• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Moravské zelí zahušťené bramborem
Napište svůj komentář k receptu

Moravské zelí zahušťené bramborem

autor: Uživatel (#69773)
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Moravské zelí zahušťené bramborem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bílé zelí menší hlávka
    • 100
      g špek uzený
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks brambory střední
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
Hlávku zelí jemně nakrájíme (já strouhám na skvělém V-struhadle), zalijeme vodou tak, aby bylo sotva zakryté, osolíme cca 2 lžičkami soli, přidáme lžičku kmínu a vaříme asi 10 minut odkryté. Pak přidám asi 2 lžičky cukru a 2 lžíce octa a dovaříme do měkka. Po uvaření slejeme přebytečnou vodu, ale do hrníčku, budeme ji ještě potřebovat.Na zásmažku nakrájíme slaninu na kostičky, krátce vyškvaříme,ale ne do křupava, jen aby se vyškvařil tuk. Zasypeme hladkou moukou a trochu posmažíme dorůžova. Zalejeme studenou vodou,osolíme a přidáme jemně ustrouhanou syrovou bramboru. Mícháme,až zhoustne. Zásmažka by měla být trochu řidší, takže ještě rozředíme vodou ze zelí, kterou jsme slili. Na mírném plameni vaříme 20 minut. Vlejeme do zelí,smícháme, ochutnáme, dochutíme.
2
Má být sladkokyselé. Stejně vařím kyselé zelí. Zásmažka s bramborem dává zelí skvělou chuť, všechny kamarádky z Čech už vaří moravské zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Moravské kuře

Moravské kuře

Moravské koláče

Moravské koláče

Brokolicová polévka s bramborem

Brokolicová polévka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 16. 8. 2014 10:40

    Kdo nevyskouší tak prohloupí.

  • Jana Č. | 12. 11. 2010 23:55

    Dobrý den, děkuji za skvělý recept, výborné, jsem nadšená a nad míru spokojená.

  • Jarka O. | 24. 2. 2010 12:09

    Evo, myslíte jestli červené nebo bílé? Ano, to je určitě jedno ;-) Jde jen o barvu.

  • Eva Kopalová | 24. 2. 2010 10:36

    Mám dotaz, je jedno, jaké zelí použiji?

  • Jitřenka Němcová | 13. 1. 2008 18:52

    Smaženou cibulku dávám podle toho, k čemu to zelí dávám. Třeba k uzenému ano, ale z pečeného masa mám šťávu s cibulkou a česnekem a tou zelí poleju.

  • Vladimír Novák | 13. 1. 2008 07:18

    Jen Vám tam chybí smažená cibulka....

  • Vladimír Novák | 13. 1. 2008 07:15

    Dávám jedničku. Téměř tak dokonalé jako můj Tučňák na divoko.

  • Jitřenka Němcová | 14. 12. 2007 11:01

    Děkuji za chválu, moc mě těší. Teď se bude hodit, k vánoční krůtě, huse nebo kachně. Přeji krásné vánoce.

  • Adéla Macíčková | 10. 11. 2007 20:37

    Opravdu úžasné!

  • Katka Hrušková | 23. 10. 2007 09:31

    Děkuji za recept, už se na zelíčko těšíme.

  • OLI ŠIPKOVA | 9. 10. 2007 09:56

    OPRAVDU JE VÝBORNÉ.OLI

  • Eva Přecechtělová | 8. 10. 2007 22:39

    Moje babička do toho moravského někdy, podle toho k čemu to bylo přidávala místo brambory nastrouhané jablko. Je to výborné zejména ke kačeně a k tomu bramborové knedlíky :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Hladká mouka Kmín Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Kachna na medu

Kachna na medu

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

31
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Špagety s pestem z červené řepy a kešu
Špagety s pestem z…
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
9
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Moravské zelí zahušťené bramborem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact