jsem trochu oregána a dala jsem šunku na drobno. Dávám 1 a zdravím tě !!!