• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Masové karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Masové karbanátky

autor: Janinka*
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5,605
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • hladká mouka + na trojobal
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • 1
      rohlík
    • 100
      g slanina
    • strouhanka
    • pepř mletý
    • 600
      g mleté maso půl na půl hovězí a vepřové
    • 400
      ml mléko na namáčení rohlíků

Postup přípravy receptu

1
Rohlík natrháme a namočíme do mléka. Po jeho rozmočení lehce vymačkáme a 2x (!) semeleme na masovém strojku spolu s masem, slaninou a cibulí. Poté přidáme ke směsi vejce, prolisovaný česnek, pepř, sůl a majoránku dle chuti. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu mouky.
2
Tvoříme karbanátky, obalujeme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě tuku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňovo-masové kari karbanátky

Dýňovo-masové kari karbanátky

Levné masové placičky

Levné masové placičky

Masové kostky s rýží

Masové kostky s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 2. 11. 2013 17:05

    Výborný recept, dělám přesně podle toho, jen neobaluju v trojobalu, ale jen ve strouhance a jsou výborné :-)

  • Martin P | 22. 12. 2012 14:26

    super

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 8. 2011 16:32

    Jak jsem tu psala už níže - jen místo mouky zahušťuji strouhankou a ostatní dělám podle receptu. Karbanátky dělám spíše menší a smažím klasicky v tuku a pak dám na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  • Gábina H | 5. 3. 2009 11:59

    Já teda peču karbanátky a masové kuličky rovnou na teflonovém plechu bez vymazání a tuku se vypeče dost a vysušené nejsou nikdy. Ale karbanátky neobaluji v trojobale.

  • tomáš tomáš | 25. 2. 2009 16:45

    ....ale o alobalu se pode mnou nikde nepíše, že?:-(Karbanátky jsem dělal z bůčku, hovězího a části vepřového.Taky dělám "spoustu věcí" na pečicím papíru, o tom to, myslím si, není. Ale karbanátky na něm opravdu už nikdy.....

  • Jana T. | 22. 2. 2009 22:35

    S pečením na pečícím papíru mám nejlepší zkušenosti. Jak píše ilis ilis, záleží na tom, jak a z čeho je připravíme! Doba pečení podle velikosti a výkonu trouby. Místo alobalu, pokud je něco potřeba přikrýt, používám pečící papír, který namočím do teplé vody. Krásně se vytvaruje podle tvaru nádoby. V horké troubě vyschne a dá se odklápět jako poklička.

  • ilis ilis | 22. 2. 2009 22:05

    V troubě peču skoro vše na pečícím papíru,mám s ním velmi dobré zkušenosti.Ušetřím si plno práce z drhnutím připečených pekáčů.Ono pane tomáši,také dost záleží,jestli jste karbanátky připravil z libovějšího nebo mastnějšího kusu masa, pak není co řešit ;o). Dobu pečení přizpůsobuji na velikosti karbanátků. 25 minut je málo.Po tuto dobu je nechávám pod alobalem a dalších 15-20 minut dopékám již bez alobalu.Jsou krásně šťavnaté a o něco méně mastné než smažené na tuku...

  • tomáš tomáš | 22. 2. 2009 13:53

    Kvůli nesmyslu, jakým je doporučení "KARBANÁTKY NA PEČICÍM PAPÍRU", JSEM SE ZAREGISTROVAL. Probůh, nedělejte to. Z karbanátků se stanou sice křupavé, ale i vysušené, seschlé placky. 25 minut při 175 stupních je ta nejstrašnější rada, jakou jsem tady měl zatím možnost číst.

  • Barbora Jermářová | 13. 1. 2009 14:34

    Zkusila jsem ty karboše opéci na pečícím papíru a je to mnohem lepší, netopí se to v omastku a jsou krásně křupapé. Místo česneku používám česnekovou pastu je ta pohodlnejší a chutnější

  • jaja 13 | 20. 12. 2008 04:53

    Vyzkoušejte upéct karbanátky na pečícím papíře v troubě. Jednak ušetříte čas a pak uvidíte, kolit tuku z nich ještě vyteče. Obalené ale i neobalené karbanátky položím na pečící papír na plech a peču při cca 175 stupních asi 25 minut, v polovině pečení obrátím.

  • Ivan Budilovsky | 18. 12. 2008 21:03

    Tak jsem poprve zkusil pridat horcici a nemyslim ze tomuze pokazit. Je to vyborna vec na ptacky i na nalozeni srnciho. Tak jsem zvedav. Misto veproveho Jimmy Dean breakfast sausage a 20 dkg mlete sunky. Muzsky prece vzdycky musi improvisovat! Ted to odpociva aby se to trochu prolezelo.

  • Simča Sládková | 7. 2. 2008 20:20

    Pokud potřebuji dohustit, používám strouhanku, ale jinak ta dělím přesně takto a je to MŇÁÁÁÁM!!!

  • Kačaba | 7. 2. 2008 18:38

    Hmmmmmmm jsou vynikající, já teda všechno rozsekám na robotu i maso, je to paráda bez práce. A ten česnek? Když má člověk domácí, stačí 1 větší a je to až až. A já teda rohlík nedávám a musím říct, že těsto je řidčí, ale obalím ho 1-2x podle potřeby a fakt super. Zkuste uvidíte, jak jsou krásně šťavňaťoučké. Výborné

  • Radka Kmentová | 25. 11. 2007 18:57

    Tak tyhle jsou super!!! Přidávam ještě malinko víc česneku a lžíci hořčice. Dávám 1!!!

  • patch | 19. 11. 2006 11:45

    nejlepší jídlo, co znám:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Mléko Mleté maso Pepř mletý Rohlík Slanina Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou
Kuřecí nudličky na…
13
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata
13
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
11
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Masová směs s uzeninou a česnekovými výhonky
Masová směs s uzeninou a česnekovými…
Masová směs se zázvorem - nakládaná
Masová směs se zázvorem - nakládaná
Masová směs z pečícího sáčku
Masová směs z pečícího sáčku
Masové kari s kapustičkami
Masové kari s kapustičkami
Masové knedlíčky v rajské omáčce
Masové knedlíčky v rajské omáčce
Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"
Masové kostky (nudličky) v paprikovo…
  • Recepty.cz
  • Masové karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact