• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Losos s bylinkovou krustou
Napište svůj komentář k receptu

Losos s bylinkovou krustou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou krustou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vynikající losos s dozlatova vypečenou bylinkovou krustou je skvělým obědem i večeří. Servírovat ho můžete například s gratinovanými bramborami nebo lehkým zeleninovým salátem.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g losos s kůží
    • olivový olej
    • 5
      plátek toastový chléb bílý
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
    • citronová kůra nastrouhaná z 1 citronu
    • 2
      lžíce máslo změklé
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lososa pokrájejte na 4 až 6 porcí a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Kousky ryby potřete olejem, osolte a opepřete.
2
Do mixéru natrhejte chleba, přidejte listy petrželky a umixujte na drobky. Přesypte do mísy, přidejte jemně nastrouhanou citronovou kůru a změklé máslo. Prsty vypracujte drobenku.

RADA: Máslo bez lednice

3
Drobenku rozdělte na porce lososa, nebojte se přitlačit, aby drobenka na rybě dobře držela. Plech dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut. Drobenka by měla zezlátnout, ale ryba by uvnitř měla zůstat lehce růžová.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírování

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos s cannellini fazolemi

Losos s cannellini fazolemi

Losos na páře s restovanou zeleninou

Losos na páře s restovanou zeleninou

Losos s blinami a řepou

Losos s blinami a řepou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Losos Máslo Olivový olej Pepř mletý Petrželka Sůl Toastový chléb

Dušená mrkev

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Rychlá čína

Rychlá čína

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Dušená mrkev

Poslední sledované recepty

12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
10
Polévka z medvědího česneku s pestem
Polévka z medvědího…
10
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…
10
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
9
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Další doporučené recepty:

Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
Losos na špenátové peřince
Losos na špenátové peřince
Losos s blinami a řepou
Losos s blinami a řepou
Losos s cannellini fazolemi
Losos s cannellini fazolemi
Losos s citronovou omáčkou
Losos s citronovou omáčkou
Losos s hráškem
Losos s hráškem
  • Recepty.cz
  • Losos s bylinkovou krustou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact