Včera uděláno a moc jsme si posmakli. Jen mám moc velký plech tak jsem musela udělat dvojitou dávku těsta zbytek dle receptu. A některé ingredience jsem udělala odhadem. Recept mám zaznamenány pro příště
Ráda bych zkusila, ale ještě jsem se nesetkala s mírou 1/4 hrnek hery... Prosím, co to znamená? To je rozpuštěná hera v čtvrtlitrovém hrnku do 1/4? nebo cca kolik to je? Mohla bych poprosit o odpověď, děkuji P. :-)
Dobrá buchta, ale opravdu bych dala do všeho výrazně méně cukru.. :-*
Bože to nemůžete napsat jako člověk ty ingredience? 1/4 hrnku hery atd? Jak to mám měřit? :-S
Léty prověřená stálice v našem rodinném "repertoáru".........vynikající je "trojkombinace", tj. střídavě nakladené kopečky makové a tvarohové náplně a povidel, přičemž zachovám množství makové náplně a ty dvě jsou co do množství navíc, takže buchta je bohatá a velmi vláčná. Na rodinných oslavách spolehlivě převálcuje klasické kupované zákusky a mizí jako první.
Maku jsem teda musela dat vyrazne vic nez dva hrnky, urcite dva a pul az tri. Jinak se buchta povedla, je dobra. Jedla jsem jeste variantu s pulenymi svestkami.
Výborná ale dala bych méně cukru do toho máku... ;-)
Výborná ale dala bych méně cukru do toho máku... ;-)
Je vynikající. Přidala jsem 1 tvaroh vyšlehaný s cukrem a vajíčkem a nalila na mák. Taky mňamka. :-P
Také děkuji DájoH za radu, odměrku zatím nemám jen váhu a v receptu je těsto na litry, náplň na hrnky.....
Je úžasná, rychlá, jednoduchá...nemá chybu:-)
ano jak pišeš, zaděla jsem podruhe a už v pohodě, vyborna
Nedalas tam omylem 1/2 kila mouky místo 1/2 litru, což jsou 2 čtvrtlitrové hrnky? To těsto vůbec není tuhé jak říkáš, peču ji docela často.
těsto nalijeme na vymazaný plech ................... ale mam těsto tuhe jako na knedliky, co s tim
Buchta byla úžasná ;-) .... Dnes jsem jí pekla a přítel si ji nemohl vynachválit... Jen do toho máku jsem přimíchala dětskou krupičku... Moooc Vám děkuji za recept... přidávám si hned do své kuchařky... Ještě jednou děkuji a všem doporučuji 8-)
Moc dobrá buchta, jen se přidávám k tomu, že s méně cukrem by byla ještě lepší. A je snadné ji udělat i pro vegany a veganky, vajíčko stačí nahradit lžičkou škrobu a mléko mlékem rostlinným.
Před chvilkou jsem ji ješt teplou ochutnala. Moc dobré, když jsem četla vychvalující kometáře, tak jsem si řekla, že to musím zkusit. Do všeho jsem dala méně cukru, navíc jsem do makové náplně přidala rum a hrozinky, to samé jsem dala i do tvarohové nápně a střídala je po lžících - tak vznikla pěkná šachovnice. Žmolenka to sice zakryla, ale při řezu to jde vidět. Doporučuju a dávám za jedna.
Na to že mi je 11 tak tuhle buchtu sem dála už 20,je to moc dobrá buchta někdy skouším i s čokoládou.Je to obyčejně dobrá buchta :-) Mňamiiii :-)) :-))
Tato buchta je vynikající, dělám ji docela často. Do makové náplně přidávám během vaření ještě 2 pol. lžíce dětské krupice, protože se mi zdála řídká a navíc ta krupice dělá nádivku takovou mazlavější. Dělávám i s obměnou - místo makové náplně dávám lžičkou střídavě kopečky ochuceného tvarohu (cukr, citr. kůra, trocha mléka) a povidel a to je teda taky veliká dobrota. Do drobenky dávám místo Hery máslo, je to daleko lepší a voňavější...
Těsto: 1 / 2 l polohrubé mouky, 1 / 4 l cukru, 1 / 4 l mléka, 1 / 2 hořčičné sklenky oleje ( tj. asi 1 dcl ), 1 vejce, 1 prášek do pečiva Maková náplň: 2 hrnky mletého máku, 2 hrnky mléka, 1 vanilkový cukr, 10 lžic cukru krupice, mletá skořice Drobenka: 1 / 2 hrnku hladké mouky, 1 / 2 hrnku hrubé mouky, 1 / 2 hrnku cukru krupice, 1 / 4 hery nebo másla
Prosila bych autory těchno těchto nevydařených nových stránek aby se podívali na tento recept "maková buchta skvělá a rychlá" a opravili u ingrediencí nesmyslnou gramáž.Nevím co je to 01 mouka atd. Děkuji.
Výborná buchta, všem moc chutnala, musela jsem předat recept dál. Ještě jsem navíc posypala plátky mandlí, hezky to vypadá i chutná :-)
Mák moc nemusím a když jsem tuhle buchtu ochutnala, tak mi připadala extrémně sladká a nic moc. Po třech dnech se krásně rozležela a byla dobrá. Jen náplně je moc, celou bych ji tam nedávala. Dávám za 2.
Mala som menej maku,ale dala som uz varit 2 hrnceky mlieka a tak bola napln riedka.Jemne som to zahustila nadrobenymi piskotami a vyliala som ju na cesto.Bolo to super,velmi vlacne aj po niekolkych dnoch!Davam za 1 a dakujem za super recept,rychle a chutne!Pre Evu P.-urcite to nie je suchy kolac,odporucam vyskusat.
je to už dýl,co jsem tuhle buchtu dělala,ale co si pamatuju,tak mi suchá nepřípadala, krásně zvlhla tou náplní..
dobry den, chci se zeptat, jestli buchta neni moc "sucha" ? Mak zboznuji, ale zaroven se obavam suchych veci, nekdy i babovka je pro me nespolykatelna :-)))
V neděli jsem pekla makové koláče a zbyla mi maková nádivka, nechtělo se mi do koláčů, přece jen dají víc práce. Upekla jsem tuto makovou buchtu a jsem nadšená. Je to skvělé a rychlé. dávám 1
u mě máte za 1 buchta je výborná původně jsem ji pekla pro manzela ale obavam se ze nez prijde z prace bude fuč opravdu skvela
Prave jsem dopekla, je opravdu rychla, skvela a vyborna. Davam za 1. Prestoze jsem spise na tvaroh a jen jsem potrebovala spotrebovat mak, tak ji asi zaradim do repertoaru.
Já dělala půl napůl s ořechovou náplní. Ale buchta na nás byla moc "suchá" :-(
Právě jsem ji dopekla a netrpělivě čekám až vychladne.-)už na pohled velmi lákavá..:-)
úžasné,báječné a skvělé,chutnalo to všem i v práci!!!
super, díky, dělala jsem zatím Jemelínksý makovec a super, doporučuji..
Já do mrazáku dávám mák umletý sypký. Nádivka je pak hotová za chvilku.
Ještě mi prosím poraďte, když chci dát pomletý mák do mražáku, tak ho dám čistě pomletý nebo musí být nějak tepelně zpracovaný??
Hano, na 1., tedy 9. straně najdete odpověď autorky :o) ...škoda že je použito dvou objemových měr. U nás se tomu říká Míchat koše s baňama... Já vím co se myslí 1/4 HERY. Ale co kuchyňka když před vánoci narazí v marketu na půlkilové balení?
Hanko,když se buchta nakrájí,tak ty hromádky dělají takové vlnky,propadnou se do těsta a vypadá to moc hezky.doporučuji.
Proč se dělají hromádky a nerozetře se to na těsto?
Do máku jsem dala ani ne půlku cukru- stačí to. Makové kopečky dělat lžičkou se mi nechtělo, dala jsem náplň do sáčku, ustřihla rožek a kopečky jsem měla hned hotové. Buchta mi ale přišla dost drobivá, lepší byla až druhý den, když navhla. Nevím, třeba jsem ji pekla moc dlouho, když jsem čekala na zlatavou barvu :-)
dělal jsem včera a byla super doporučuji!!!Hodnotím 1
Jak jinak-VYNIKAJICI a tose musim priznat,ze ja makova nejsem.Kazdopadne za 1.
Dneska jsem upekla a je výborná.Jen to bude příště chtít méně cukru-příjde mi dost sladká(drobenka).Jinak jsem měla méně máku,vyšel akorát na polovinu hlubokého plechu a na druhou jsem dala tvarohovou nádivku.Ještě se musím přiznat,že na komentář,který upozorňuje na dodržení hustoty máku a vytváření kopečku jsem přišla až po upečení.Nicméně ve snaze,aby bylo mak.nádivky více jsem jí zředila rumem,tak byla o něco řidší,bobky se nekonaly,ale celé se to rozlilo na těsto a dopadlo to dobře.Těsto "vyběhlo"krásně.Děkuji za recept
Piekla som tento koláč a je naozaj výborný, súhlasím dať do makovej náplne menej cukru.
Buchta je opravdu skvělá. Jen do makové náplně jsem dávala pouze 5 lžic cukru a bohatě to stačilo
Danko moc vam dekuji,jeste nikdy jsem se s takovou gramazi nesetkala.vetsinou to byvalo uvedeno v gramech ci po hrnickach.jeste jednou dekuji a uz se tesim na peceni.m
Martino, ingredience na těsto se odměřuji na litry. To znamená = půllitru polohrubé mouky, čtvrť litru cukru atd. Já jsem to odměřovala v plastikové odměrce přesně po rysku. Pekla jsem na velkém,(klasickém) hlubokém plechu.
dobry den mam k vam prosbicku-nerozumim co znamena pri vyrobe testa 1/2 l polohrube mouky-to ma byti ,jako litru?dekuji za odpoved.
Moc nám chutnalo! Spousta lahodného máku (měla jsem ho málo, tak jsem ho při vaření nastavila dětskou krupičkou). Prostě dobrota.
buchta byla skvělá,sestra,milovnice máku,se po ní mohla umlátit a i všem ostatním moc chutnala.příště to zkusím i s tím tvarohem,jak jsm četla v komentářích..jen dotaz:mák smícháte s tvarohem nebo na střídačku dáváte jednotilivé náplně?
Buchta je vynikající,pekla jsem jí už mnohokrát,dělala jsem půl máku ,půl tvarohu (nápně).Hodnotím 1
Tuto buchtu jsem pekla mnohokrát,kombinovanou i s tvarohovou náplní!Nemohu nic jiného,než velmi pochválit ato hlavně za své syny a manžela,který mák "nemusí" ale tajně si "kradl" do práce,protože po útoku synů vždy zbyl jen prázdný plech
tak jsem dělala o víkendu a mě jako milovnici máku moc chutnala. Manžel koukl, řekl DUSIVKA (dle něho buchty bez krému) a pak když ochutnal, tak mu také moc chutnala. TAkže dávám jak jinak než jedničku..
Buchta je rychlá a dobrá a do druhého dne se nestačí odležet, pekla jsem ji už vícekrát a recept předala dále
Dnes jsem ji upekla do práce,všichni se olizovali až za ušima. rychlý a dobrý recept.
Výborná maková buchta.Dělala jsem nedávno a všem to moc chutnalo.Myslim,že je nejlepší až odležený druhý den,to je krásně vláčný.Dávám za 1*.
Dobrá maková buchta. Na základě komentářů jsem do nádivky přidala trochu marmelády. Příště nic nebudu přidávat ani ubírat. Náplň byla moc sladká. Množství ingrediencí je vyrovnané, proto se držte receptu. Pekla jsem na velkém (klasickém) hlubokém plechu. Dávám za 1.
Úúúúžasná buchta. Kdo má rád mák, opravdu si pochutná. Dělala jsem přesně podle receptu, jen do makové nádivky jsem dala 1 a 1/2 hrnku mléka a asi 7 lžic cukru a úplně to stačilo.
Nám tedy chutnala fakt hodně...a to jsem ji v rámci úspor udělala bez drobenky. Milovníci makové chuti si užijí
Je to celkom dobrá buchta. Do makovej náplne som dala menej mlieka a vylepšila som ju slivkovým lekvárom. Hodnotím známkou 2.
Dnes som piekla ale len z pol davky.vyborny recept a rychla priprava.
Je to celkem dobrá buchta, ale jsou mnohem lepší. Příště zkusím vylepšit tvarohem a povidly.
Dneska jsem buchtu upekla a všem nám chutnala.Mohu doporučit, je rychlá, dobrá a je jí hodně.
Vyborne, misto drobenky jsem dala kompotovane merunky a je to opravdu moc dobre! Za 1.
Dávala jsem jednu hromádku máku, jednu hromádku povidel a pěkně jednu vedle druhé. Výborné. Spojení makové a povidlové náplaně je prostě mňamózní.
Výborná buchta!!! Dávám za jedna.
Mno, já bych ji neoznačila jako excelentní, prostě je to celkem dobrá buchta a hlavně rychlá. Použila jsem hotovou makovou náplň, takže to fakt byla rychlovka.
Použijte určitě větší plech /30x40/. Přidala jsem i trochu povidel. Buchta je opravdu dobrá, druhý den mi chutnala ještě více.
Ráda bych buchtu vyzkoušela. Chci se zeptat na jaký plech je dané množství - 30x40 cm? Nebo menší? Díky.
Je to opravdu dobre???
Já peču na 160 asi 30 minut. A dělám to přesně podle návodu, velkou lžíci vedle sebe hromádky - tak , aby vznikly mezery a dobře to vykynulo....
Chuťově dobrá, ale asi jsem ji přepekla :o( Byla moc suchá a maková nádivka mi odpadávala.. Jak dlouho a na kolik stupňů pečete?
Já ten mák opatrně rozetřela po celém plechu,aby byl všude stejně.Jinak cukr jsem použila krupici.Za vyzkoušení opravdu stojí,je moooc dobrý.U nás je za jedna.
Opravdu je na drobenku cukr krupice?A ty makové bochánkytěsně vedle sebe velkou lžící?Až mi někdo odpoví tak hned frčím vyzkoušet,honí nás mlsná.Děkuji
všem kdo žijí v zahraničí a běžné české ingredience mohou být problémem mohu prozradit jak jsem na to šla já: mouka Self rising (běžná v Anglii), mák se v UK prodává nemletý ale díky polským přistěhovalcům Tesco prodává jejich produkty a náhodou jsem narazila na makovou směs v konzervě, je na můj vkus dost navoněná-mandlová esence, ale když nemáte nic s mákem už skoro 3 roky, tak se to dá dobře použít, navíc jsou v ní rozinky a poměrančová kůra a je celá taková "mokrá", navrch jsem dala hotovou drobenku "Crumble topping" od McDouglas, celé pekla v horkovzdušné troubě na 150°C 50 minut, lehké jak facka, rychlé, efektivní, buchta je nadýchaná, vysoká, chutí mi připomíná piškot, zařazuji do svých rp. a děkuji
Miluju mák, tak jsem to vyzkoušela a opravdu doporučuji! Výsledek je excelentní!
báječná,spadající do moučníků rychlemizivých.bezva, doporučuji
je mi to líto, samá chvála, ale já jsem byla zklamaná, přesto, že jsme milovníci máku, tahle buchta nás neoslovila. Tak někdy příště..........
Také jsem ji pekla tuto neděli a dnes vzala ochutnat do práce.A zítra musím donést recept všem moc chutnala.Je krásně nadýchaná a pro milovníky máku prostě pohádka.Dávám za 1 a peču ji dost často.
Vynikající - zkuste s kokosovou drobenkou: 200 g kokosu, 125 g Hery nebo másla a 110 g cukru. Pohádka!.
Včera jsem upekla. Ale trochu doplnila. Přišlo mi, že buchta bude míň výrazné chuti. Na drobenku jsem nacákala naředěnou marmeládu. A dala upéct. Byla to mňamka.
Chválím a děkuji za recept.Jen jsem ubrala polovinu množství cukru z těsta i náplně a stačilo to.
Peču často a ráda, ale byla jsem překvapená poměrnou jednoduchostí i bohatou chutí. Pro milovníky máku blaho! Vřele doporučuji a dávám za 1 !
pekla jsem ji poprve, je to opravdu rychla buchta a hlavne se povedla a vsem moc chutnala!!!
Trochu jsem si ji poupravila a místo drobenky posazela kompotovanymi broskvemi, ktere bylo nutne spotrebovat. S makem to bylo vyborne, hlavne ten krasne nadychany piskot.
výborné!!zavděčila jsem se rodině a i v práci po mně chtěli recept
Ona buchta by byla vynikající namíchat a dělat hromádky makové, povidlové, tvarohové. No a vidíte dámy? Jeden skvělý recept a těch dalších variant. Moc se mi líbí, jak dokážete každá vymýšlet další variaty a možnosti a to skoro u každého receptu.
Stala se mojí nejoblíbenější, za poslední týden jsem ji pekla už 3x !!!
Buchta je opravdu výborná a v cuku letu hotová! Polovinu plechu jsem namíchala tvaroh s mákem a poslední tři kousky jsem musela schovat, aby měl manžel sváčinu do práce Výborná!!!
Pekla jsem ji o víkendu a je opravdu výborná a rychlá. Děla jsem z poloviční dávky a skoro sama jsem si ji i snědla. Dávám za 1.
Jak se tak dívám omylem jsem nějak nenapsala velkou jedničku za tuto buchtičku. Je opravdu vyborná a můžu jen doporučit.Kdo miluje mák je vynikájící. Díky za recept
Chválím, je výborná, dávám za jedna.
Právě jsem dopekla a je VÝBORNÁ ! Dávám 1*!
Buchta je výborná:o))
Strasne rada pecu,a narazila jsem na tuhle buchtu,vypadala docela dobre.Co upecu tak moc nejim.Ale tady touhle buchtou jsem byla opravdu prekvapena,je uzasna!Mela jsme malo masla,tak jsem udelala polovicni davku posypky,a bohate staci.
Buchta je výborná. Nevydržela jsem a ochutnala už teplou, to se ještě rozpadala, ale po vychladnutí už krásně držela. Jen dám příště trochu méně cukru, na mne je docela sladká. Moc chválím a díky za recept. Pro Petrub: pekla jsem max. při 180°C na prostředku. Čas jsem nesledovala, ale až byla krásně do čevena /okraje a drobenka/, tak jsem ji vyndala. Mák byl ještě takový vláčný, ale po vychladnutí celá buchta krásně držela.
Většinou se inspiruji fotografií, ale teď jsem to zkusila, a udělala jsem dobře. Skvělé!
Chci se zeptat při jaké teplotě a jak dlouho péct v elektrické troubě? Recept mne moc zaujal vzhledem k tomu,že manžel velmi miluje mák a tady to vypadá, že je ho opravdu dost.Předem díky.
Tak jsem taky zkusila dnes ráno tuto buchtu upéct a můžu vám říct, že mně manžel málem nosil na rukou, když ji ochutnal:-) je vážně skvělá :-)
Teď jsem buchtu nakrájela a ochutnala- je prostě úžasná,kdo miluje mák,tak je to ta pravá buchta pro něj !!!! Dávám 1 s *,a zařazuji mezi oblíbené a určitě často pečící !!!
Je opravdu skvely a hlavne chutny i druhy den(pokud zbude :-))
Pekla jsem v sobotu.Místo oleje jsem do těsta použila heru. Také mi zbyl jeden tvaroh, tak jsem ho klasicky upravila (žloutek+vanilkový cukr) a střídavě jsem ho nanášela na těsto (kopičku tvarohu a kopičku máku).Drobenku jsem udělala dle receptu.Po upečení vypadala buchta krásně a byla moooooc dobrá!Dávám 1* a už je zařazena do mého zlatého fondu.A dávám za pravdu,je ideální pro velkou rodinu-k nedělní odpolední svačince super!
Pekla jsem v neděli, zůstal tvaroh tak jsem přidala tvaroh a je to vynikající. Spousta máku a drobenky dávám 1 Heda
Pekla jsem v sobotu a je opravdu výborná a příprava super bezproblémová!
Včera jsem pekla 1/2 dávku - byla jsem nedůvěřivá, nezdál se i způsob dávkování - jsem zvyklá ingeridience vážit a ne měřit v litrech, těsta bylo jen na dně formy a nevěřila jsem že maková hmota zhoustne, ale po krátkém povaření (3 min) krásně zhoustla, bucha po pečení krásně vyskočila a po prvním kousnutí do ní jsem "chrochtala" blahem. Je to ale opravdu pro ty, co milují mák, protože nádivky je tam hodně (a to já ráda) :-) Díky za recept!
Buchtu jsem dnes upekla, manžel i když mák moc nemusí, tak mu chutnala. Příště bych dala míň cukru, je to hodně sladké. Řekla bych, že to, že je maková náplň řidší nevadí, naopak do této budhty se to hodí. Přidala jsem do maku ještě několik lžic švestkových povidel a nemá to chybu.
Dnes jsem upekla,jelikož s manželem milujeme mák a musím dát velkou 1.Móóóóóóc výborné,jednoduché.
Renáto, moc dík za recept. Celá rodina včetně dětí máme moc rádi mák. Takže za 1.
Pekla jse, na mák dala ještě švestky a bylo to super, dík
Včera jsem pekla a je opravdu moc výborná. Jen maková nádivka je řídká, není třeba tolik mléka. Dávám 1.
Vynikající, 1* !!!
Pro Evu P.1/4L =0,25l nebo 2 a půl deci!
Veľmi dobrý recept,kto má rád makové.Ja som pridala ešte slivky a bolo to super.
Dnes jsem upekla a musím pochválit - je moc dobrá - 1.
Teda Renáto, to je úžasná buchta. Miluji mák a tahle buchta je mákem přímo nacpaná! Taky jsem přidala kompotované meruňky jako Zdeňka a koláč nemá chybu!
Skvela buchta ! Delala jsem ji z polovicni davky do malého pekacku. Jenom skoda, ze doma miluju mak jenom ja a tudiz to je prusvich pro mou linii )
MUzu se zeptat, jak velky je "hrnek" ? 1/4 L ? Dekuju za odpoved.
Místo pol. mouky jsem použila hladkou, do makové náplně trošku rumu, je to výborné!
Buchta je moc dobrá,akorát bych dala příště trochu méně cukru. Mléka se mi zdá do nádivky také dost,byla řídká,musela jsem přidat mák. Nevím proč,ale mák mi klesl až na dno pekáče a tak se nedá buchta moc dobře servírovat,rozpadá se.Přesto všechno sklidila doma úspěch.
tak dobrou buchtu jsme už dlouho nejedli. Dobrá s mákem i švestkovými povidli. Jedl i manžel, který na buchty moc není a našeho psa jsme od ní nemohli odehnat !!!
Taky jsem vyzkoušela,kromě máku jsem dala ještě meruňky a bylo to výborné.Akorát se mi zdálo hodně mléka do nádivky,byla hodně řídká,ale možná to bylo mákem,měla jsem kupovaný mletý.
Skvělé je kombinovat makovou náplň nejen s povidly, ale také přímo se švestkami.
Také jsem dala méně drobenky a přidala jsem ještě povidla. Výborná buchta, svělý recept.
tato buchta je opravdu skvělá. Pekla jsem v pátek ve vyšším teflonovém pekáči a byl téměř plný. Mohlo by se dát i na velký plech s vyšším okrajem. Všichni si pochvalovali hlavně hodně toho máku a drobenky. Nejdřív jsme si myslela, že je té nádivky také trochu moc, ale nakonec jsem tam dala všechno a hodně zasypala drobenkou. Jen dám příště méně cukru do drobenky. Díky za recept, hned jsem předala dál
Výborná buchta !Jen příště upravím množství máku,skoro 1/3 mi ho zbyla a taky drobenky budu dělat jen tolik, kolik jsem zvyklá dělat na ovocné koláče - té mi zbyla polovina, nějak jsem při její přípravě nepřemýšlela, to bude tím jarem :-))) Je zajímavé, že recept se nedal najít vyhledávačem - musela jsem prolistovat stránky moučníků ?
V neděli jsem upekla a je výborný.Hlavně muž si mlaskal.Zbožňuje mák.Příště přidám do nádivky trošku marmelády.
V každém případě doporučuji hromádky, protože jinak Vám to nevykyne. Jestli znáte buchtu prošívaná deka, tak je to funguje na stejném principu - mák se trošku propadne a těsto kolem nakyne..Ale je fakt dobrá - manžel miluje mák a nemůže si ji vynachválit..Občas ji dělám i bez drobenky.
Proč na hromádky?Proč se to nemůže rozetřít?