Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut. Necháme vychladnout a pak je oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Vejce... více o Bramborový salát s vejci a ředkvičkami
Z vepřových kotlet odsekneme páteřní kosti, naplocho je středem nařízneme, vzniklý otvor naplníme tenkými kolečky salámu a tenkými plátky sýra ... více o Vepřové kotlety plněné uherským salámem a sýrem
Z dobře omytých listů hlávkového salátu vystříkáme zbylou vodu a rozložíme je na okraji velké mísy. Rajčata pokrájíme na plátky, ředkvičky a okurky na... více o Zeleninový salát s francouzskou zálivkou
Omyté broskve ponoříme na okamžik do vařící vody, oloupáme, zbavíme pecek, pokrájíme na kostičky, odpeckované meruňky a oloupanou hrušku pokrájíme na... více o Ovocný salát s melounem
Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Potom přidáme vlažné mléko a polovinu mouky. Do druhé poloviny mouky zamícháme prášek do pečiva... více o Mramorová bábovka
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a opékáme je cca 10 minut. Mezitím okrájíme a opereme celer a... více o Zelenina v pánvi
Brambory ve slupce dáme vařit do velkého hrnce s kmínem a solí. Pórky očistíme a nakrájíme na menší válečky. Brambory necháme zchladnout a oloupeme je... více o Zapékané brambory se zeleninou
Cukr, citronovou šťávu a žloutky třeme asi 20 minut do zpěnění. Potom přidáme po kapkách rum, po lžících mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh a všechno... více o Piškotová bábovka
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je spolu s kmínem v osolené vodě. Mezitím očistíme houby. Plátky hub osmahneme na másle spolu s... více o Houbová polévka
Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a přidáme oloupaný jemně nasekaný česnek. Vložíme do vody a 10 minut vaříme. Potom přidáme masox a... více o Jarní polévka
Víno nalijeme do mísy na přípravu bowle. Přidáme cukr, kůru z dokonale očištěných, kartáčkem odrhnutých citronů. Mísu přikryjeme víkem, vložíme do... více o Citronová bowle
Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření, nať libečku, cibuli a vaříme na malém plaménku, až maso změkne. Ke konci... více o Hovězí polévka s masovými knedlíčky
Kondenzované mléko doplníme převařenou, vlažnou vodou na objem 48 cl. V mixéru šleháme moučkový a vanilkový cukr, žloutky a čtvrtinu dávky... více o Vaječný likér
Do kuřecího vývaru dáme povařit očištěnou zeleninu, kterou po uvaření vyndáme, nadrobno nakrájíme a vrátíme do polévky.<br> Kapání: V hrnečku... více o Kuřecí polévka s kapáním
Zelí očistíme a po odstranění hrubších žeber nakrájíme na nudličky. Cibuli nadrobno rozsekáme. Biokys nebo smetanu ochutíme solí a cukrem, promícháme... více o Salát z pekingského zelí I.
Sýr nakrájíme na kostky, slaninu na plátky, cibuli a rajčata také na plátky, očištěné papriky na dílky. Kostičky sýra obalíme do plátků slaniny a... více o Sýrové špízy
Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Nabobtnalý hrách vaříme ve vodě, ve které byl namočen. Vaření urychlíme v tlakovém hrnci. Na... více o Hrachová kaše
Horké mléko osolíme, přidáme tuk a zvolna za stálého míchání na mírném plameni sypeme krupici. Mícháme až se těsto nelepí na dno a stěny nádoby. Do... více o Krupicové noky
Máslo ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou, potom dohladka vyšleháme s horkým mlékem. Sýr a šunku nakrájíme na obdélníkové plátky a střídavě... více o Ženevské řezy
Z mléka, krupice, cukru a špetky soli uvaříme hustou kaši. Formu na bábovku si vypláchneme studenou vodou a kaši do ní nalijeme, necháme v lednici asi... více o Krupicové flameri
Předem namočený hrách uvaříme do husté kaše. Ke kaši zamícháme rajčatovou šťávu, kysané zelí, sůl a pepř, a směs vlijeme do vymazaného pekáčku... více o Hrách zapékaný se zelím
Oloupané banány rozkrojíme podélně na půlky, řeznou plochou dolů je položíme na pánev s rozehřátým máslem, posypeme cukrem a upečeme v mírně rozehřáté... více o Pečené banány se zmrzlinou
Vychlazené listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Ostrým nožem nakrájíme 3 cm široké a 15 cm dlouhé pruhy a natočíme je na... více o Kremrole se šlehačkou
Z listového těsta vyválime obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nebo nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty, opranými a... více o Jablkový závin z listového těsta
Z prolisovaného tvarohu, smetany a vanilkového cukru našleháme hladký krém. Omyté ovoce obalíme v cukru. V pohárech prokládáme krém vrstvami ovoce,... více o Ovocné poháry s tvarohovým krémem
Na rozehřáté máslo vlijeme vejce rozšlehaná se solí, přidáme na malé kostičky nakrájený sýr a mícháme až se vejce srazí a sýr začne rozpouštět. Vejce... více o Míchaná vejce se sýrem
Oloupanou cibuli uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Do vývaru z cibule namočíme žemle. Očištěné houby pokrájíme a osmažíme na rozškvařené... více o Houbové karbanátky
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, ve vejcích... více o Kapr smažený se sýrem
Máslo utřeme do pěny a potom k němu postupně, za stálého míchání přidáme žloutky. Po částech přidáváme mouku a těsto ředíme mlékem. Potom je osolíme a... více o Jemné máslové noky
Špagety vsypeme do osolené vařící vody, uvaříme, scedíme a necháme okapat. Šunku pokrájenou na kostičky osmahneme na rozehřátém oleji, posypeme... více o Špagety zapečené se sýrem
Dobře omytá, vykrájená a na čtvrtky dělená jablka vložíme do kastrolu, zalijeme vodou s cukrem a hřebíčkem a krátce asi 10 minut povaříme. Přitom... více o Rychlý jablkový kompot
Změklý tuk ušleháme s cukrem a špetkou soli do pěny. Postupně přidáme vejce a mléko a nakonec prosátou mouku, kterou jsme pečlivě promíchali s práškem... více o Křehký broskvový koláč
Umícháme hladké, trochu hustší těsto na palačinky. Vmícháme vanilkový cukr a na nudličky nastrouhaná, oloupaná jablka posypaná skořicí. Pečeme... více o Palačinky s jablky
Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme tužší těsto.... více o Jahodový patrový dort
Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozpůlíme a necháme vychladnout. Omyjeme bazalku, otrháme lístky a... více o Pečené brambory plněné rajčaty
Do pěny utřeme žloutky se 75 g cukru a s vanilkovým cukrem. Přidáme mouku a maizenu. Ušleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta.... více o Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na drobno. Pórek očistíme, opereme a posekáme na tenká kolečka. Ta vložíme... více o Brambory v pánvi
Rýži propláchneme několikrát teplou vodou a necháme na sítu okapat. Pak ji nasypeme do 250 ml vroucí, mírně osolené vody a vaříme asi 5 minut. Potom... více o Sladká kaše se švestkami
Šunku a sýr nakrájíme na kostičky nebo ozdobnými formičkami vykrájíme různé tvary. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na tenké plátky a rozdělíme na... více o Pestrý sýrový salát
Do mouky nakrájíme máslo. Rozklepneme 1 vejce, přidáme špetku soli a lžíci chladné vody. Vypracujeme těsto, zabalíme je do folie a uložíme asi na 30... více o Zeleninový koláč přelitý smetanou
Salát očistíme, opereme a osušíme. Několik listů odložíme, ostatní posekáme. Omyjeme rajčata, rozčtvrtíme je a nakrájíme na kostičky. Utřeme tvaroh se... více o Česneková bageta
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Potom jej rozložíme do ohnivzdorné mísy vymazané máslem a poklademe plátky šunky, zalijeme... více o Zapečený květák se šunkou
Rajčata omyjeme a odkrojíme vršky. Vydlabeme vnitřky a dužinu rozmačkáme. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a vejce. Troubu rozpálíme na 200 °C.... více o Kuřecí prsíčka s pečenými rajčaty
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v... více o Bifteky se zeleným pepřem
Z rohlíků odřízneme špičky. Pak je podélně z jedné strany rozřízneme, vydlabeme a potřeme máslem. Párky po obou stranách lehce opečeme, vložíme do... více o Párky v rohlíku - grilované
Nivu nastrouháme na jemné nudličky, rozmícháme s jogurtem, drobně posekanou petrželkou a opepříme. Kolečka hermelínu vodorovně rozřízneme na dvě... více o Plněný hermelín
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Dáme na síto okapat a rozdělíme po listech. Košťál opatrně vyřízneme. Kapustové řízky osolíme, obalíme v mouce,... více o Kapustové řízky
Z odblaněné svíčkové nakrájíme 12 řezů, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Olej z pánve... více o Řezy ze svíčkové v žampionové směsi
Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Pak je osolíme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem... více o Kapr ve víně se žampiony
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme kari, přidáme přebranou a spařenou rýži, zalijeme přiměřeným množstvím vody, povaříme a pak... více o Rýže kari