• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g mleté maso - vepřové Hrubě mleté (plec, bůček) nebo směs vepřového a hovězího
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g rýže Tu uvaříme
    • sůl
    • pepř mletý
    • 300
      g hlávkové zelí Tj. 1/4 menší hlávky
    • brambory Pro 4-5 osob

Postup přípravy receptu

1
Na oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a asi 10 minut restujeme, osolíme, opepříme. Necháme trochu zchladnout a přidáme vařenou rýži a vejce. Promícháme, dochutíme, dávám jen sůl a pepř. Zelné listy rozebereme a krátce povaříme v osolené vodě. Na dno namočeného hrnce dáme brambory nakrájené na větší kostky, osolíme, promícháme. Odložíme si pár zelných listů na pokrytí povrchu a zbytek nakrájíme nahrubo a posypeme brambory. Na to rozprostřeme masovou směs, kterou pokryjeme zelnými listy. Dáme do studené trouby a pečeme asi 1 a 1/2 hodiny. Ke konci můžeme na malou chvíli odklopit, ale hlídáme, zelí se rádo připaluje a vysušuje.
2
K tomu podávám kompot nebo podle zdejšího receptu: Mrkvičkový salát - pro děti. Kdo nemá římský hrnec,tak se dá dělat maso v pekáčku. Ten silně vymažeme sádlem, rozprostřeme na dno i boky zelné listy, na to maso a zas listy. Zalijeme troškou vody, přikryjeme a pečeme, ke konci odkryjeme. Pokud použijeme rýži nevařenou, dáme více vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře v rýži a v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaromir Mareth | 28. 11. 2006 13:47

    Rimsky hrnec nevlastnim,ale obdobne jidla pripravuji v ZEPTER hrnci primo na plameni a vzdy jsou tyto pokrmy vynikajici***s pozdravem kýho-výra

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 09:59

    Nedávno jsem dělala v římském hrnci také brambory s mletým mase, bylo to velice jednoduché a dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hlávkové zelí Mleté maso - vepřové Pepř mletý Rostlinný olej Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Domácí tlačenka
Domácí tlačenka
21
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact