Každý říká, že jsou výborné, takže moc děkuji za recept. Určitě jsem je dnes nedělala naposled =)
Předpis a suroviny v něm obsažené jsou totožné s předpisem, který používám na malé koláče a mám ho označený jako nekynuté koláčky. Poměr tuku je pouze na 1kg mouky 500 g, čili méně než v tomto receptu a možná to je také důvod /větší množství tuku/ proč se těsto autorce lepí a musí podsypávat. Já to u toho mého receptu mám bez problému. Z těsta někdy upeču pláty na plech, na spodní plát dám nádivku z jablek nebo z tvarohu, přiklopím druhou plackou a upeču. Potom krájím na čtverečky.
Objeveno,zaděláno,upečeno - a zmizelo to dřív, než trvala doba přípravy a pečení.Moc dobré,dělala jsem půlku s jablíčky a druhou s jahodami. <:-) <:-) <:-)
je to opravdu dobrota. dělala jsem s třešněmi a jahodami a bylo to mňaaaaaaaaaaaaaaaam!!! ;-) ;-) ;-) ;-)
Výborné. Dělali jsme s jablíčky a s ořechy a také s marmeládou. Děkuji za super ninspiraci...
Hezký den všem,jdu se do té dobrůtky pustit a hned dám vědět ,jak se povedla.
Skutečně výtečné! Dnes odpoledne jsem vyzkoušela. S těstem se pracuje dobře a dobrůtky mizí a mizí! ;-) Děkuji za výtečný recept!
Moc velká dobrota, naplnila jsem jablíčky i jahodami a moc jsme si všichni pochutnali.
Tak musím moc pochválit! Je to opravdu dobrota a také hezky vypadají. Bála jsem se, aby se při pečení nerozevíraly, ale zbytečně. Vše perfektní, s těstem se úžasně pracovalo a chuťově je to skvělé! Do jablíček jsem ale přidala trochu cukru a skořice ;-)
Zdravím všechny, nechybí v receptu sůl,většinou se dává, pokud jsou v těstě kvasnice :-)
http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU
O víkendu jsem vyzkoušela a musím říct, že to prostě nemá chybu...tak krásně se to rozplývá na jazyku...Opravdu to je velikánská mňamka! Zkoušela jsem udělat závin a byl naprosto úžasný!! Moc děkuji za supr recept!
Udělala jsem .... do nastrouhaných jablek jsem drobně pokrájela ořechy a lehce osladila. Přemýšlím i o tvarohové náplni, ale nemusím přemýšlet o chuti této dobroty..... prostě je to dobrota.¨Příště zas ..... za 1
Když to i fazolka vyzkoušela a chutnalo, jdu na to :-)))
Dělala jsem před pár dny a nemohu jinak, než pochválit a dát 1*. Vykrajovala jsem je 8 cm v průměru o síle 3 mm a měla jich 38 ks. Jsou křehké a skvělé!
Právě jsem je dopekla a nemůžu jinak, než pochválit a dát 1*. Jsou křehounké a moc nám chutnaly. Já jich měla 36, vykrajovala jsem sklínkou o průměru 8 cm na sílu asi 3 mm. Pekla jsem v pl. troubě na polovičním výkonu, zespod dozlatova asi 20 min.
Tak tohle se mi vážně nepovedlo.Opsal jsem si asi před týdnem recept(jen ingredience)a pekl až dnes ráno.Teď mi teprve docvaklo,že se nedělá kvásek-to byla asi ta největší chyba.Hodnotit nebudu,protože jsem to zcela jistě zvoral já.Určitě se pokusím upéct znovu-až vychladnu!Záviny jsou ale docela dobré.Jiří
Prosím pomoc! Chci péct o víkendu a nevím, na kolik stupňů, nemám zkušenost s těstem bez kynutí. Péct zprudka nebo pomalu v méně teplé troubě? A ještě, jak silně vyválet těsto?
Nakonec se s tesem vyborne pracovalo a vysledek byl vynikajici!!!
Jak tluste ma byt vyvalene testo?
Měla jsem jenom polohrubou mouku a i tak to bylo výborné. Bezva recept. Dávám do oblíbených a přidávám 1.
Tak mi to nedalo a vyzkoušela jsem je.Měla jsem "velké oči",aby toho bylo dost,zadělala jsem rovnou ze dvou dávek.Pochopitelně mě to přestalo po třetím plechu bavit a těsta bylo ještě fůra.Tak jsem ho rozválela a udělala z něj štrůdl.Jenom jsem ty kraje rozkrájela na proužky a ozdobně přehazovala přes sebe,bála jsem se aby těsta nebylo moc,když ho jenom přeložím.Štrůdl byl také vynikající,jablka vůbec nevytekla-to bude tím pudinkem..mimochodem dobrá finta..takže nezbývá nic jiného,než hodnotit za 1 a přidávám do oblíbených.
Vynikající, rychlá příprava, snadná práce s těstem za 1.
Zkoušela jsem, ale musím říct, že mne zklamaly.....
Dneska jsem je udělala. Moc dobré,dala jsem do nich i hrušky a příště chci zkusit nutelu, tob víte děti! ale fakt dobrý.
Tak jsem právě dopekla a nemůžu jinak, než pochválit. Krásně vypadají a úžasně chutnají, dělají jen čest svému jménu. Dávám 1 a děkuji za super recept.
Moc dobré, do jablíček jsem přidala trochu skořicového cukru a pudinku, obalila jsem ve směsi vanilkového cukru se skořicovým. Jsou krásné na pohled i výborné na chuť. Děkuji za recept.
Udělala jsem je s čerstvými jahodami obalenými v pudinkovém prášku (jak to doporučavaly předchozí kuchařinky) a jsou moc dobré. Všem chutnají. Jen jsem nečekala, že budou tak křehoučké. Ale i tak dávám 1
Děkuji za přidání fota.
Jsou opravdu vynikající.Moc nám všem chutnali.Nezbyl ani drobeček.recept je mezi oblíbenými.Dávám 1
Mražené jahody jsem neměla odvahu zkusit, přece jen z nich teče při pečení víc šťávy než z čerstvých.Chřipka už přelezla na manžela, děkuji za optání.
Tak nějakým nedopatřením zůstaly 4 kousky od soboty do dneška a musím říct,že byly pořád dobré.I když nejfantastičtější byly ještě horké.Příště zkusím udělat udělat z těsta rohlíčky,ale to bude chtít asi zvětšit dávku.Paní Květo,doufám,že už Vás chřipka netrápí,ještě jednou dík za recept.
Vidíte Jano, já zase raději zpracovávám na vále, přijde mi tam víc místa. S těma jahodama to také vyzkouším.
To je dobrá rada s těma jahodama, obalenýma v pudingu, to taky vyzkouším - a můžou být i zmrazené nebo jen čerstvé ??Ttoto těsto velice dobře znám - mám zde hodně podobné - Zadělávané nekynuté svatební nebo pouťové koláče - je to výborné těsto. Já ale všechna těsta zpracovávám v míse, je to zbytečné patlat se s tím na vále, je z toho větší binec.
Připojuji se k ENVY, taky dávám do jablek trochu pudink. prášku, když dávám jahody, tak je v tom pudinku obalím. Když ovoce pustí šťávu, spojí se s pudinkem a nepromáčí těsto. Používám to i všech těst na štrůdly.
Tak jsem taky dneska pekla a můžu potvrdit,že je to opravdu dobrota.Je to sice trochu pracnější,než zamíchat těsto v míse,ale výsledek stojí za to.S těstem se pracuje výborně,ani jsem moc nepodsypavala,kolečka jsem vykrajovala sklínkou průměr asi 6 cm a vyšly mi 2 plechy této křehoučké dobrůtky.Jablka jsem trošku ochutila skořicí a hotové obalila ještě teplé v moučkovém cukru s vanilkou.Děkuji za recept a dávám 1*.
Dámy, tak nezapomínejte taky hodnotit :-)
Teď jsem dopekla..dávám za 1*..výborné,těsto se dobře zpracovává,ani jsem nemusela moc podsýpat moukou.Do náplně z jablek jsem přidala 1 van.puging..je dobře,že tam neni moc cukru..zkuste upéct)
Tak jsem se probrala z chřipky a koukám, že se tu rozvinula diskuse.Tu Heru strouhám, těsto zpracovávám na vále tak jako vánoční.Velikost koleček záleži, jak má kdo rád, ale aby se tam vešlo víc náplně doporučuji trošku větší vykrajovátko nebo by to šlo i skleničkou.
dělají se z toho i rohlíčky a můžou se plnit mákem, povidly nebo ořechy.
..díky za inspiraci..hned ráno poběžím pro kvasnice..a napíšu,jak se mi to povedlo..)
Hera se do těsta nastrouhá nebo rozpustí? A těsto se zpracuje na vále nebo v míse?
Takovéto těsto je vynikající, mamka z něj dělala i svatební koláčky. Akorát si musím porovnat přísady, ale nekynuté těsto s droždím je vynikající. A když se zabalí jahoda ... mňam.
Vypadá to zajímavě, jen pro upřesnění, jak asi velká ta kolečka mají být, když se plní jablky?
Opravdu nedělá, kvasnice se do mouky pouze rozdrobí.Není to kynuté těsto, po upečení vzniknou křehoučké koláčky, které se nafouknou.Tenhle recept jsem získala asi před 15 lety od jedné kolegyně v bývalém zaměstnání a bylo to tak dobré, že jsme to pekly úplně všechny ženské.Zkoušela jsem i jiné nápně(ořech, jahody), ale ty jablka jsou fakt nejlepší, je to vlhké, křehké a sladké, jen podle toho, jak moc to obalíme v tom cukru.
Opravdu se nedělá ani kvásek? Děkuji za odpověď. Jana.