• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Madlenky
Napište svůj komentář k receptu

Madlenky

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Madlenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      hrnek cukr
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek máslo rozpuštěné
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 0,50
      lžička pomerančová kůra sušená

Postup přípravy receptu

1
Změklé máslo vyšleháme s cukrem v hladký krém. Přidáme vanilkový extrakt, pomerančovou kůru a opět zamícháme. Do vzniklé směsi vmícháme ručním mixérem postupně vejce. Poté zvedneme výkon a mícháme ještě asi 3 - 4 minuty (těsto by mělo být nadýchané a světlé). V menší míse smícháme mouku s práškem do pečiva a poté je přidáme do směsi z vajec, másla a cukru.
2
Ze vzniklé hmoty vytvoříme šišku, obalíme ji fólií a dáme ji do lednice (ideálně přes noc). Troubu předehřejeme na 175 stupňů, formičky na madlenky (na pracny) vymažeme olejem a naplníme do 2/3 těstem. Pečeme je asi 10 až 13 minut dozlatova. Hotové madlenky vyklepneme ještě vlažné a před podáváním poprášíme moučkovým cukrem nebo je můžeme pokapat čokoládovou polevou. Moc oblíbené cukroví ve Francii nejen na vánoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lotrinské madlenky

Lotrinské madlenky

Citronové madlenky

Citronové madlenky

Čokoládové madlenky

Čokoládové madlenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladida | 26. 8. 2013 19:59

    Chuťově jsou výborné,ale těsto mi vyšlo hodně říddké,tak jsem hned dělala lžičkou hromádky,které se rozpekly na placičky.Snědené byly hned :-)

  • Monika T | 8. 12. 2009 21:20

    To maslo je také "povolené" az rozpustené, riedšej konzistencie :)

  • Jarka O. | 8. 12. 2009 20:48

    Moniko, v ingrediencích máte rozpuštěné a v postupu změklé máslo. Vzhledem k tomu, že je mezi nimi rozdíl, prosím o upřesnění. Dík ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Madlenky Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Mixování Šlehání Vánoce Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Pomerančová kůra Prášek do pečiva Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Míchaná vejce s droždím

Míchaná vejce s droždím

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Jablková žemlovka se sněhem
Jablková žemlovka se…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hezucký zalovil v archivu: Žhavé focení s Decastelo!

Hezucký zalovil v archivu: Žhavé focení s Decastelo!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Madlenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact