Piškoty a oříšky rozemeleme. Máslo utřeme s kakaem, přidáme piškoty a oříšky, polijeme rumem, zamícháme a zpracujeme těstíčko.
2
Marcipánovou hmotu prohněteme a obarvíme zeleným potravinářským barvivem (přidávejte barvivo po zrníčkách, ať z toho nemáte brčál :-)). Rozdělíme marcipán i hmotu na několik menších dílů. Mezi dvěma mikrotenovými fóliemi rozválíme na tenko marcipán a do něj zavineme váleček směsi. Pak rozkrájíme na stejné asi 3 cm válečky.
3
Vypadá to hrozně složitě, ale je to rychlé a hlavně netradiční a dobré cukroví, po kterém každý byť jen ze zvědavosti sáhne.
Byl to posledni druh cukrovi, ktery jsem minuly rok delala, protoze mi zbyl marcipan... Mezi ostatnim cukrovim vypadalo opravdu zajimave a i moc chutnalo... Napadlo me, ze bych pristi rok udelala napln z pistaciovych orisku, aby mela ta zelena barva nejake opodstatneni