• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • MOJE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU
Napište svůj komentář k receptu

MOJE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU

autor: hartipa
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
MOJE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • 100
      g celer
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks česnek
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      l červené víno
    • 500
      ml vývar
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      snítka tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      kg hovězí maso

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a zprudka orestujte na oleji. Vyjměte a dejte stranou. Do hrnce vsypte slaninu a orestujte. Přidejte mrkev, oba druhy celeru, cibuli a česnek, vše orestujte a vmíchejte protlak a ještě chvíli opékejte.
2
Přilijte víno a nechte svařit na polovinu. Vlijte vývar, vložte zpět maso do hrnce a přidejte bylinky a bobkový list. Hrnec dejte do trouby vyhřáté na 160-180 stupňů a pomalu zakryté duste 2-3 hodiny. Průběžně kontrolujte.
3
Když je maso měkké, vyjměte ho z hrnce. Omáčku přeceďte (zeleninu vyhoďte( a metličkou vmíchejte studené máslo - omáčka se zjemní a zhoustne. VraŤte maso.
4
Na dokončení
5
Slaninu (100 g) orestujte na lžíci másla, přidejte mrkev nakrájenou šikmo na kolečka, řapíkatý celer našikmo nakrájený a 100 g žampionů.
6
Hotové maso podávejte se šťouchanými bramborami a opečenou zeleninou, ozdobené bylinkami, případně petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šneci po Burgundsku

Šneci po Burgundsku

Moje rajská

Moje rajská

Moje koláče

Moje koláče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Celer Červené víno Česnek Cibule Hovězí maso Mrkev Pepř mletý Rajský protlak Řapíkatý celer Rostlinný olej Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Kavak

Kavak

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

547
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
231
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
176
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
90
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
87
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • MOJE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact