Fetu zalijte olejem a octem, vložte snítku tymiánu a nové koření. Uzavřete a dejte odležet do chladu. Fazole slijte. Přidejte na kousky nakrájenou... více o Fazolový salát
Troubu zahřejte na 170 °C. Filo těsto nakrájejte na čtverce (asi 8 x 8 cm). Po 3 je skládejte šikmo na sebe a středy potírejte olejem. Formičky na... více o Košíčky s ovocem a jogurtem
Rajčata spařte a oloupejte, okurku oloupejte a nakrájejte, kapii zbavte semen. Chléb namočte do vody. Vše vložte do mixéru s česnekem, 1 lžičky soli a... více o Zlaté gazpacho
Rajčata spařte a oloupejte, okurku také oloupejte, avokádo zbavte pecky a slupky, chléb namočte do vody. Rozmixujte s nakrájenou šalotkou, koriandrem,... více o Gazpacho s avokádem
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme chilli omáčkou a posypeme grilovacím kořením (nebo paprikou). Plátky prudce osmahneme po obou stranách.... více o Hanácké bifteky
Kuřecí prsa prokrojíme, ale nedokrojíme. Tím vytvoříme kapsu, kterou naplníme větším hranolkem kozího sýru, sušenými rajčaty a lístky bazalky. Kapsu... více o Kuřecí kapsy (nejen) s kozím sýrem
Cuketu pokrájíme na plátky, které následně osmažíme na trošce oleje zprudka na skus a dozlatova. K cuketě přidáme krátce osmažit na jemno nasekané dva... více o Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Jako první si v pánvi dozlatova osmahneme na másle a olivovém oleji krevety - lehce osolené, opepřené a hodně posypané sušeným česnekem. Krevety dáme... více o Salát s krevetami a ředkvičkami
Vařte těstoviny 12 minut v hrnci ve velkém množství osolené vody. Slijte a vraťte do hrnce. Mezitím v míse promíchejte citronovou kůru a šťávu spolu s... více o Citronové těstoviny
Do větší pánve nebo hrnce vložte vločky, nalijte 600 ml mléka a přidejte sůl. Vařte na mírném ohni za stálého míchání 5 až 6 minut, dokud nebude kaše... více o Banánovoskořicová kaše
Kambalu opláchněte a osušte. Máslo rozpusťte a vmíchejte do něj strouhanou citronovu kůru, drcený česnek, sůl, špetku pepře a hrst nasekaného tymiánu.... více o Pečená kambala s tymiánem
Na oleji orestujte na větší kousky nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku, papričku jalapeno a rajčata. Orestujte a ochuťte kreolským kořením,... více o Platýs se zeleninou
Na grilovacím tálu na 2 lžících oleje orestujte 2 nasekané šalotky. Přidejte nakrájené žampiony, osolte, opepřete a ogrilujte. Mezitím na pánvi... více o Platýs s čekankovým rizotem
Tvaroh rozmíchejte s pivem, přidejte kmín, papriku, česnek a dochuťte solí s pepřem. Důkladně promíchejte. Přikryjte fólií a nechte v ledničce uležet... více o Pivní sýr
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny. V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a... více o Buřty na pivě
Kůži vepřového boku nařízněte do mřížky. Hřebíček spolu se solí smíchejte a nadrťte v hmoždíři a vetřete do kůže. V troubě rozehřáté na 185 °C pečte v... více o Pečený bůček
Mouku smíchejte s tymiánem, česnekem, paprikou, solí a pepřem, přidejte pivo a důkladně promíchejte. Cibule nakrájejte na asi 3 mm silná kolečka a... více o Cibulové kroužky
Kuřecí maso pokrájíme na menší kostky nebo slabší nudličky, které osolíme a opepříme. V pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme za občasného... více o Tortilla s kuřecím masem a špenátem
Špagety (necelou polovinu půl kilového balení) nebo jiné těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě a scedíme. Během vaření špaget si ve vyšší pánvi s... více o Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Červený rybíz na cedníku propláchneme, není nutné ho obírat z větviček, takže ho okapaný můžeme přesypat rovnou do hrnce s cca 200 mililitry vody, kde... více o Rybízový nepečený dort
Do vlažného mléka dáme cukr a droždí aby trochu vzešlo. Mezitím do nádoby na hnětení dáme, mouky, sůl, kmín, olej. Do vlažné vody přidáme ocet a pak... více o Chléb typu Šumava
Omyté ovoce rozdělte, část si nechte na ozdobu a zbytek vložte do úzké a hluboké nádoby. Přidejte jahodovou marmeládu, šťávu z citronu a sirup z agáve... více o Domácí ovocná limonáda
Všechny ingredience na kakaové těsto smíchejte dohromady. Půlku těsta vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Opět všechny ingredience na světlou... více o Kyšková buchta s třešněmi
Z hladké mouky a másla připravte drobenku. Vmíchejte do ní ocet, žloutek a smetanu. Zpracujte v těsto a nechte ho 1 hodinu odležet. Poté vyválejte... více o Kremrolky s krémem z bílé čokolády
Obě formy vyložte pečicím papírem a lehce je vymažte máslem. Vyšlehejte žloutky s cukrem do nadýchané světlé pěny, vmíchejte mák. V další míse... více o Makový dort s malinami
Kuřecí maso potřete prolisovaným česnekem, pořádně z obou stran osolte a opepřete. V pánvi s kovovou rukojetí zahřejte olej a kuřecí maso na něm z... více o Salát frisée s fenyklem a kuřetem
Brambory omyjte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Vodu osolte, přiveďte k varu a brambory vařte téměř doměkka, asi 20 minut. Karotky zatím... více o Rukolový salát s novými bramborami
Drobné červené řepy zbavte natě a oloupejte. Přiveďte k varu osolenou vodu a řepy do ní vložte. Krátce je povařte, aby změkly, ale zůstaly křupavé.... více o Salát se špenátem a kozím sýrem
Nejdřív připravte citronovou majonézu. Žloutky dejte do vysoké nádoby se lžící citronové šťávy, hořčičným semínkem a špetkou soli. Ponorným mixérem... více o Ledový salát s okurkou a mátou
Mouku v míse smíchejte se solí, cukry, práškem do pečiva a přidejte nakrájené studené máslo. Prsty propracujte sypkou drobenku. Formy vymažte máslem a... více o Tvarohový koláč s borůvkami
V široké míse rozložte filety kapra kůží dolů, zalijte je zahřátým octem se solí a nechte 20 minut odležet. Brambory oloupejte, ale nechte je v celku.... více o Kapr namodro s bramborami
V robotu vyšlehejte změklé máslo s vejci, špetkou soli a cukrem. Přidejte tvaroh a větší část mléka. Míchejte. Postupně přidávejte mouku, ještě když... více o Knedlíky s borůvkovým žahourem
Na másle orestujte očištěnou a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, poté přidejte houby spařené v horké vodě a zalijte vývarem. Vařte do změknutí... více o Jihočeská „pucková“ polévka
Na másle orestujte dozlatova nadrobno nasekanou cibuli. Zalijte ji vínem, přidejte šafrán a nechte zredukovat. Poté vmíchejte nadrobno nakrájené houby... více o Houbová paštika
Mango oloupejte. Odkrájejte ho od pecky a vložte do mixéru. Ananas nakrájejte na menší kousky a přidejte k mangu. Maracuju rozkrojte, dužninu... více o Nanuk z tropického ovoce
Oba melouny zbavte pecek a nakrájejte na kostky. Oranžový meloun cantaloupe vložte do mixéru. Přidejte 1 lžičku medu a 1 lžíci citronové šťávy a... více o Melounový nanuk
Ostružiny překrájejte na poloviny nebo menší kousky. Asi třetinu vložte do vyšší nádoby. Přilijte jablečný mošt a citronovou šťávu. Společně... více o Nanuk jablečný s ostružinami
Kokosový krém dejte do hlubší misky. Přilijte kokosovou vodu a lehce rozšlehejte. Pak do kokosového krému přidejte jogurt s tekutým medem a vše... více o Nanuk kokosový s malinami
Na velké pánvi s troškou oleje dáme smažit zprudka nejprve pokrájenou cuketu (i se slupkou) a papriku. Po osmažení přidáme pokrájený pórek a žampiony... více o Kuřecí směs se šunkovou klobásou
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Cibuli osmažíme dosklovata a na ní dáme... více o Krkovička na hrášku
Šalotky nasekejte najemno, česnek na plátky. Zpěňte na olivovém oleji a přidejte chilli s paprikou. Restujte, dokud šalotka nezměkne. Podlijte vínem a... více o Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku a ve velkém hrnci pod poklicí podusíme... více o Adžika - zeleninová pasta
Krekry namelte na mouku. Podle slanosti přidejte špetku soli a pepř. Sardinky omyjte, osušte a zbavte hlav. Pak je podélně rozřízněte a vykostěte –... více o Sardinkové escabeche
Z okořeněného masa vytvarujeme burgery, potřeme trochou oleje, grilujeme 3 minuty z jedné strany, obrátíme, přiložíme sýr a grilujeme z druhé strany.... více o Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem
Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2... více o Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou
Sardinky očistěte a osolte. Cibuli nakrájejte najemno a na oleji opečte, pak v něm rozpusťte papriku a zalijte horkým vývarem. Přidejte bobkový list a... více o Rossejat
Mleté vepřové maso smícháme s vajíčkem, kořením Vitana Krkovička s česnekem, solí a nadrobno pokrájenou petrželkou. Z masové směsi tvarujeme válečky,... více o Grilované masové válečky
Troubu zapněte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Filety osolte, opepřete a rozložte na plech. Zakápněte je olejem. Bylinky nasekejte a... více o Terina ze sardinek a paprik
Umíchejte hladký dip a uložte ho do ledničky. Rybu z obou stran osolte, naložte do jogurtu a nechte alespoň 1 hodinu odpočinout v ledničce. Mezitím... více o Smažená treska v bylinkách s chipsy
Brambory důkladně očistěte a uvařte ve slupce. Slijte, osušte, podle velikosti rozčtvrťte nebo rozpulte. Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte... více o Losos a krémové citronové brambory