Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme mouku, špetku soli, rum a kvásek z droždí (v mléce s vanilkovým cukrem necháme vzejít rozdrobené droždí). Uděláme těsto, které necháme kynout v teple.
2
Mletý mák krátce uvaříme s mlékem a cukry. Necháme zchladnout.
3
Z těsta vyválíme plát tlustý asi 6 mm a vykrájíme do něj skleničkou kolečka. Na polovinu koleček dáme makovou náplň, dalším přiklopíme, kraje stiskneme a opět vykrojíme.
4
Koblihy necháme opět v teple vykynout, usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran, hotové dáme na ubrousek odsát přebytečný olej, před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vašková
|12. 11. 2016 09:03
1* :-*
Lenka
|25. 2. 2016 22:03
V orionu jsem si koupila asi před rokem takové udělátko na koblížky a až dneska jsem ho konečně vyzkoušela a byla to rychlá čistá práce. Koblíšky byly úžasné <3 .
Anna Špundová
|8. 10. 2015 13:33
Vynikající koblížky.
Věra
|20. 10. 2014 21:52
Koblížky s mákem dělala moje babička a i já je dělám a pokaždé se povedly,pokud se otevřely při smažení,tak jsou špatně slepené,pokud nevykyne těsto tak je chyba v droždí nebo teplejší mléko,ale recept je správně.
Věra
|20. 10. 2014 21:48
Tak to bude problém v droždí pokud těsto nevykynulo nebo v postupu,. Recept je v pořádku.
Maruška
|14. 9. 2013 17:54
Koblihy se mi povedly, chutnaly báječně a s těstem se na pomoučněném vále dobře pracovalo. Děkuji za recept, podle kterého koblihy určitě ještě někdy udělám.
Jitka
|26. 3. 2013 16:06
Co je na receptu hrozného? Já je dělám skoro stejně a vždycky se mi povedou. Jen mlíka dávám tak od oka, to záleží na mouce, ale těsto nesmí být moc řídké, aby se koblihy nerozlepily.
Jirka
|6. 1. 2013 23:09
Velice špatný recept ! Ingredience jsem použil přesně podle návodu. Droždí mám špičkové (pekařské). Těsto vůbec nekynulo a nebylo nadýchané jako na koblihy (bylo strašně hutné jako na placky, nebo listové). Koblížky se mi podařilo naplnit a dobře spojit, ale opět ani trochu nenakynuly. Při smažení (cca 4 až 5 min. a velmi pomalu) vznikla "nádherná" hnědočerná kůrčička o síle asi půl milimetru a uvnitř bylo těsto syrové. :-S Jedině maková náplň vyšla chuťově dobře (jako ve škole -2), tak zbylou náplň zítra použiji asi na koláče.
Závěr: Jeden z nejhorších receptů a od autora "recepty73" :-$ již nikdy nic.
Katka Levá
|8. 12. 2012 19:04
Děkuji za recept :-) .Koblížky jsou jak z pohádky,nadýchané,jeden jako druhý a chutnají skvostně.Do makové náplně přidávám strouhaný perník s povidly,tak mě to naučila moje babi.
Vlastimila Ouřadová
|21. 5. 2012 17:42
Recept na kobližky se mi líbí,protože s mákem jsem je ještě nikdy nezkusila a vlastně mě ani nenapadlo,že by tak šly vyplnit.Dělám kobližky vlastně téměř(do těsta dávám vanilku)stejně a přitom se mi ještě nikdy nestalo,že by vypadaly jinak než má kobližek vypadat.Někdy je vyplnit s mákem taky zkusím,máme ho rádi.
Jitka
|8. 5. 2012 12:00
Dnes jsem vyzkoušela vaše koblížky a jsem velice zklamaná.Už je podle tohodle receptu nikdy dělat nebudu.Držela jsem se vašeho návodu a koblížky se při smažení rozlepují a vůbec nenakynuli do kulatého tvaru jak má koblížek vypadat .