• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mazanec ze sušeného droždí
Napište svůj komentář k receptu

Mazanec ze sušeného droždí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 69
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g máslo
    • 0,50
      lžička sůl
    • 2
      dl mléko
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • mandle
    • 3,75
      lžička sušené droždí
    • 90
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme vanilkový cukr, sůl a kvásek z droždí, který jsme si připravili dříve.
2
Přilijeme vlažné mléko, rum a po částech přimícháváme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého vpracujeme rozinky a mandle. Necháme na teplém místě kynout.
3
Po vykynutí z těsta vytvarujeme bochánek, dáme na pomaštěný plech a necháme opět chvíli kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nakrájenými mandlemi a uprostřed bochánek nařízneme do kříže.
4
Pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě (180 °C) asi 40-50 minut. Zda je mazanec dobře upečený zjistíme vpíchnutím špejle. Je-li suchá, mazanec je hotový.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#339453)
    Uživatel (#339453) | 20. 4. 2025 12:56

    Tento recept je jedno velké špatné. Těsto je řídké, spíše by šlo rozmazat špachtlí, musíte přidat mouku. Pečení na 180° třičtvrtě hodiny udělá spálený mazanec syrový uvnitř. Za mě už znovu takto ne. Nedoporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Mazanec
Moučníky Duben Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Mandle Máslo Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
23
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát…
22
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Mazanec s mandlemi
Mazanec s mandlemi
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
Mazurek
Mazurek
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med z podmáslí
Med z podmáslí
  • Recepty.cz
  • Mazanec ze sušeného droždí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact