Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, cukr s hladkou moukou, mletý mák, citronovou a vanilkovou aromu. Těsto pořádně a rychle vypracujeme,... více o Makové koláčky s marmeládou
Máslo utřeme dohladka mixérem, přidáme cukr, vanilkový a mandlový extrakt a zamícháme. Mouku smícháme se solí a přidáme k máslu. Přidáme oříšky a... více o Mandlovo-pekanové rohlíčky
Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a přisypeme koření. Cibulku nakrájíme na drobno a společně s rajčaty osmahneme do zlatova. Přidáme šunku... více o Staročeská omeleta s rajčaty
Nejlépe přes noc naložíme stehýnka do olivového oleje smíchaného s nekrájeným česnekem, solí, pepřem, vegetou. Poté dáme do pekáče, který již nemusíme... více o Stehýnka na česneku
Formu na chlebíček vymažeme a vysypeme, troubu dáme vyhřát. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl. V další míse smícháme máslo s cukrem,... více o Brusinkovo-pomerančový chlebíček
Formu na chlebíček vyložíme alobalem. Nad vodní lázní rozpustíme máslo, přidáme kakao a zamícháme. Přidáme zbytek surovin kromě ořechů. Mícháme, až se... více o Nejrychlejší čokoládový fondán
Rozinky dáme do skleničky, zalijeme rumem a necháme asi hodinu bobtnat. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přisypeme mouku s kypřidlem, vejce,... více o Sušenky z kukuřičných lupínků
Brambory oloupeme a v míse rozmačkáme, přidáme tvaroh, najemno nakrájené tvarůžky, vejce sůl, pepř, kmín a zamícháme. Přidáme krupici, množství záleží... více o Tvarůžkové syrníky
Brambory jemně nastrouháme a smícháme s moukou, krupicí, solí a vejcem. Těsto musí být poddajné aby se dobře válelo, ale nesmí se míchat dlouho, aby... více o Přesňáky s mákem
Nejprve z mouky, tuku a šlehačky uhněteme těsto. To necháme do druhého dne uležet v lednici. Druhý den vyválíme a vykrajujeme tvary, které po upečení... více o Křehké vykrajované cukroví mojí mámy - Hastrmánky
Vodu osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme mouku a uvaříme hustou kaši. Odstavíme z plotny. Přidáme máslo a dobře vymícháme. Do... více o Vánoční větrníky
Na rozpálenou pánev nasypeme sezam a na sucho opražíme. Až semínka začnou praskat a vonět, ihned je z pánve sesypeme. Do mixéru dáme nasekané madle a... více o Mandlová chalva
Utřít vejce s cukrem a tukem (Hera), přidat mouku, obarvit kakaem, natřít na plech a upéct tenkou placku. Mezitím utřít asi 1 - 1 a půl deci rumu s... více o Pijánci.
Máslo, cukr, vanilínový cukr, sůl a vejce vymícháme do pěny. Vmícháme kokosovou moučku, nasekané ořechy a rozinky. Postupně přidáme mouku s práškem do... více o Ořechové keksíky s rozinkami
Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Ze špenátu vymačkáme vodu a necháme usušit. V mixéru smícháme tofu, cukr, sojové mléko, česnek, citronovou... více o Vegánske tofu lasagne se špenátem
V míse smícháme vejce, parmezán a cottage cheese. Plát lasagní vložíme do vymazané zapékací mísy, navrstvíme půlku špenátu, dáme plát lasagní, dál... více o Celozrnné špenátové lasagne
Spařte mandle, oloupejte je, nakrájejte na nudličky a opražte na pánvi dozlatova. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu, ztužený tuk a mandlovou tresť.... více o Mandle v čokoládě
V míse utřete cukr s máslem, přidejte mleté ořechy, citr. šťávu a rum. Utvořte malé kuličky a obalujte je v kakau.... více o Kuličky z ořechů z BPŽ
Mléko, cukr a máslo vymíchejte na mírném ohni. Pak přidejte rum a ořechy a pořádně promíchejte. Nalijte na vodou opláchnutý plech a nechte ztuhnout.... více o Ořechové salonky
1. Rozpusťte tuk ve vodní lázni, odstavte a přidejte ořechy smíchané s kakaem, cukrem a solamylem. Pořádně promíchejte a přidejte mléko, ale nevařte.... více o Ořechové hrudky II.
Do zadělávačky dáme kvásek, sádlo, cukr a vlažnou vodu. Důkladně promícháme. Přidáme mouku, kterou prosijeme a mezi prosátou mouku přidáme kvasnice,... více o Bagety s kváskem
1. Vejce rozklepneme a žloutky vyšleháme za postupného pridávání cukru a kousků změklého másla do pěny. Do pěny vmícháme kůru, vanil. cukr, kávu a... více o Kávová bábovka II
Do velkého kastrolu dáme pokrájený tuk, přidáme cukr, kakao, škrobovou moučku a sušené mléko. Vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání tuk... více o Domácí čokoláda s ovocem podle mého
Žloutky, cukr a olej ušleháme doběla, přidáme mouku s práškem do pečiva a rum. Vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto upečeme ve vymaštěné a strouhankou... více o Banánový dortík a čokoládou
Z mléka, cukru a pudinku uvaříme pudink, za horka do něj přidáme předem namočenou želatinu a vše důkladně promícháme i s tvarohem. Směs necháme... více o Tiramisu trochu jinak, ale výborné stejně
Za všech uvedených ingrediencí si zpracujeme tužší těsto. Je třeba mít velkou sílu, nebo požádejte chlapskou ruku. Těsto se opavdu těžko zpracovává.... více o Vánoční perníčky, ještě jednodušší než se zdá!!!
Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi lžičku mouky, lžičku cukru a necháme přikryté vzejít na teplém místě. Mouku smícháme... více o Jablečný koláč z kynutého těsta
Změklé máslo vyšleháme s cukrem v hladký krém. Přidáme vanilkový extrakt, pomerančovou kůru a opět zamícháme. Do vzniklé směsi vmícháme ručním mixérem... více o Madlenky
Z droždí připravíme kvásek. Z mouky, vajec a kvásku připravíme těsto. Přidáme máslo, kůru, ovoce, rozinky, prohnětneme a necháme kynout 8 hodin. Těsto... více o Panettone aneb Italský sladký chlebíček
Vypracovat těsto, dát ho odležet do chladu min. jeden den (jako každé těsto). Rozválet a vykrajovat malá srdíčka, slepit krémem a namočit do čokolády,... více o Srdíčka s mandlí
Žloutky vymícháme s medem a kávou. Postupně přidáváme ořechy, mouku, prášek do pečiva a zlehka zamícháme vyšlehaný sníh z bílků. Pečeme v mírně... více o Medový dort
Z mouky, vajíček, Palmarinu, cukru a prášku do pečiva vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části, vyválíme těsto na hroubku cca 2 cm o velikosti plechu... více o Jablečné pité
Do hrnce vlijeme vodu, přidáme skořici, sůl a přivedeme k varu. Pak přidáme vločky a vaříme asi 3 minuty. Přidáme jablka, rozinky, 1 lžíci sirupu a 1... více o Zimní ovesná kaše
Pohanku připravíme podle návodu (propláchneme, zalijeme osolenou vodou 1 : 1,5, povaříme 2 - 3 minuty, nesléváme a dáme na cca půl hodiny dojít do... více o Pohankové bramboráčky (bez BKM a lepku)
Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé rozpuštěné vlijeme do mouky. Rozmíchat vařečkou, rozdělit na... více o Krémeš od neterky
Kůru z pomeranče nastrouháme a z pomeranče vylisujeme šťávu. Změklé máslo smícháme s cukrem, přidáme vejce, kůru a pomeračovou šťávu. Promícháme a... více o Nutelový tunel
Cibuli, ořez z kapra a vnitřnosti vařte ve slané vodě. Po uvaření sceďte, maso oberte a nakrájejte na drobno spolu s vnitřnostmi. Kořenovou zeleninu... více o Vánoční polévka - Rybí krém s hráškem
Filety z kapra nakrájejte na nudličky. Ze škrobu, vejce, soli a koření vytvořte marinádu, kterou dochutíte např. česnekem, sójovou omáčkou i dalším... více o Čína z kapra
Kapra důkladně osolte a okořeňte trochou kmínu. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko. Osolte ho a také nechte chvíli stát, aby... více o Kapr ve zlatých šupinách
Na menší kousky nakrájeného kapra, osolte a obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Následně kousky kapra usmažte a nechte na... více o Pečenáče z kapra
Filety kapra osolte, celer a cibuli nakrájejte na nudličky, česnek na plátky. Zprudka a krátce opečte porce kapra v pánvi z vyžším okrajem. Olej mějte... více o Dušený kapr na šalvěji
Nasrouhaný sýr, tuk na pečení, mouku a vejce použijte na přípravu těsta, které vložíte na 20 minut do chladu. Marinádu na maso připravíme z... více o Kapr v sýrovém těstě
Kapra krájejte na porce a osolte. Zeleninu krájejte či strouhejte na nudličky, které krátce blanšírujte (spařte horkou vodou). Asi po minutě sceďte.... více o Kapr se zeleninovou krustou
Filety z kapra nakrájejte na tenké proužky. Jemně nakrájenou cibuli a stejně tak drobně nakrájenou slaninu nejprve trochu osmahněte na pánvi.... více o Pečené kapří ocásky
Ořez z kapra zvolna vařte spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar. Nezapomeňte osolit a přidat divoké koření. Hotový vývar proceďte a vše,... více o Rybí polévka s knedlíčky
Jedna možnost, jak ochutit maso kapra před smažením v trojobalu, je například dochucení třeným česnekem, kmínem a trochou zázvoru. Varianta, která po... více o Kapr - Vánoční variace
Na sádle krátce osmahněte jemně nakrájenou cibulku s krájeným špekem, pak po zchladnutí přimíchejte klobásové koření. Tím, že se koření namíchá do... více o Uzenářský kapr
Nastrouhejte brambory obdobně jako při přípravě klasického bramboráku. Brambory společně s dalšími ingrediencemi promíchejte s Kapřím v poměru 1:1,... více o Bramborák z kapřího masa
Dejte vařit brambory, po uvaření sceďte a s máslem vyšlehejte na hladkou kaši. Kaši necháme chvilku vychladnout. Pak do kaše zašlehejte smetanu a... více o Kapr pod bramborovou čepicí
Kapří filety naporcujte na stejně široké proužky (šířka proužku = výška bifteku). Porce masa osolte a okořeňte a následně stáčejte tak, že je... více o Biftek z kapra