• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • (Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
Napište svůj komentář k receptu

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 43
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 40
      g máslo
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek dle chuti
    • 3
      ks vejce
    • muškátový květ dle chuti
    • 3
      ks rohlík nebo housky (starší)
    • pepř mletý
    • 100
      g anglická slanina tenké plátky
    • 180
      ml vývar z uzeného masa
    • 120
      g listový špenát
    • 210
      g uzené maso plec, krkovice nebo šunka od kosti

Postup přípravy receptu

1
Uvedené množství je do malé formy na chlebíček 13 x 22 cm. Jestliže chceme dělat nádivku do klasické formy na biskupský chlebíček, použijeme 5 - 6 rohlíků do pekáče nebo 8 -10 ks do zapékací mísy. Množství ingrediencí upravíme dle potřeby a počtu použitých rohlíků. Nádivku můžeme použít i jako náplň do kuřete, kachny, vepřové špičky z bůčku... Tu děláme většinou ze 2 - 3 rohlíků.
2
Formu (nádobu), do které budeme dávat nádivku, není nutné vymazávat (kdo se bojí, že nádivku nevyklopí, může vytřít formu máslem), vyložíme ji na dně i po stranách tenkými plátky slaniny (anglická, moravská...). Slaninu klademe lehce přes sebe.
3
Rohlíky pokrájíme na malé kostičky, které osmažíme na másle na zlatavé voňavé krutonky. Necháme je zchladnout a přendáme do mísy. Zalijeme je vývarem z uzeného masa, případně silným hovězím nebo vepřovým vývarem, opatrně promícháme a necháme lehce nasáknout.

RADA: Silný vývar

4
Špenát spaříme ve vroucí vodě, scedíme a pokrájíme.
5
Ke krutonkům přidáme žloutky, nadrobno pokrájené uzené maso nebo šunku od kosti, špenát a nastrouhaný česnek. Směs ochutíme muškátovým květem (oříškem), solí a pepřem. Společně dobře (ale opatrně) promícháme a nakonec do nádivky zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků. Nádivkou naplníme slaninou vyloženou formu, vršek uhladíme do roviny, vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme dozlatova dle množství nádivky 30 - 50 minut.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

6
Teplou nádivku můžeme podávat se zeleninovou přílohou, bramborem či bramborovou kaší, zeleninovým pyré... Vynikající je studená, poté se i lépe krájí.
7
Pokud chceme nádivku vyloženě velikonoční, můžeme do ní před pečením vložit natvrdo uvařená vejce (celá nebo rozkrojená na poloviny). V tom případě dáme na dno formy vrstvu nádivky, na kterou posadíme vejce a zbylou nádivkou je zakryjeme.

RADA: Vejce při vaření neprasknou

8
Pokud budeme dělat krutony z většího množství rohlíků, můžeme si je opéct za občasného promíchání na másle v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Špenátová velikonoční nádivka bez masa

Špenátová velikonoční nádivka bez masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alice | 17. 4. 2017 18:13

    Nádivka byla výborná a vůbec se nebudu zdráhat upéct jí kdykoli i mimo velikonoční tabuli. Děkuji za recept.

  • Katka Bubeníčková | 30. 3. 2016 09:17

    :-* Byla vynikající :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Velikonoce Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Uzené Ze zeleniny Pečivo Slané Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Listový špenát Máslo Muškátový květ Pepř mletý Rohlík Sůl Uzené maso Vejce Vývar

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

13
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
10
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
9
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
8
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
8
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

(nejen) Ředkvičková smaženice
(nejen) Ředkvičková smaženice
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na cibuli a…
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva - sterilovaná
  • Recepty.cz
  • (Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact