Těstoviny uvaříme v osolené vodě. V tomto případě kupuji těstoviny celozrnné žitné. Mezitím si nakrájíme na kostičky rajčata a mozzarellu (kupuji... více o Těstovinový salát s rajčaty a mozzarellou (LIGHT)
Cibuli rozkrájíme najemno a zpěníme na 80 g rozpuštěného jedničkového másla. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené kedlubny a spolu s cibulkou za... více o Kedlubnová polévka V.
V míse smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, mléko, olej, vajíčko, špetku soli a kakao. Těstem naplníme košíčky na muffiny a dáme do... více o Muffiny s medem
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, cibuli středně. Přidáme líčka a smažíme, než se maso zatáhne, přidáme mrkev, petržel a celer nakrájené na větší... více o Hovězí líčka na smetaně a houskový knedlík
Ve strojku rozsekáme semínka s cukrem na jemnou moučku. Nasypeme do mísy s moukou, nakrájeným měkkým máslem, herou, žloutkem rozmíchaným se solí a... více o Rohlíčky se slunečnicovými semínky
Mrkev, ředkvičky a vejce nastrouháme najemno. Přidáme tvaroh a pořádně promícháme. Poté přidáme hořčici, osolíme a opepříme a můžeme přidat i pažitku.... více o Ředkvičková pomazánka (nízkotučná)
//Seriálový recept na "Ohnivý kuře" - zdroj TV mini// Na pekáč dáme spoustu najemno pokrájené cibule, zalijeme černým pivem, navrch položíme osolená... více o "Ohnivý kuře"
Tvaroh utřeme v misce se žloutky z vajec. Poté přidáme nadrobno nastrouhané bílky a najemno nasekanou cibuli, pórek a jarní cibulku. Vše promícháme,... více o Tvarohová pomazánka (nízkotučná)
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, v misce osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou a posypeme moukou nebo solamylem, pořádně promícháme. Na pánvi... více o Kuřecí pánev na medu s jablky
Špagety uvaříme v osolené vodě. Mezitím rozpálíme olivový olej, opražíme na nudličky nakrájenou slaninku, přidáme na plátky nakrájeny česnek a kuřecí... více o Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem
Žloutky smícháme se vším, kromě bílků (z těch vyšleháme sníh) a čokolády (tu rozpustíme třeba ve vodní lázni). Do ušlehaného těsta vmícháme sníh a... více o Extra tmavá buchta
Nejprve uvaříme pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr. Následně dáme vychladnout. Připravíme si listové těsto, které rozválíme. Následně... více o Pudinkové šátečky
Základem receptu na pomalu dušené kuře, které můžeme připravovat i v hrnci TAJINE, je maso zbavené kůže, ale použít můžeme i maso králičí nebo krůtí,... více o Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
V mléce rozmícháme vejce a mouku, osolíme a můžeme například dochutit i pepřem, česnekem nebo muškátovým květem či oříškem. Přidáme pokrájený špenát a... více o Špenátové palačinky se špenátovou náplní
Na jemně pokrájeném špeku necháme osmažit drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme směs libovolně zvolené, drobně pokrájené, spíše chutí výraznější... více o Houskové uzenářské knedlíky
Maso pokrájíme na nudličky, okořeníme, promícháme s vejcem a solamylem a osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova. Po osmažení maso vyndáme... více o Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím
Mouku nasypeme do mísy a promícháme se špetkou soli. Uprostřed mouky uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zasypeme vanilkovým cukrem a... více o Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Na pomoučněném stole vyválíme z těsta slabý obdélníkový plát, který potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a skořicí (nebo skořicovým cukrem).... více o Skořičáky - skořicové minizáviny
Základem receptu je vařená rýže a rozdrobený hrudkovitý tvaroh, který v misce společně promícháme zhruba v poměru 1:1. Další úprava je pouze na chuti... více o Tvarohová rýže
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, přidáme vejce, cibuli, česnek, mlékem navlhčené nastrouhané rohlíky, koření a bylinky dle chuti a vlastních... více o Pečená sekaná na houbách
Mouky nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme žloutek a cukr a přilijeme vlažné mléko, mírně promícháme na... více o Babičky škvarkoví šneci
Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,... více o Pohlreichova pórková polévka
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a osmahneme. Přidáme trochu nálevu z fazolí a trochu... více o Fazole s volským okem
Brambory nastrouháme na jemném struhadle a pokud máme v míse hodně vody z brambor, část slijeme. Brambory osolíme a smícháme s vejcem. Mouky přidáváme... více o Halušky s pečeným kuřetem
Velký hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Ovoce můžeme použít jak z okapané kompotu, tak i čerstvé, dle vlastní chuti: broskve,... více o Jemné pudinkové řezy s ovocem
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, opepříme a dáme do mísy společně s kuličkami očištěné kapusty, nastrouhaným zázvorem, nasekaným česnekem,... více o Kapustičky s masem z pečícího sáčku
V míse (nejlépe pomocí robota) šlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva. Obě části formy na beránka... více o Beránek ze šlehačky
Rohlíky a maso nakrájejte na kostky. Listy špenátu spařte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat na cedníku. V míse zalijte nakrájené rohlíky... více o Nádivkový beránek
Na pomoučněném stole vyválíme těsto na plát, který potřeme vejcem a posypeme pokrájeným uzeným a okapaným zelím. Ochutíme kořenící směsí a pevně... více o Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky
Na másle osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu. Po osmažení přisypeme vločky a houby (na sucho promnuté v dlani) s nasekaným... více o Brokolicová polévka nejen s vločkami
Nastrouháme brambory na hrubo, osolíme, opepříme, přidáme na drobno nasekanou cibuli, majoránku, vejce a česnek. Namícháme klasické těsto na... více o Zapečené kuřecí v bramborákové směsi
Základ tvoří zelí, které nakrouháme, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo klidně na kostičky. Pro obměnu... více o Kvašený zeleninový salát Pickles
Do misky nasypeme mouku, cukr (krupice nebo krystal), půlku vanilkového cukru, prášek do pečiva, špetku soli a mák. Promícháme sypkou směs a přidáme... více o Makové muffiny s ovocem
Do pekáčku nebo zapékací misky dáme pokrájenou cibuli, hrubě pokrájené žampiony (můžeme i plátky), bylinky a nasekaný česnek. Na to naskládáme osolené... více o Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažíme na oleji či sádle lehce dozlatova. Pak přisypeme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme a okořeníme pepřem,... více o Dušené zelí - zadělávané
Uvařené, ještě horké jáhly rozmixujeme s tvarohem a cukrem. Nalijeme do skleniček a necháme vychladnout. Ozdobíme ovocem.... více o Jáhlový dezert s tvarohem
Smícháme všechny sypké suroviny. Potom do sypké směsi vmícháváme postupně mléko, olej a vejce. Těsto potom nalijeme do košíčků nebo důlků. Pečeme při... více o Výborné kakaové muffiny
Pokud nemáme, osmažíme palačinky. Do nádoby nalejeme smetanu, do které dáme tavený sýr. Pak nakrájíme šunku na plátky, které následně vložíme do... více o Zapečené palačinky s rajčaty a mozzarellou
Z mouky, cukru a másla uděláme drobenku. Odebereme jeden hrnek drobenky na posyp a do zbytku zašleháme mléko, vejce a prášek do pečiva. Těsto... více o Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový
Všechny tekuté ingredience dáme do pekárny. Poté nasypeme sypké a dáme míchat a zvolíme program 1. Progam jedna je hnětení, míchání, kynutí a pečení.... více o Česnekový chléb z pekárny
Čerstvé mléko smícháme se smetanou (nepoužívejte trvanlivé mléko a smetanu), zahřejeme na 22-25°C, zašleháme zakysanou smetanu a ihned nalijeme do... více o Domácí lučina z mléka
Budete potřebovat plnotučné mléko, hladkou mouku, cukr krupici, máslo, vejce, vanilkový extrakt a pak další dochucovací prostředky. Já zvolila vaječný... více o Vanilkové soufflé
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme dozlatova. Pak přisypeme pokrájenou cibuli a dále... více o Cibulové (pórkové) vepřové maso
Z piva a ostatních ingrediencí umícháme marinádu, ve které necháme v chladnu, alespoň přes noc (nejlépe 24 hodin) odpočívat - marinovat připravené... více o Pivní marinované špízy
Recept je velmi jednoduchý a nejdůležitější krok je pořádně žaludky očistit. Žaludky ochucujeme v podstatě tím, co máme rádi. Můžeme použít jak koření... více o Pečené kuřecí žaludky
Maso dle vlastního výběru (může být i libovější bůček) pokrájíme na tenké plátky, které osolíme a kořeníme, poklademe na ně plátky slaniny a zavineme... více o Masové závitky v zelí
Z hladké mouky, vody, droždí a oleje si připravíme pizza těsto, které dáme na cca 5 minut odpočinout do ledničky. V této fázi si rozehřejeme troubu na... více o Plněný hermelín v pizza kabátku s plněnými žampióny
Rukolu si opláchneme a necháme okapat. Přidáme nakrájená cherry rajčata a na menší kostičky nakrájený (oloupaný) pomeranč. Jemně osolíme a zakápneme... více o Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem
Nejprve vepřové maso nakrájíme na kostky jako na guláš a pár kousíčků jen nameleme. K masu přidáme sůl, vodu a moučkový cukr a pořádně prohněteme,... více o Domácí šunka ála vepřováček
Těsto: polohrubou mouku smícháme v míse s cukry, citronovou kůrou a práškem do pečiva. Přidáme změklý tuk a vytvoříme jakousi drobenku, do které pak... více o Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...