• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nadívané pečené kvíčaly
Napište svůj komentář k receptu

Nadívané pečené kvíčaly

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívané pečené kvíčaly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks kvíčala obecná Možno použít i křepelky
    • 8
      plátek anglická slanina (nejlépe prorostlá)
    • 40
      g máslo
    • jalovec (několik kuliček)
    • sůl
  • Na nádivku
    • 250
      g kuřecí játra
    • 100
      g telecí játra
    • 20
      g sádlo
    • 0,50
      ks cibule
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 0,50
      ks houska
    • 4
      snítka petržel
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na bramborové omeletky
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g brambory (studené prolisované)
    • 450
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      špetka citronová kůra
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kvíčaly důkladně očistěte, opláchněte, osušte a vytřete solí s drceným jalovcem. V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji dozlatova. Přidejte pomletá nebo jemně pokrájená srdíčka, osmažte je, podlijte naběračkou vody a duste doměkka. Přimíchejte naškrábaná játra, promíchejte a odstavte. V kastrůlku nahřejte máslo, přimíchejte mouku a připravte světlou jíšku. Odstavte, zalijte 250 ml vody, rozmíchejte a krátce povařte na hustou kaši. Vmíchejte ji k podušeným vnitřnostem, přidejte na jemné kostičky pokrájenou housku, petržel a podle chuti osolte. Nádivkou naplňte kvíčaly či křepelky, obalte je slaninou a svažte provázkem. Posaďte je do pekáčku, přidejte máslo, podlijte naběračkou vody, přiklopte a dejte do trouby předehřáté na 190 °C.
2
Po 20 minutách snižte teplotu na 150 °C a za občasného podlévání pečte doměkka. Měkké kvíčaly vyjměte a nechte na teplém místě. Výpek zaprašte moukou, promíchejte a vraťte na 10 minut do trouby. Když se mouka lehce zasmaží, vyndejte pekáček z trouby a zalijte ji hrnkem vody. Dobře rozmíchejte, přelijte do kastrůlku a důkladně stěrkou seškrábněte všechen výpek z pekáčku. Zvolna dalších 15 minut povařte a podle chuti přisolte. Kvíčaly rozdělte na talíře, podlijte šťávou a doplňte stočenými omeletkami, překrojenými na špalíčky. Případně můžete přidat vhodnou zeleninovou přílohu, například pečené jarní cibulky nebo podušené či usmažené houby.
3
Omeletky si připravte, zatímco se kvíčaly pečou. Droždí rozmíchejte v hrnku s 1/3 vlažného mléka a cukrem a třemi lžícemi mouky. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Ve druhé míse vmíchejte postupně do brambor zbylé mléko rozšlehané s vejci a vzešlý kvásek. Vše promíchejte na jemné těsto, zakryjte utěrkou a nechte kynout. Z vykynutého těsta lijte malou naběračkou na jemně olejem vytřenou pánev tenkou vrstvu těsta a omelety smažte po obou stranách dozlatova. Každou omeletu hned po upečení stočte a před podáváním je pokrájejte na asi 3 cm široké špalíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

Nadívané kuře

Nadívané kuře

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ramon de l | 18. 2. 2017 01:11

    Kvíčaly jsou dobré, ale celkem nudné, takové obyčejné. Nebyl by recept na řízek z pandy?

  • auusiu | 23. 11. 2016 23:00

    Dnes uz kopiruje na netu kde kdo jakykoliv recept!

  • Tereza T
    Tereza T | 5. 10. 2011 10:21

    Máte pravdu, opraveno. Možná Makro, případně lepší řeznictví, kde prodávají třeba bažanty. Nejlépe výlet do Francie ;-)

  • Ladia
    Ladia | 5. 10. 2011 09:58

    Nepatří to spíše pod zvěřinu? A kde seženu kvíčalu, pominu-li lov? :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Houska Jalovec Kuřecí játra Kvíčala obecná Máslo Mléko Pepř mletý Petržel Sádlo Sůl Telecí játra Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Pečená zelenina

Pečená zelenina

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
22
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
18
Francouzský křehký jablečný koláč
Francouzský křehký…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Nadívané kapsy - minutka
Nadívané kapsy - minutka
Nadívané křepelky po anglicku
Nadívané křepelky po anglicku
Nadívané kuře
Nadívané kuře
Nadívané žampióny
Nadívané žampióny
Nadívané žampiony a la pizza
Nadívané žampiony a la pizza
Nadívaný pečený květák
Nadívaný pečený květák
  • Recepty.cz
  • Nadívané pečené kvíčaly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact