• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
Napište svůj komentář k receptu

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      plátek losos
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 250
      g žampiony
    • 200
      g široké bílé nudle
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1,80
      l zeleninový vývar
    • 4
      lžíce šlehačka
    • 1
      svazek kopr
    • cukr
    • 1
      ks citron
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Lososa omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Nudle vaříme asi 10 minut v osolené vodě, potom je scedíme a udržujeme teplé. Zahřejeme olej, opečeme žampiony, ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Na tomto tuku asi 8 minut opékáme plátky lososa.
2
Potom je vyjmeme a přidáme k žampionům. Do tuku dáme osmahnout mouku, rozředíme vývarem, vmícháme šlehačku i zbytek citronové šťávy a krátce povaříme. Ochutíme solí, cukrem a zeleným pepřem. Žampiony vložíme do omáčky. Čerstvý kopr opereme, necháme okapat a nahrubo nasekáme. Rybu dáme na talíře, obložíme nudlemi a posypeme koprem.
3
Zdobíme plátky citronu a čerstvě nahrubo mletým pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • merilin | 17. 1. 2014 11:40

    Moc dobré,budu dělat častěji............. :-\ :-[

  • daniela | 11. 1. 2014 22:23

    v predpisu je vsak 1,8 l zel. vyvaru - kdo v tom vari nudle? i ja bych chapala, ze pokud je v textu receptu, jisku zredim vyvarem a udelam omacku, ze patri pouze do omacky. takze by to chtelo v receptu asi upresnit, k cemu vsemu ten vyvar...

  • Jana | 22. 12. 2013 08:12

    Mila Helusko, je videt, ze se ucite a vydrzte. 1.8 litru vody je mysleno na vareni nudli a macka se jenom redi, takze se tam da tolik vody kolik potrebujete mit na hustou macku - tak hrnek, dva, divejte se. Muj otec se ucil taky varit a delal koblihy, kde mu recept rekl litr oleje - nenapsali na smazeni, tak to tata nalil do testa - umite si predstavit jak to dopadlo. Vydrzte kdo nic nezkazi nic se nenauci... Hodne zdaru Jana

  • Lea | 18. 1. 2012 17:58

    Mám ráda lososa a žampiony a omáčky podobného typu a tato byla opravdu vydařená.. dávám určitě 1

  • Heluska11 | 13. 11. 2011 11:50

    tak jsem dnes tento recept vyzkoušela a bohužel spokojená nejsem... 1,8l vývaru?? to si nedovedu představit co by z toho vzniklo, já dala 1l a bylo to opravdu nad míru, žampiony abych hledala lupou :( jsem začínající kuchařka a tak se řídím receptem a tenhle není dobře napsaný, chutově to taky není žáden zázrak :( jelikož lososa miluju a díky hodnocení jsem vyzkoušela tento recept lituji a davám 4

  • Maxguns | 8. 1. 2011 11:48

    je to dobré a když si to člověk upraví dle své chuti tak je to výborné

  • Eliška Skývová | 2. 3. 2010 13:05

    Jídlo bylo výborné, příprava velmi rychlá, zelený pepř jsem sice neměla ale i tak to bylo skvělé. Běžně rybu nemáme moc rádi, ale tohle brzo zopakujeme. Hodnotím za 1. Eliška

  • Lenka Kovářová | 16. 10. 2009 22:17

    Pepř jsem úplně vynechala a i tak to bylo úžasné. Hdnotím 1

  • Jana Ehnes | 11. 4. 2009 13:01

    Ja mam rada chut zeleneho pepre, ale taky nerada kousu ty kulicky, takze ten zeleny pepr davam do cajitka a hotovo

  • Simona Vojtěchovská | 11. 4. 2009 12:55

    právě to stravuju:-) souhlasím, že zelený pepř tam není úplně košer, když se ta kulička rozkousne tak přehluší všechny ostatní chutě a v nadšení mě teda moc neuvádí...nebo se nemá kousat? nevim, nepoužívám tyhle pepře...jinak omáčka je přesně, jak jsem si ji představovala, ale dala jsem tam mnohem víc žampionů, aby byla pořádně houbová, to se k tomu lososu hodí a vypadá to moc pěkně...chutnalo nám všem, ale příště tam pepř nedám, ale je to věc názoru

  • Honza | 22. 4. 2007 19:35

    Recept není špatný, ale těch chutí je tam AŽ moc. Lépe bez zeleného pepře. Vyzkoušel jsem lehce alternativně jako omáčku na těstoviny s kousky lososa a nebylo to zlé.. :o)

  • Ivana Didová | 3. 2. 2007 12:02

    rozhodně je to asi skvělý recept,tak se zítra o něj pokusim a dám vědět.

  • Anonym | 23. 2. 2006 11:09

    Výborné!!! Použila jsem sice jakousi jinou rybu, ale i tak to bylo moc dobré. Zítra kupuju lososa - zkusím originál. Hodnotím 1, jen nevím jak to do PC dostat :o). Marťa z Bru

  • HoP | 21. 8. 2005 21:08

    Tenhle recept nemá chybu. Vylepšil jsem si ho směsí hnědých a pravých hřibů namísto žampiönů a to je teprve bašta.

  • Likas | 4. 8. 2004 17:25

    Ze všech dostupných receptů s lososem ( na této stránce ) se mně tenhle zdál nejlepší musím se ho ale ještě pokusit uvařit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hladká mouka Kopr Losos Pepř celý Pepř mletý Rostlinný olej Široké bílé nudle Šlehačka Sůl Žampiony Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Pikant salát

Pikant salát

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

56
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Losos v ořechovém kabátku
Losos v ořechovém kabátku
Losos v sezamové krustě
Losos v sezamové krustě
Losos v sezamu s nudlemi
Losos v sezamu s nudlemi
Losos ve slanině s bramborovou kaší
Losos ve slanině s bramborovou kaší
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact