• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Luxusní pomerančový dort
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní pomerančový dort

autor: Annalise
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní pomerančový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks pomeranč větší
    • 400
      g tvaroh
    • 3
      vanilin
    • 100
      g čokoláda
    • sůl
    • pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a lehce osolíme. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme při 180 °C cca 20 minut.
2
Korpus ještě za tepla vyklopíme. 2 pomeranče oloupáme a nakrájíme na kousky. Tvaroh umícháme s vaniliny, tak se 4 lžícemi pomerančové šťávy a případně troškou nastrouhané kůry.
3
Korpus rozkrojíme na 3 díly. První dva díly namažeme tvarohem a posypeme pomeranči, navrch mažeme jen tvaroh, a to po celémo obvodu dortu. Zbylé 2 pomeranče vydrhneme, nakrájíme na kolečka (i s kůrou) a klademe po obvodu dortu. Nakonec dort posypeme vrstvou strouhané čokolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kouzelný pomerančový / citronový koláč (dort)

Kouzelný pomerančový / citronový…

Luxusní dort

Luxusní dort

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Richard R. | 2. 6. 2007 12:57

    Pomeranče jsem vybral sice dosti kyselé :p, ale příště budu pečlivější...Jednoduché a dobré

  • Luciperka | 2. 6. 2007 12:43

    Nehádejte se dámy...:). Včer ajsem koláč pekla a byl vynikající, chválím!

  • Dr | 22. 5. 2007 10:18

    Dnes už se dá koupit pravý vanilkový cukr (například v Albertu). Vyrábí ho firma Dr.Oetker a balíček má výtazné hnědožluté zabarvení. Stojí cca 5 Kč.

  • Marína_K | 22. 5. 2007 07:50

    Vanilínový sa nerovná vanilkový. Vanilínový cukor, ktorý bežne používame na výrobu sladkého pečiva, je iba náhradou za pravý vanilkový cukor. Jeho výrobu nájdete tu:http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JMPRKSDQD3&id_kategorie=JNLQIRH5

  • Annalise | 17. 5. 2007 16:37

    Vanilin je jiný název pro Vanilkový cukr - opravdu. Naleznete ho i na balíčku...:)

  • Gábina H | 16. 5. 2007 12:40

    Libko, to bude vanilkový cukr

  • Libka | 16. 5. 2007 12:13

    Mám dotaz, co jsou to ty "vanilny"? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Polohrubá mouka Pomeranč Pomerančová šťáva Sůl Tvaroh Vanilin Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Obložená vejce

Obložená vejce

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

31
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
21
Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami
Salát s kuřecími prsíčky…
19
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Salát tabouleh
Salát tabouleh
15
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Lukáš Vaculík v nové roli: Ukázal krásnou a vlivnou manželku

Lukáš Vaculík v nové roli: Ukázal krásnou a vlivnou manželku

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Luxusní pomerančový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact