Nejprve si nadrobno rozkrájíme cibuli a dáme dozlatova smažit. Když cibule začne hnědnout, přidáme kousky kuřecího masa, které osolíme, opepříme a restujeme jej 5 minut. Poté přidáme červenou mletou papriku, 1 masox a zalijeme 1,5 litrem vody. Maso necháme doměkka dusit.
Pokud máme maso změklé, vyndáme jej z hrnce. Omáčku zahustíme připravenou jíškou z vody a 4 lžic hladké mouky. Omáčku si po zahuštění scedíme a maso vrátíme nazpět. Nyní můžeme přidat smetanu. Omáčku dochutíme solí a troškou citronu a je hotovo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Verca
|14. 3. 2017 08:43
Asi Vás to překvapí, a můžete mi klidně prolézt kuchyň, ale žádný podobný hnusy jako masox a podravku nepoužívám. V mrazáku mám v kyblíčkách kuřecí vývar na polévky a omáčky a v tvořítkách na led další vývar na šťávu pod kuřecí plátky. Překvápko co...?
vyborne
|7. 3. 2017 12:19
Omacka je vyborna ! :-) a nevim, proc by tam nemohl byt masox? Uz vidim, jak doma kazdy poctive dela vse sam a nepouziva dochucovadla....
vyborne
|7. 3. 2017 12:19
Omacka je vyborna ! :-) a nevim, proc by tam nemohl byt masox? Uz vidim, jak doma kazdy poctive dela vse sam a nepouziva dochucovadla....
barushaaa
|25. 1. 2017 13:34
hrůza, nepovedlo se
požírač hmoty
|22. 11. 2016 11:51
Maminčino kuře na paprice... a masox.
Maminčin masox, no to me po...
Robin
|28. 6. 2016 12:48
...skvělá chuť i s masoxem...dnes jsem vařil a úžasné... :-) ...
Jarys
|24. 5. 2016 17:49
Masox neeeeeeeeee!
hektor
|11. 1. 2016 12:33
V žádném případě ne MASOX. Tím se jen zkazí chuť!!!!!!! :-D
Harold
|29. 11. 2015 11:52
Maminka autora asi neuměla vařit, když používá masox a vodě s moukou říká jíška. Recept na úrovni školní jídelny. Hnus.
Petr
|24. 10. 2015 18:51
Chuť jako kupovaná z pytlíku
Vláďa
|6. 10. 2015 16:38
Výborná omáčka , i chlap jí zvládnul na jedničku ;-)