Sůl, pepř a vinný ocet smícháme s extra panenským olivovým olejem Minerva. Přidáme houby a petrželku a necháme marinovat po dobu jedné hodiny. Na... více o Manitaro salát
Víno nalijte do pánve, přidejte cukr a zahřívejte, až se rozpustí. Přidejte třešně, přiveďte k varu a vařte 10 minut, u kompotu asi 3-4 minuty.... více o Cream cheese s třešněmi
Ledový salát omyjte a natrhejte na menší kousky. Sýry ogrilujte na pánvi spolu s plátky baget. Salát rozdělte na talíře, ozdobte sýrem, kousky jahod a... více o Salát s grilovaným sýrem
1. Brambory umyjeme a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím si nastrouháme sýr. 2. Pak brambory necháme částečně vychladnout, oloupeme a... více o Bramborové krokety se sýrem II.
Slaninu opečeme do křupava a necháme vychladnout. Mouku promícháme s pečicím práškem, solí, pepřem, 2/3 nastrouhaného sýra a přidáme i nahrubo... více o Bramborové muffiny se slaninou
Dáme vařit litr vody, přidáme brambory a pórek, povaříme, posolíme. Vyndáme kusy pórku, zbytek rozmixujeme, zaprášíme sójovým sušeným mlékem a... více o Pórková lehká polévka
1. Heru vyšleháme s cukrem do pěny. 2. Přidáme kokos, žloutky, mouku, kakao a uhněteme těsto. 3. Z těsta tvoříme kuličky velikosti skleněnky, které... více o Sušenky KOKA
Krátce povařený květák v osolené vodě scedíme, necháme okapat, pokrájíme a dáme na trošku rozehřátého tuku v pánvi osmažit společně s pokrájenou... více o Květáková omeleta
Celer očistíme, pokrájíme na plátky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat, pokrájíme na kostičky (nudličky) a dáme osmažit... více o Celerová omeleta
Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou slaninu, pak přidáme žampiony, které také osmažíme, během smažení ochutíme nastrouhaným... více o Fazolková smaženice se žampiony
Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření jí smícháme s dušenou hlívou, kterou si připravíme následně: Na oleji nebo másle a jemně pokrájeném špeku... více o Hlíva s rýží
Troubu zapněte na 180 °C. Křehké těsto rozválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše na asi 3 mm silný plát. Ten rozdělte na 8 částí. Plech na vymažte... více o Košíčky s hráškem a křepelčími vajíčky
Nejprve důkladně omyjeme zeleninu. Nakrájíme ledový salát, do něj nastrouháme mrkev a promícháme. Dále nakrájíme zbytek zeleniny a znova promícháme i... více o Zeleninový salát s domácí zálivkou
Z listového těsta vykrojte šest stejně velkých čtverců. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Sýr nakrájejte na plátky a poklaďte jím těsto.... více o Jarní koláčky s hráškem
Medvědí česnek dejte do mixéru, přilijte olivový olej, sůl a rozmixujte dohladka na pesto. Přendejte do skleničky a dejte vychladit do ledničky.... více o Bramborové nočky s medvědím česnekem
Zeleninu osmažíme na tuku. Když je zelenina osmažená, přidáme mouku a dosvětla osmažíme. Do takto připravené jíšky pak přidáme vejce, mícháme, jakmile... více o Polévka z vaječné jíšky
Nejdřív si připravíme piškot. Oddělíme si bílky, vyšleháme je dotuha a při šlehání přidáváme postupně 4 lžíce cukru a žloutky. Mouku do těsta už jen... více o Jahodové řezy se zakysanou smetanou
Nachystáme si vejce na světlý korpus a dvě mísy. Oddělíme žloutek od bílku a bílky dáme stranou. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do pěny, můžeme... více o Jednoduchý narozeninový dort
Celerové hranolky připravujeme v troubě. Množství volíme dle chuti a koření takové, jaké nám chutná. Nejprve si celer oloupeme, pak nakrájíme na... více o Celerové hranolky
Na kousku másla si dosklovata osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme na plátky pokrájené houby. Restujeme nejprve zprudka, pak zvolníme, přidáme... více o Houbové těstoviny s tymiánem
Banány oloupeme, rozmačkáme vidličkou. Do banánové kašičky přidáme +- tři hrsti vloček (dle hustoty směsi) a med, promícháme a necháme zhruba 10... více o Banánové sušenky Ládi Hrušky - "fitness"
Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru... více o Bezinkový džem (rosol) - květový
Vše smícháme dohromady a uděláme kuličky, na plechu přitlačit vidličkou a péct na 180°C max. 15 minut (já pekla 12 minut). Je to velmi jednoduché a... více o Špaldové sušenky bez cukru
Bezinkové květy, čisté a v plném květu natrháme, pokud možno neoplachujeme, dáme do hrnce, přilijeme litr vody, přidáme na plátky pokrájený, kartáčkem... více o Bezinkový med
Těsto si rozválíme na pomoučeném vále na hranatou placku. Bylinky nasekáme (já jsem použila hladkolistou petrželku, oregano a bazalku), smícháme s... více o Bylinkové tyčky k vínu
Množství je pro jednoho velkého jedlíka nebo dva menší. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Použít můžeme i brambory zbylé od oběda... více o Bramborové noky
Na oleji nebo másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, ke kterou dáme osmažit na kostky (nudličky) pokrájené a osolené maso dle vlastního... více o Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"
Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme... více o Zelný salát z kysaného zelí
Maso nakrájíme na nudličky nebo na kostky, osolíme, opepříme a na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova. Maso vyndáme stranou, do výpeku... více o Masová směs s paprikou a česnekovými výhonky
Maso (vepřové, drůbeží, králičí) pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ve větší pánvi osmažíme dozlatova. Maso... více o Masová směs s uzeninou a česnekovými výhonky
Namočíme přes noc (min. 4 hodiny) fazole do vody s jednou lžící octa. Poté vaříme cca 1 hodinu. Nakrájíme cibulku a na plátky česnek, orestujeme na... více o Boloňské fazole pro vegany
Okurku nastrouháme na jemném struhadle a vmícháme ji do jogurtu. Poté přidáme všechny ostatní ingredienge a promícháme.... více o Jogurtová "tatarka"
Smísíme cukr a máslo a karamelizujeme, dokud nepřestane karamel "křupat". Následně necháme zchladnout (ztvrdnout). Karamel pak zformujeme do kuliček a... více o Karamelové bonbóny
Na oleji osmahneme cibulku, česnek, majoránku a papriku. Nakrájíme brambory na kostky a osmahneme se zeleninou. Poté přidáme předem namočené fazole ... více o Fazolový guláš pro vegany
Tuto zálivku si na salát dělám nejčastěji a nejraději. Bohužel odjakživa dělám skoro vše od oka, a tak je množství jednotlivých ingrediencí pouze dle... více o Medovo - hořčičná zálivka s limetkovou šťávou
Vepřovou pečeni naklepeme a posolíme. Na rozklepaný "plát" položíme kostičku Anglické slaniny a půlku cherry rajčátka. Vezmeme "rohy" pečeně a... více o Mošničky s rýží
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Příprava marinády: hořčici, kečup, sójovou omáčku podle chuti, protlačený česnek, nastrouhaný zázvor,... více o Hovězí nudličky se zeleninou
HOVĚZÍ GULÁŠ: Očištěnou nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dohněda. Poté přidáme očištěné, na kostičky nakrájené, osolené a opepřené maso. Maso trochu... více o Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
Na oleji nebo másle osmažíme v kastrolu s širokým dnem dosklovata cibuli, pak přidáme osmažit pokrájenou očištěnou cuketu, papriky, mrkev a žampiony.... více o Adžika rýže - zeleninové rizoto
Cibule a špek pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme dosklovata. Hlívu nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli společně s nasekaným nebo nastrouhaným... více o Česneková hlíva s těstovinami
Souvlaki: Vepřovou panenku naporcujete na menší kostky, zelené papriky pokrájejte na plátky, cherry rajčátka rozdělte na polovinu, prosciutto... více o Souvlaki s tzatziki
Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho na menší kousky. Mrkev očistíme a nastrouháme na malých slzách. Cibuli nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy a... více o Pomazánka z kyselého zelí
Mango očistěte a spolu se zbývajícími surovinami na dresink rozmixujte. Podle potřeby můžete ještě přidat 1 až 2 lžíce studené vody. Dejte chladit do... více o Salát s karotkou a hráškem
Začněte dresinkem. Šalotku i kopr nasekejte najemno a promíchejte s majonézou, medem a podle chuti i trochou citronové šťávy. Dejte chladit do... více o Salát s hroznovým vínem a vlašskými ořechy
Že muži saláty neradi? Tenhle si zamilují! Obzvlášť, když jim ho naservírujete „nesalátově“. Troubu zapněte na 190 °C. Brambory uvařte v osolené vodě.... více o Bramborový salát s kuřetem
Plátky madlí nasucho opražte na pánvi do světle zlatavé barvy. Ocet nalijte do pánve, přidejte cukr a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Plotnu... více o Fenyklový salát s mandlemi
Cukr, pudink a prášek do pečiva důkladně promíchejte v míse. Přidejte rozpuštěné máslo a šťávu vymačkanou z citronů (máte-li chemicky neošetřené,... více o Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Vejce uvařte natvrdo a spolu s rajčetem a avokádem nakrájejte na plátky. Na chléb namažte žervé a poklaďte listy salátu. Naaranžujte šunku, pršut,... více o Sendviče se šunkou a avokádem
Nejdříve omyjeme,oloupeme a nakrájíme avokádo do jedné misky. Poté přidáme 30 g Lučiny + 40 g bílého jogurtu. Zamícháme (nejlépe metličkou), aby z... více o Avokádová lahůdka
KORPUS: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Následně v druhé míse šleháme žloutky, ke kterým po troškách přisypáváme cukr s kypřícím práškem a nakonec... více o Dort s ovocem