Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jiří
|21. 6. 2015 21:07
Nejedná se o omáčku, ale dip. Jinak teda použití vegety je nechutné :-$
mkcl
|3. 5. 2013 19:53
uděli jsme si to na maso a pak dali na gril moc moc chutnalo :-) pak jsme si stoho udělali pomazánku byla uplně jiná než ta naše pomazánka z nivi ..též výborná ;-) chválím moc
JK
|28. 8. 2012 18:33
Mňamka
eva
|21. 8. 2012 10:01
Perfektní recept, děkuji Vám. Když je oslava, dělám jej ze 4 kysaných smetan a ještě se dohadují, kdo si zbytek odnese domů. Opravdu skvělá věc. :-D
parodie7
|7. 8. 2011 08:34
Griluji na el.grilu.Do nádoby pod žhavícím tělesem se musí nalít skoro litr vody aby se záchytná nádoba nespalovala.Tuk při grilování odkapává do této nádoby.Tato voda je pak hodně nasycená chutnnými kapkami z grilování.Je to však přesto jen ochucená voda.Jak z toho dodělat máčku nebo něco s čím by se daly polít brambory nebo rýže a pod?Jestli to dodělat v kastrolu a co do toho ještě přidat na dochucení,zahuštění a pod.
Děkuji za odpověď ! :-$
Omáčka je opravdu výborná, dneska jdeme grilovat s přáteli tak uvidíme co na to řeknou. Dávali jsme 2 zakys. smetany a 2 balene nivy, petrzel a pazitku a opracdu vyborny
Nejspíš v receptu ten poměr ani není.. Nevím, ale řekla bych, že všeho podle chuti Ale asi je myšleno na 1 zakysanku (150 nebo 200g) kousek té balené nivy (120g) a česneku a bylinky jak kdo má rád.. Já bych ty zakysanky možná dala i 2 nebo 1 a půl, máme raději jemnější
Uplne vynikajuca omacka - doslova som si ju zamilovala . My si ju zvykneme robit najma na grilovackach, ale teda hodi sa aj len tak zo zemiakmi. vrelo odporucam
Včera jsem tuto omáčku udělala k panence jen tak na pánvi, k tomu jsme měli salát a bagetky z trouby a máčeli jsme v tom úplně všechno! :-) Přítel, který nivu normálně nemusí, se jen oblizoval. Jasná 1!
Marie
|31. 12. 2010 15:53
promiňte předešlá poznámka patří ilis ilis !!
Marie
|31. 12. 2010 15:51
Tak jak jste to předělala tak to je snad i jiný recept a jiná omáčka
Tato omáčka je výborná, když jsem ji poprvé udělala na grilování, návštěva si v ní namočila vše, co bylo na stole včetně chleba a k masu skoro nic nezbylo. :-\ Takže od té doby dělám dvojitou dávku a nejen ke grilování. :-)
Heda Konečná
|23. 9. 2009 08:44
Vynikající, ke grilovanému masu je dobrá, ale k zelenině a malinkým brambůrkům vynikající. Dávam 1*
recepty 73
|11. 9. 2009 07:58
Super!Přelil jsem s ní ,,myši,,(tak u nás říkáme malým bramborám,upečeným v troubě i se slupkou).Luxusní záležitost!!!1*.Jiří
gluminka gluminka
|13. 6. 2009 22:11
Je to luxusní záležitost!!! A je výborná nejen ke grilovanému masíčku, ale já si s ní s chutí pokapu i zeleninu, např. na plátky krájenou okurku. Určitě to zkuste!Dobrou chuť.
ilis ilis
|25. 2. 2009 22:07
Tato omáčka je opravdu skvělá,podáváme k pečeným bramborům,které manžel připravuje na grilu,brambory se šlupkou vykartáčuji jemným kartáčkem,10 minut povařím v trošce vody,jakoby nad párou,nechám vychladit a poté se brambory položí na mřížku na venkovní gril.Po upečení mají krásně křupavou kůrčičku.Místo zakysané smetany používám půl na půl majolku s tatarkou,nepřidávám vegetu,malinko osolím,opepřím,přidám nakrájený pórek a nadrobno nakrájenou pažitku,prolisovaný česnek a najemno nastrouhanou nivu.
Martina Hájková
|4. 9. 2008 11:21
Fakt nemá chybu...stručně-můžu jen doporučit...dávám určitě za 1*
Karla *
|8. 8. 2008 11:40
Opravdu super omáčka! Rozmixovala jsem všechno v mixéru a pak přidala najemno nasekaný kopr, petrželovou a celerovou nať a bylo to výborné. Vegetu jsem nedávala. Skvělé k masu i na zeleninový salát.
Luděk
|19. 2. 2008 09:28
Připojuji se k nadšeným ovacím. Vynikající - nejenom na steak (a to je super) ale třeba i na platky rajčat jako chuťovka
Eva Lichnerová
|27. 8. 2007 16:57
Tak táto omáčka je fakt supiš, sme sa všetci len tak oblizovali! fakt super, dávam 1 .
Evík
|10. 7. 2007 09:39
Byla opravdu mňamózní a ještě lepší je uleželá jeden den. Děkuji za recept))
josef pepa
|11. 6. 2007 14:43
Do kastrolku dám 1-2 deci bílého vína, nechám bez pokličky vyvařit na asi polovinu objemu a pak dále dle uvedeného receptu. Jen nedávám vegetu, ale trošku pepře.
Mirka Vašulková
|16. 7. 2006 09:45
Děkuji za opravdu skvělí recept měla sem s ním velký úspěch.
Lucka
|13. 7. 2006 13:48
místo bylinek dávám jarní cibulku vše dám do mixéru a návštěvy se jen oblizují:-)
Zdeňka
|26. 6. 2006 20:17
Stejnou omáčku,jenom bez vegety,dělám na špagety a moc nám chutná.
Lada Kolínská
|25. 6. 2006 20:25
Výborné! A navíc rychlé a jednoduché. Je až neuvěřitelné, že při dnešní nabídce různých studených omáček od mnoha výrobců je možné doma snadno vytvořit něco, co se koupit nedá (alespoň já o ničem podobném nevím). Fakt super, díky za recept!
míla štef
|12. 6. 2006 21:36
Včera jsem tuto omáčku připravila ke grilovanému masu a sklidila jsem od přítomných lidiček velkou pochvalu za vynikající dresink.Použila jsem Vegetu s bylinkami a přidala čerstvou pažitku ze zahrádky a výborné!Jenomže teď mi nezbyde nic jiného než ji připravit ke každému grilování.Ale o tom to je!Díky
Jířa
|4. 5. 2006 22:02
Dělám pravidelně - bez bylinek a vegety, mám s tím obrovský úspěch. Tuto omáčku často využíváme i místo majonézy nebo tatarky k masu - přijde nám to trochu zdravější :-).
luckymili
|4. 5. 2006 16:27
Jelikož se má kuchyně od jara do podzimu stěhuje z velké části ven, mám ráda všechny nápady, které se týkají jídel a příloh "terasových" - jak tomu doma říkáme. Zítra vyzkouším a dám hned vědět, jen ta vegeta mi nesedí, takže udělám stejný základ, ale nahradím ji.