Mrkev dáme vařit vcelku. Když je uvařená, oloupe se a na hrubém struhadle ji nastrouháme. Podlijeme trochou vody, zahustíme připravenou jíškou a ještě chviku povaříme. Pozor, aby se nerozvařila.
2
Osolíme, opepříme a přidáme ocet a to podle chuti. Podáváme s dušeným vepřovým masem a brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
marie
|29. 11. 2012 11:25
dělám mrkev také, ale osmahnu cibulku na másle a kapka oleje, podusím mrkev s kmínem mletým a dochutím solí cukrem a octem. Stejně dělám cuketu, dyni,kedlubnu.
....a já nahrubo nastrouhám syrovou mrkev, podusím na másle a pak dochutím solí, cukrem a octem. Jíšku nedávám. Toto mrkvové zelí mámei rádi s pečeným vepřovým. Podobně nám kdysi vařili mrkev ve škole.
Jájouch
|10. 5. 2011 11:24
u nás to teda jaksi neprošlo :-( dostala jsem vynadáno
vyzkousela jsem a musim pochvalit technologii s predvarenim mrkve, se strouhanim je pak polovina prace
Jana Hamalová
|12. 10. 2005 18:38
U nás doma moji rodiče dělali takto mrkev a říkali tomu mrkvové zelí. Je jasné, že se nesmí rozvařit, ale to jsem tam taky nepsala. Tak uvařit na 90%. Pokud ji nejdříve nastrouháte, na výsledku se nic nezmění, možná je dříve hotová. To je fakt. Možná se bude muset akorát víc hlídat, aby se nerozvařila, než ta vcelku. Příčtě to zkusím podle Vás. Jana H.
Jaroslava Randáková
|12. 10. 2005 00:07
Nebylo lepší a jednodušší nastrouhat mrkev syrovou a uvařit jako klasické zelí? Nehrozilo by tolik, že se mrkev rozvaří