Žloutky utřeme s cukrem, vodou, přidáme kokos a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech či pekáč a poskládáme vedle sebe piškoty po dvou slepené marmeládou. Pečeme asi 30 minut.
2
Na vychlazený plát vymačkáme pikao, necháme vsáknout a potřeme zakysanou smetanou. Posypeme kokosem nebo pocákáme čoko polevou. Moučník je poměrně sladký, ale moc dobrý.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Paja Zupa
|3. 5. 2009 08:50
Často si vybírám recepty podle ověřeného autora a Markéta Englicka tu má plno výborných receptů, ale tento se nepovedl. Tuhé těsto, které se těžko natírá na plech, a po upečení je z něj suchá placka. Asi jsem měla zvolit malý plech, ale 4 vejce běžně mívám na velký. Ostatní kuchařky mají podobné potíže - těsto ředí mlékem, piškoty vlhčí rumem. Tento recept hodnotím 3 - sníst se to dá, ale už nebudu opakovat.
Pavla Kalinová
|28. 3. 2008 18:58
Jak říká název jsou to opravdu luxus řezy. Těsto je akorát,ikdyž je pravda přidala jsem lžíci mléka.Piškoty jsem slepila jahodovou marmeládou a pokapala kokosovým likérem. Sice jsem dala kondenzované mléko,ale příště nedám je to opravdu hodne sladké.Zakysané smetany jsem dala dvě a než jsem je dala na buchu ještě jsem je rozmíchala s vaniilkovým cukrem.Nakonec jsem pokapala mlecnou cokoladou,znate takovu tu rychlu z pytliku kdy jen zahrejete a kapete z pytliku. Davam za jedna s peti hvezdickama.
Jana Tichá
|11. 5. 2007 17:35
Možná jsem udělala nějakou chybu v postupu, ale jak čtu tady vaše reakce, tak recept není úplně ideální (je potřeba upravovat mlékem, máčením piškotů, vyjasňovat velikost plechu atd.). Podle mého názoru se nejdená o řezy luxus, ale o sušší tuhou buchtu ke kávě, kterou rozhodně nikoho neohromím .
Jana Nováková
|11. 5. 2007 10:04
Mně se recept líbí, ale zase mám problém s neurčitostí zadání )). Jakože plech nebo pekáč je pořádnej rozdíl...zrovna řezy peču a netuším, jak to dopadne, protože než se mi podařilo na plech rozpatlat to těsto, které je docela tuhé, tak jsem se z toho málem osypala ) a ty piškoty - 1 velké balení na celý plech nevystačí ani omylem.... Tak nevím, já teda nakoupila raději víc a teď čekám, co z toho bude... FOtka vypadá super, akorát příště to asi vrznu do menšího pekáče.....teda čekám, jestli to naskočí ))
Anonym
|21. 3. 2007 13:30
Jé, to vypadá pěkně.
Vlasta Vejvodova
|19. 3. 2007 14:29
O víkendu jsem dělala a jsou dobré,zaslala jsem i foto.Přes všechny neduhy pí.Mirky,tak jsem "sušila" pikšoty a jsou moc pěkné na řezu,po vytažení jsem pokapala rumem,nalila půl plechovky salka.Těsto bylo poměrně tuhé,zředila jsem mlékem.Dávám luxusní 1 :0))))
Blanka Veselá
|9. 3. 2007 12:59
včera večer jsem upekla a nechala přes noc uležet aby ty piškoty změkky.Nyní jsem ochutnala a musím uznat že to jsou fakt luxus řezy.Moc díky za recept.S tímto u těch mých hladových krků určitě uspěju :o)))
Barbora Javorková
|9. 3. 2007 11:57
Tak proč se, Mirko,ptáte, když to nehodláte zkoušet )
Mirka
|7. 3. 2007 16:45
Markéto, jak už jsem napsala, zkoušet nebudu. Už to, prosím, dál nebudeme rozvádět.
englicka marketa
|7. 3. 2007 16:16
Mirko,tak je tam prostě nedáte,sto lidí sto chutí:o))od toho tu ten web přeci je:o)))
Mirka
|7. 3. 2007 16:00
Jano,to máte pravdu, že se piškoty často používají, používám je i já, ale nikde, i ve Vámi uvedených receptech, se piškoty nedávají nahoru na syrové těsto a nepečou se s ním 30 min. Někdy se dávají péct, ale jsou zalité krémem a přkryté plátem těsta. Většinou se ale dávají až na těsto upečené a polévají krémem. Proto se mi tento postup nelíbí.
Jana Tomčíková
|7. 3. 2007 07:38
Mirko, znám víc receptů, kde se oužívají piškoty( viz barevný řez,bábovka piškotka, rychlé pudinkové řezy,diplomatické řezy...) a všechny jsou vynikající.Jen se nebát vyzkoušet!
Mirka
|6. 3. 2007 19:27
Že to stojí v receptu, jsem si všimla, milá Miriam, tento postup se mi zdá úplně zbytečný a zkoušet nebudu.
Miriam
|6. 3. 2007 18:21
protože tak to stojí v receptu milá Mirko.Pokud nechceš tak je tam nedávej a dej je na upečený korpus.Jinak právě ty piškoty tomu dají hezký vzhled po upečení a tou marmeládou je těsto dobře vláčné....
Mirka
|6. 3. 2007 17:54
Může mi, prosím, někdo vysvětlit, proč mám 30 min sušit - pražit, již upečené piškoty ?
marketa englicka
|6. 3. 2007 17:03
Bebo až přijdu domů napíšu vám velikost plechu.momentálně nevím ani od oka:o))) salko by se použít asi dalo jen ho nechce moc,jen tolik aby nasáklo do piškotů a těsta.
MIRIAM VOLNÁ
|6. 3. 2007 16:45
já to dala na klasický plech-(nemám ráda moc vysoká těsta)a bylo to akorát.
Anonym
|6. 3. 2007 16:28
To by se i dalo použít místo pikniku salko,že?
beba
|6. 3. 2007 14:34
Je to prosím na klasický veľký plech? Kto ste to už robili, prosím napíšte.
MIRIAM VOLNÁ
|6. 3. 2007 10:56
přes týden nepeču,ale nedalo mi to a utíkala jsem pro piknik a odp.jsem upekla.Jóó a teda podotýkám byla!!to dobrota.Mám nakázáno péct v sobotu znova.díky za recept.hodnotím jedničkou.Jo přidala jsem místo 4 lžic jěště asi 3.
marketa englicka
|6. 3. 2007 10:51
já to nechala odležet a krásně mi změkkly tou smetanou.u vás se to asi nestihlo :o))))
Olga Lešáková
|6. 3. 2007 10:45
Včera jsem pekla, ale těsto jsem měla opravdu hodně husté, přidala jsem mléko. Jinak piškoty jsou po upečení tuhé, příště je po slepení marmeládou namočím třeba ještě v rumu. Jinak je to veliká dobrota.
Haňule
|5. 3. 2007 17:33
piknik mám velice ráda:o))a toto mě teda jěště nenapadlo:o)))nápad to je super,a s tím kokosem-jééééé:o)))ty piškoty asi změkknou že ??po natření tím piknikem a smetanou..
Jitka H.
|5. 3. 2007 14:57
A já jsem viděla v Lidlu karamelové v tubě. Ale nezkoušela..
Anonym
|5. 3. 2007 13:30
Ještě jste zapomněly na Jesenku, to je slazená smetana v tubě.Je výborná do silného černého čaje, kdysi mi to poradil jeden starý pán, který byl letec za války v Anglii.Vyzkoušejte, pohladí to žaludek i dušičku.
barča
|5. 3. 2007 12:05
Jestli mohu vysvětlit, tak mléko piknik (modá tuba) je obyč sladké bílé, a pikao je také sladké, ale s přídavkem kakaa (mě tedy taky moc nechutná), ale každý jak má rád.
englicka marketa
|5. 3. 2007 11:58
jo chtěla jsem jěště napsat,těsto je poměrně husté-proto aby ty piškoty nespadli hodně dolů.kdyby jste ho měli moc tak jěště přidejte vodu...
englicka marketa
|5. 3. 2007 11:31
Ahojky,jééé teď nevím je to ta modrá tuba chutná to jako kondenzované mléko.Já to kupuji v kantíně když si chodím pro noviny :o))(mají tam jěště i hnědý ale to mi nechutná :o)) )no a napadlo mě to fláknout na piškot:o)))Romčo ano na syrové těsto-piškoty se trochu propadnou ale to vůbec nevadí,pečením se těsto zvedne a po upečení to vypadá celkem zajímavě:o)))zakysané smetany není moc ale úpně to stačí,krájí se to dobře.Polevu můžete použít a nemusíte.já jí jen tak trochu nacákaka na smetanu a posypala kokosem.Použila jsem zbylou hořkou čokoládu.
Romana K.
|5. 3. 2007 10:54
Nerozumím receptu. To mám slepené piškoty naskládat na syrové (neupečené) těsto? Slepené piškoty jsou dost těžké - nepropadnou se do syrového těsta? A co poleva? Zakysaná smetana ztuhne? Krájí se řezy dobře? Děkuji za vysvětlení.
Květoslava B.
|5. 3. 2007 10:22
Tak teď nevím,dáváte tam PIKAO nebo PIKNIK?V ingrediencích je Piknik,v postupu Pikao.Hanko, já to Pikao mlsám i teď, když mě honí mlsná.
anny
|5. 3. 2007 10:10
Hele,Margotko,jak mám něco shodit,když házíš takový špeky....To mi nedělej,jooooo_?
Hana Rožníčková
|5. 3. 2007 09:50
Téda Markéto, už zase... Jé to jsem nevěděla, že se prodává Pikao, to jsem si jako dítě kupovala.