• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mandlovo-kakaová srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Mandlovo-kakaová srdíčka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
6fotografií
Nahrát fotku
 

Báječně křupavá a vánočním kořením provoněná srdíčka, připravená jen z mletých mandlí, cukru, kakaa a bílků, potěší i ty, kteří nemohou lepek.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • na 2 plechy
    • 250
      g mleté mandle
    • 250
      g moučkový cukr
    • 50
      g kakao
    • 1
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička hřebíček mletý
    • 2
      ks bílek
    • 3
      lžíce mandlový likér
    • cukr krystal na posypání

Postup přípravy receptu

1
Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny. V misce vidličkou prošlehejte bílky do pěny a vlijte je k suché směsi. Přidejte mandlový likér. Nejdříve nožem krouživým pohybem vmíchejte tekutiny do směsi a pak začněte rukama zpracovávat těsto. Zprvu to půjde ztuha, ale vytrvejte, hmota se poddá a vznikne pevné, hutné těsto. Vytvarujte z něj kouli, zploštěte ji na vyšší placku, zabalte do fólie a uložte do ledničky. Těsto nechte odležet minimálně přes noc, ale klidně dva dny.

RADA: Jak na linecké cukroví? Mrkněte na VIDEO

2
Těsto vložte mezi dva archy pečicího papíru a rozválejte na placku 1 cm silnou. Posypte krystalky cukru, přejeďte válečkem a vykrajujte tvary. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C, asi 8 minut. Nechte vychladnout a skladujte v uzavíratelné krabici.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na měkké medové perníčky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronková srdíčka

Makronková srdíčka

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka s ořechy

Linecká srdíčka s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Hřebíček mletý Kakao Mandlový likér Mleté mandle Moučkový cukr Skořice

Linecké cukroví

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený sýr bez smažení

Smažený sýr bez smažení

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Linecké cukroví

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
17
Sýrové nugetky s brokolicí
Sýrové nugetky s…
15
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Mandlové sušenky s čokoládou
Mandlové sušenky s čokoládou
Mandlové věnečky
Mandlové věnečky
Mandlovo-citronové linecké sušenky s čokoládou a pistáciemi
Mandlovo-citronové linecké sušenky s…
Mandlovo-mrkvový řez
Mandlovo-mrkvový řez
Mandlový (kokosový) chlebíček
Mandlový (kokosový) chlebíček
Mandlový crumble s rebarborou
Mandlový crumble s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Mandlovo-kakaová srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact