• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovník našich babiček
Napište svůj komentář k receptu

Medovník našich babiček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník našich babiček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      l mléko
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 450
      g hladká mouka
  • Na posyp
    • 1
      ks perník nastrouhaný
    • vlašské ořechy nastrouhané
  • Na krém
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu dáme cukr, vejce, máslo, med, sodu, mléko a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Po 2 minutách dáme do kastrolu mouku, spojíme s předchozími ingrediencemi a utvoříme hroudu, kterou dáme na vál. Hroudu rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme podle mělkého talíře, vyřízneme kolo. Před pečením propícháme placku na několika místech vidličkou. Necháme péct na 200 °C asi 5-10 minut. Po upečení za tepla pokapeme uvařenou kávou. Takto pečeme všechny placky.
2
V 1/2 litru mléka uvaříme puding. V druhé nádobě utřeme do pěny 1 máslo, 2 žloutky, 100 g moučkového cukru. Po vychladnutí pudinku vše smícháme a utvoříme směs, kterou potřeme placky a nakonec posypeme perníkem a oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kateřina doležalová | 2. 4. 2010 19:25

    Vyskoušela jsem váš recept doma, výborně se mi povedl myslím že ne nebejt vás by se mi takto nepovedl. Váš medovník už jsem dělala asi 8krát a jiný recept už nejspíše péci nebudu.=D

  • Anonym | 19. 2. 2008 10:31

    O víkendu jsem vyzkoušela tento recept, protože mám medovník moc ráda a tak jsem hledala a hledala nejvhodnější recepty až jsem se rozhodla vyzkoušet tento. Je to moc dobrý, ale s opravdovým medovníkem se to nedá srovnat. Tohle prostě nění praví medovník.

  • Helena Krupková | 14. 10. 2006 09:56

    paní marcelo, kde nepíšu potírat placku rumem, ale kávou smíchanou se šlehačkou. Medovník má potom výbornou chuť a je hodně brzo proleželý. A co se týče povidel, bez nich by medovník neměl šmrnc (ve starých receptech je používají také). Kdyby jste můj recept vyzkoušela, mluvila byste jinak. O tento recept si řeklo desítky lidí a všichni jsou nadšeni, že tak dobrý medovník ještě nejedli. Jedinou nevýhodou je, že je pracný. Paní Marcelo, než něco začnete hanit, nejdřív to vyzkoušejte, ale ještě předtím si pořádně přečtěte recept, protože když popletele suroviny, těžko vyjde to, co má vyjít.

  • Zdenka | 30. 8. 2006 22:26

    Marcelo, napíš recept, prosím

  • Gábina | 30. 8. 2006 13:34

    Marcelo, tak dejte svůj recept na tyto stránky a podělte se s námi se všemi

  • Marcela Kottová | 30. 8. 2006 12:49

    Tedy nezlobte se na mě ale do medovníku povidla??a namáčet placky rumem a kávou???no je to pravda každý to dělá jak umí.Já tedy dělám medovník hodně jednoduše ,je výborný a klientů z řad známých mám tolik že nestačím péct.Mohuli přidám jednu radu .Já vždy dělám medovník tak 5-10 dní předem .Zvlhne sám a krásně a tohle podzimní počasí je úplně nejlepší.Má-li někdo zájem ráda se s ním podělím o svůj recept i zkušenosti.napište koma.1@seznam.cz zdraví pekařka cukrářka co to dělá s láskou :o)))

  • Helena Krupková | 12. 3. 2006 12:08

    Vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale tento je po vylepšení nejlepší. Těsto, které mi zbylo při vykrajování placek (to co jsem odkrojila), z toho jsem udělala ještě jednu placku a po upečení a vychladnutí jsem tuto placku rozstrouhala (v robotu je to rychlé) , smíchala jsem s rozemletými ořechy a potom jsem tuto směs použila k posypání ze shora a z boku. Po vychlazení jsem placky potírala směsí - z 1 dcl vody a dvou vrchovatých lžiček instantní kávy jsem připravila silný roztok kávy, přidala jsem 1 dcl šlehačky. Potírejte hodně, nebojte se, placky potírejte z obou stran. Je dobré pokládat potřené placky na igelit, protože placky změknou, lépe se s nimi bude manipulovat. Až budete potírat placky krémem, první placku nejdřív potřete švestkovými povidly, potom teprve krémem, přiložit další placku, a potom už pouze potírat krémem. Tento medovník se může už po 2 hodinách jíst, lepší je samozřejmě druhý den, to ale musím udělat 2 medovníky, protože do druhého dne nic nezbyde.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Perník Vanilkový pudink Vejce Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

15
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Dršťková polévka grand
Dršťková polévka grand
10
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
9
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Medovník našich babiček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact