• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mandlovo-kakaová srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Mandlovo-kakaová srdíčka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
6fotografií
Nahrát fotku
 

Báječně křupavá a vánočním kořením provoněná srdíčka, připravená jen z mletých mandlí, cukru, kakaa a bílků, potěší i ty, kteří nemohou lepek.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • na 2 plechy
    • 250
      g mleté mandle
    • 250
      g moučkový cukr
    • 50
      g kakao
    • 1
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička hřebíček mletý
    • 2
      ks bílek
    • 3
      lžíce mandlový likér
    • cukr krystal na posypání

Postup přípravy receptu

1
Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny. V misce vidličkou prošlehejte bílky do pěny a vlijte je k suché směsi. Přidejte mandlový likér. Nejdříve nožem krouživým pohybem vmíchejte tekutiny do směsi a pak začněte rukama zpracovávat těsto. Zprvu to půjde ztuha, ale vytrvejte, hmota se poddá a vznikne pevné, hutné těsto. Vytvarujte z něj kouli, zploštěte ji na vyšší placku, zabalte do fólie a uložte do ledničky. Těsto nechte odležet minimálně přes noc, ale klidně dva dny.

RADA: Jak na linecké cukroví? Mrkněte na VIDEO

2
Těsto vložte mezi dva archy pečicího papíru a rozválejte na placku 1 cm silnou. Posypte krystalky cukru, přejeďte válečkem a vykrajujte tvary. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C, asi 8 minut. Nechte vychladnout a skladujte v uzavíratelné krabici.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na měkké medové perníčky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronková srdíčka

Makronková srdíčka

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka s ořechy

Linecká srdíčka s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Hřebíček mletý Kakao Mandlový likér Mleté mandle Moučkový cukr Skořice

Linecké cukroví

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Linecké cukroví

Poslední sledované recepty

49
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
45
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
20
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
20
Kuřecí prsa po asijsku
Kuřecí prsa po asijsku
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Venus, Gwendoline a Eva v Praze: Noční tah, ráno tenis a úsměvy

Venus, Gwendoline a Eva v Praze: Noční tah, ráno tenis a úsměvy

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Mandlové sušenky s čokoládou
Mandlové sušenky s čokoládou
Mandlové věnečky
Mandlové věnečky
Mandlovo-citronové linecké sušenky s čokoládou a pistáciemi
Mandlovo-citronové linecké sušenky s…
Mandlovo-mrkvový řez
Mandlovo-mrkvový řez
Mandlový (kokosový) chlebíček
Mandlový (kokosový) chlebíček
Mandlový crumble s rebarborou
Mandlový crumble s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Mandlovo-kakaová srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact