• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g mrkev
    • 50
      g sezamová semínka
    • zázvor (kousek čerstvého)
    • 1
      ks limetka (nebo citrón)
    • 2
      svazek koriandr
    • 4
      lžíce sezamový olej
    • 75
      ml zeleninový vývar
    • 2
      lžíce med
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a podélně rozkrájejte. Dejte je do hrnce, zalijte vodou tak, aby byly pokryté, trochu osolte, uveďte do varu a asi 4 minuty mírně povařte. Sceďte a mrkev přesuňte do zapékací formy. Sezamová semínka nasucho opražte v pánvičce (dejte pozor, aby se nespálila). Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Z citronu ostrouhejte kůru a šťávu vymačkejte. Lístky koriandru otrhejte a rozmixujte se sezamem, sezamovým olejem, vývarem, medem a citronovou šťávou na pesto. Osolte, opepřete a promíchejte s mrkví. Nechte asi 20 minut marinovat a pak podávejte posypané citronovou kůrou, s čerstvou bagetou na doplnění.
2
----
3
**Know-how**
4
Pesto je studená bylinková omáčka hutné konzistence, původem z Itálie. Originální verze je z Janova a kombinuje lístky bazalky, olivový olej, pinie, česnek a parmazán či pecorino. Podle vzoru „pesto genovese“ vznikají další a další variace. Povinná sestava je bylinka a olej, zbylé ingredience vytvářejí spíš umělecký dojem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím masem

Chleby s koriandrovým pestem a…

Chřestové balíčky s koriandrovým pestem

Chřestové balíčky s koriandrovým…

Pečená mrkev s mrkvovým pestem

Pečená mrkev s mrkvovým pestem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koriandr Limetka Med Mrkev Pepř mletý Sezamová semínka Sezamový olej Sůl Zázvor Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
10
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
10
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
9
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Marinovaná kuřecí prsa II.
Marinovaná kuřecí prsa II.
Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná vepřová krkovice
Marinovaná vepřová krkovice
Marinovaná vepřová kýta
Marinovaná vepřová kýta
  • Recepty.cz
  • Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact