• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovníkové hvězdičky
Napište svůj komentář k receptu

Medovníkové hvězdičky

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovníkové hvězdičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 220
      g hladká mouka
    • 70
      g cukr krupice
    • 50
      g tuk
    • 2,50
      lžíce med tekutého
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      ks vejce malé
    • 0,50
      lžička jedlá soda
  • Krém:
    • 100
      g máslo změklé
    • 90
      ml mléko
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce hladká mouka vrchovatá
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Hmotu odstavíme a nalijeme ji na prosátou mouku se sodou. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, zabalíme je do fólie a necháme 2 hodiny v chladničce odležet.
2
Na pomoučněné podložce vyválíme plát silný 2 mm, formičkou z něj vykrajujeme hvězdy a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Hvězdy pečeme 4-5 minut při 170°C.
3
Na krém rozšleháme mléko s moukou, směs uvedeme do varu a za stálého míchání svaříme. Do kaše zchladlé na pokojovou teplotu zašleháme po kouscích máslo, cukr a ochutíme rumem.
4
Po vychladnutí rozdrobíme 5-6 hvězd. Ostatní namažeme krémem a vždy tři k sobě slepíme. Vrchní hvězdu posypeme drobečky. Vložíme do krabice a necháme v chladu dva dny rozležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janinka | 3. 12. 2016 09:14

    Vcera jsem si pripravila testo a musela jsem do nej pridat dost mouky, aby se dalo vypracovat, jinak bylo jako kase, netusim, cim to mohlo byt...ale vypada dobre, tak jsem zvedava, jak se cukrovi povede :) jeste napisu.

  • Wenndy | 2. 12. 2015 10:43

    výborné cukroví dělám už 2 rokem ale jiný tvar srdíčka a jedna várka nestačí:-)

  • Sestra | 28. 1. 2013 19:33

    Výborné cukrovíčko :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Pečení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Svatba Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Buřty na pivu
Buřty na pivu
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
Medovník VI.
Medovník VI.
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
Medovníkové kuličky
Medovníkové kuličky
Medovo ovesné placičky
Medovo ovesné placičky
Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa
Medovo-hořčičná marináda na kuře i…
  • Recepty.cz
  • Medovníkové hvězdičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact