• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Měkké perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Měkké perníčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 32
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 80
      g máslo
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 150
      g med
    • 1
      prášek do perníku
    • 1
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Med, cukr a vejce utřeme. V mouce rozmícháme prášek do perníku a sodu a přidáváme po troškách za stálého míchání k utřené hmotě. Nakonec přimícháme rozpuštěné máslo.

RADA: VIDEO, jak na ty nejlepší rumové kuličky

2
Z těsta uděláme bochník a necháme alespoň 1 den odležet na chladnějším místě.
3
Před přípravou znovu promícháme, rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 2-3 mm, podle toho, jak chceme mít perníčky buclaté (upozornění - čím je těsto tlustší, tím snáze se perníčky rozlijí a ztratí původní tvar!). Formičkami vykrajujeme perníčky a klademe na vymazaný plech.

RADA: VIDEO, jak na dokonalé linecké cukroví

4
Pečeme za stálého dohledu na teplotě 200 °C.
5
Upečené a ještě horké perníčky potřeme rozkvedlaným celým vejcem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak perníčky upéct!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • petkuc | 20. 12. 2013 15:39

    Peču tyto perníčky už tři roky a jsou úžasné :-)

  • Marky | 4. 12. 2012 17:21

    Mám problém prosím poradte těsto je moc měkké že se nedá ani vzít na plech

  • Edita | 16. 12. 2011 22:39

    Perníčky jsou tvrdé pokud se dá více medu :-)

  • kahlan78 | 11. 12. 2011 14:03

    Moje první perníčky a dopadly úžasně! Děkuji za recept.

  • xapi | 28. 11. 2011 18:11

    Tak už mám pečení perníčků také za sebou. S těstem se pracovalo příjemně, akorát je dost lepivé, tak abych jej nemusela zbytečně moučit, rozvalovala jsem je na potravinářské folii. Pro ty, jež chtějí, aby jim perníčky zachovali tvar doporučuji, aby je dělali tenší - 2 milimetry jsou dostačující. Když je těsto silnější, dost se rozjíždějí. JEště poznámka na závěr: Chutnají jako LOTOSOVÉ SUŠENKY - takže naprostá mňamka :-)

  • Dáša | 29. 11. 2010 12:34

    jvozím cukroví tetě do Rakouska,jiné nejedí, než naši českou klasiku(linecké, vanilkáče, rumové koule....) .Vloni jsem dělala tyto perníčky poprvé a moc jim chutnaly. :-) Letos už se začátkem listopadu zajímala, zda budou zase. Taže dík za recept.... :-)

  • Eva | 22. 11. 2010 08:57

    Stalo se vám někdy, že se vám perníčky při pečení roztáhly a ztratily tvar? Nevíte, čím to je, jak tomu zabránit?

  • Iveta | 30. 10. 2010 22:39

    Pernicky nejsou vubec mekke nevim cim to je :-(

  • Daniella O. | 2. 12. 2008 17:10

    Prave jsem pernicky dopekla. Pridala jsem jeste lzicku skorice a trochu kakaa. Jsou opravdu krasne mekke a chutove vyborne. S testem se navic skvele pracovalo. Uvedena davka vysla na 4 a pul plechu, ale i tak mam obavy, ze do Vanoc nevydrzi.

  • Stefania Michalic | 16. 12. 2007 14:04

    Výborné a makké.Nic som na recepte nemenila ani nepridavala,cesto aj celkovy vysledok su super,som velmi spokojna.Dakujem za recept.

  • JITKA | 12. 12. 2007 17:09

    Perníčky jsou výborné, dělala jsem je poprvé a moc nám chutnají. Stačí péct opravdu ve vyhřáteé troubě na 200 C pouze 6 minut.

  • Olga | 11. 12. 2007 17:23

    Janka, každá lyžica môže mať inú velkosť tak je najlepšie med odvážiť,môže tobyť 2 - 3 lyžice ,neviem, ale natom až tak velmi nezáleží.

  • Jana | 11. 12. 2007 11:37

    Nevíte náhodou kolik je 150 g medu na lžíce??

  • Alice | 6. 12. 2007 19:18

    skvělý recept, taky jsem ještě přídala perníkové koření a musela jsem dát dost mouky navíc aby z toho ten bochník byl, ale povedlo se. :o) Akorát teda nejsou příliš měkké, tak snad se rozleží... Nenechávala jsem je v troubě dlouho, nevim čím to je

  • anda | 3. 12. 2007 18:41

    ted je pripravuju tak uvidie jaky budou

  • Kejty | 22. 12. 2006 10:48

    Včera večer jsem pekla a musím říct, že jsou moc dobré.

  • Blanka L. | 13. 12. 2006 23:19

    Perníčky jsou na chuť vynikající. První plech jsem upekla perníčky hodně slabé (2 mm) a nepovedlo se mi je vytáhnout brzo, tak trochu chroupají. Další plechy jsem pekla silnější a myslím, že se lépe uhlídají, aby byly měkké a taky lépe vypadají. Takže není třeba se bát, že ztratí tvar, jak píše autorka receptu. Aspoň já mám s nimi takovou zkušenost.Do těsta jsem přidala ještě trochu prníkového koření. Jinak musím podotknout, že jsem měla trochu problém po přidání rozpuštěného másla uplacat ten bochník. Musela jsem přidat ještě dost mouky, aby to vůbec drželo pohromadě.....

  • ŠK | 11. 12. 2006 13:39

    Jsou opravdu tak měkké. Právě jsem je dopekla a myslím že opravdu do vánoc nevydrží:) Vynikající recept, děkuji.

  • Ishka | 7. 12. 2006 12:47

    Ano, dává se tam prášek do perníku i soda. Nijak to těstu neublíží, naopak. Komu by se zdálo těsto málo aromatické, může ještě dosypat trochu samostatného koření do perníku.

  • Anonym | 7. 12. 2006 11:44

    Dobrý den chěla bych se zeptat zda je to prášek kypřící do perníku a ještě se dá soda děkuji.

  • Ishka | 4. 12. 2006 21:28

    Myslím, že neztvrdnou, ale hrozí opravdu spíš to snězení, u nás za dva dny zbylo jen na dně krabice :-)Ještě k té délce pečení - perníčky se musí vytáhnout jakmile začnou malinko zlátnout, možná se vám budou zdát v první chvíli ještě nedopečené,ale nebojte, bude to ono. Nebo zkuste první plech a uvidíte - já jsem pekla 1 plech tak 6 minut v rozpálené troubě.

  • Alenka Aová | 4. 12. 2006 18:56

    Zdravím, nevíte,zda můžu udělat měkké perníčky i teď, neztvrdnou do Vánoc? Pokud se nesní :-)

  • Ishka | 4. 12. 2006 10:15

    Dobrý den, tyto perníčky jsou měkké hned, zrovna o víkendu jsem je pekla a jsou opravdu vynikající, asi budu muset péct další várku :-) Jen se nesmí nechat v troubě moc dlouho, aby nebyly připálené a křupavé.

  • Veronika | 3. 12. 2006 22:48

    Chtěla bych se zeptat, jestli jsou perníčky měkké, a nebo z tvrdnou a musejí se nechat rozležet? A jak dlouho se pečou? Budu je péct poprvé. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Perníčky
Moučníky Zákusky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Moučkový cukr Prášek do perníku Vejce

Jak na měkké perníčky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak na měkké perníčky

Poslední sledované recepty

27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Guláš z krůtího masa
Guláš z krůtího masa
15
Ramen
Ramen
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
Měkké koláčky s kandovaným zázvorem sypané macou
Měkké koláčky s kandovaným zázvorem…
Měkké medové perníčky
Měkké medové perníčky
Měkké sušenky s čokoládou
Měkké sušenky s čokoládou
Měkké škvarkové placky pro lenochy - zadělávané v pekárně
Měkké škvarkové placky pro lenochy -…
Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm
Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm
  • Recepty.cz
  • Měkké perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact