Smetanu, máslo, Lučinu, cukry a rum vyšleháme do hladka. Nádobu - já používám silikonovou bábovku, kterou vypláchnu studenou vodou a pokud nemáte, vezměte obyčejnou nebo jinou mísu, vyplňte potravinářskou folií a budeme vrstvit: na dno pár piškotů namočených v kávě, na to hotový krém, piškoty, ovoce - můžete, nemusíte, krém a končíme opět vrstvou piškotů. Dáme do lednice ztuhnout - nejlépe do druhého dne, pak opatrně vyklopíme a už servírujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Markéta Slachová
|23. 11. 2007 20:23
Tak jsem to zkusila a je to moc dobré, akorát jsem koupila dvě malé lučiny a měla to být asi ta větší. Byla to na piškotech moc tenká vrstva. A v přípravě se vytratilo to kakao, které je v ingrediencích, tak jsem ho tím posypala.
Michaela Atherton
|2. 6. 2006 16:21
Ivo, odkad kupujete tiramizu v Anglii? My dame v takovychto lahudkach prednost kvalite nad kvantitou, tudiz ho nejcasteji kupujeme od M&S, tak tam to rozhodne za libru neni:o]
Iva Bednarova
|2. 6. 2006 15:31
jojo,asi to bude drahe,ja ted koupila tady v Anglii tiramizu po kreym se muzu utlouct,a bylo levny,velikost nanukace jen za asi sedesat korun v prepoctu,rozhodne se s tim nebudu patlat doma,vzdycky kdyz jsem to delala,tak se neco nevudarilo,takze penize vysli v nivec.Takze je to urcite vynikajici,ale ja budu radeji dal kupovat hotovy,stejne to doma jim jen ja,protoze je tam alkohol
Airan
|1. 6. 2006 18:10
Souhlasim s Di, lucina ma lepsi, jemnejsi chut nez tvaroh a krem vzdy jen vylepsi - jedinou "vadu na krase" vidim v cene:-)
Di
|1. 6. 2006 12:52
Lučina je vlastně jen hutnější a asi ¨tučnější" tvaroh. Pokud dělám tvarohové dorty nebo tiramisu z tvarohu, vždycky ho kombinuju s lučinou.
Janina
|1. 6. 2006 12:33
Je to v podstatě stejné jako Tiramisu po česku,které dělám,má to vždycky velký úspěch,málem se nedostává,všem doporučuji
Alena Tarabová
|1. 6. 2006 10:26
Tak jo, ukecela jste me Elo!
ELA
|1. 6. 2006 10:16
proč děsí? další variace na "tiramisu", smetana + pom. máslo + lučina (mascarpone) je naprosto výborná a ověřená kombinace. Vyzkoušejte...
Alena Tarabová
|1. 6. 2006 10:02
Z pomazánkového másla už jsem pekla beránka, ale ty Lučiny mě tam děsí.