• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marinované zelí
Napište svůj komentář k receptu

Marinované zelí

autor: Anna Doležalová
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      kg zelí
    • 7
      ks cibule
    • 3,50
      l voda
    • 1,50
      l ocet
    • 2
      ks deko
    • 60
      ks cukerin
    • 20
      g pyrosiřičitan

Postup přípravy receptu

1
Zelí a cibuli nakrájíme a smícháme s ostatními přísadami. Necháme odležet 24 hodin za občasného promíchání a plníme do sklenic. Zavařujeme na 90 °C 40 minut vaříme. Dá se jíst i jako salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované buřty

Marinované buřty

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Doležalová | 21. 2. 2008 08:15

    Marie, mám to převzatý recept, ale je tam ten pyrosiřičitan také asi proto, aby zelí nezměnilo barvu. Píše o tom i Máří, že meruňky jsou krásně žluté. Já vím že to není zrovna asi moc zdravé, ale trocha nás nezabije. Je fakt, že já dávám jen 10 gramů tohoto prášku a jde to také. To jsem nenapsala. Kupuji ho v malých 10 gramových pytlících. Dá se snadno koupit ve vesnických drogeriích. V Praze jsem se s tím setkala jen v drogeriích klasických, kde dostanete od špuntu a takových jiných věcí vše.

  • Danka Snášelová | 20. 2. 2008 21:34

    Helo, pyrosiřičitan koupíte v drogérii. V každé drogérii ho nemají. Koupíte ho v drogérii - v oddělení kde jsou různé chemikálie, barvy na textil atd. Ptejte se prodavaček - vědí o co se jedná.V Brně je k dostání v drogérce na Jánské. Koupila jsem ho ve velkém balení (1 kg za pár babek). Bohužel v menším balení ho nemají. Je zapotřeby ho dávat v malém množství (1zarovnaná kávová lžička na 5 kg hlávkového zelí)- viz. recept Zelí krouhané - expres.

  • Hela - | 20. 2. 2008 20:16

    Kde se dá ten pyrosiřičitan koupit? V drogerii? Nikdy jsem to tam neviděla.

  • Danka Snášelová | 20. 2. 2008 19:34

    Jarčo, do vyhledávače, do kolonky HLEDEJ napíště zelí a potom v kolonce VYBERTE SI KATEGORII zvolte ZAVAŘOVÁNÍ (zavařování je úplně dole - předposlední kategorie). Objeví se Vám asi 10 různých receptů a můžete si nájít, který Vám vyhovuje. Já mám velice dobré zkušenosti "Zelí krouhané - expres." I když se tam dává pyrosiričitan - zelí je fantastické a hlava mě nebolí.

  • jarča | 20. 2. 2008 09:01

    Mě vyhledávač pod názvem "Zelí bez sterilování" nic nenašel. Nemáte ten recept pojmenovaný jinak?

  • Máša | 19. 2. 2008 16:19

    Já dělám trošku jinak a bez konzervace. Vložila jsem ho zde pod názvem" Zelí bez sterilování"

  • Marie | 19. 2. 2008 14:55

    Mám dotaz na autorku,proč Pyrosiřičitan,když zelí zavařujete ? Já myslím že je to chemický přípravek aby se zelí nekazilo bez zavaření.Připadá mi zbytečné dávat do zavařovaného zelí dva chemické přípravky tj. DEKO a zmíněný PYROSIŘIČITAN. Ale je to věc názoru .

  • Věra z Dc | 19. 2. 2008 11:25

    Fakt moc dobré a dá se jíst hned druhý den bez zaváření.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukerin DeKo Ocet Pyrosiřičitan Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

38
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
27
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
13
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
11
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Marinované zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact