• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lískooříšková kolečka s nutellou
Napište svůj komentář k receptu

Lískooříšková kolečka s nutellou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískooříšková kolečka s nutellou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Cukroví z křehkého oříškového těsta provoněného pomerančovou kůrou, promazané lískooříškovým čokoládovým krémem, si oblíbíte po prvním kousnutí.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • na 2 plechy
    • 200
      g hladká mouka + na pomoučnění
    • 100
      g špaldová mouka jemně mletá
    • 80
      g moučkový cukr
    • 120
      g oříšky lískové, jemně mleté
    • 240
      g máslo studené
    • pomerančová kůra z 1 pomeranče
    • nutela na promazání

Postup přípravy receptu

1
Obě mouky, cukr a ořechy promíchejte ve větší míse. Přidejte na kousky pokrájené máslo a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Promíchejte nožem, poté prsty vypracujte drobenku a hmotu spojte v kompaktní těsto. Pracujte rychle, těsto bude mít tendenci měknout. Zabalte ho do fólie a uložte přes noc do ledničky.

RADA: Jak na linecké cukroví? Mrkněte na VIDEO

2
Na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte těsto na plát silný asi 5 mm. Vykrajujte tvary, polovině z nich vykrojte i středy, skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C, asi 15 minut. Nechte zcela vychladnout, slepujte nutellou, skládejte do krabice a uložte do chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové kytičky s máslovým krémem

Ořechové kytičky s máslovým krémem

Karamelová kolečka bez lepku

Karamelová kolečka bez lepku

Ořechová kolečka s vanilkovým krémem bez lepku

Ořechová kolečka s vanilkovým krémem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Nutela Oříšky Pomerančová kůra Špaldová mouka

Měkké medové perníčky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Řezy Margot

Řezy Margot

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Měkké medové perníčky

Poslední sledované recepty

32
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
18
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
17
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Anistonová a její sídlo po Oprah: Obří změny na vile za 300 milionů

Anistonová a její sídlo po Oprah: Obří změny na vile za 300 milionů

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Linzert
Linzert
Liptauer
Liptauer
Liptovská pomazánka podle ČSN
Liptovská pomazánka podle ČSN
Lískové koláčky
Lískové koláčky
Lískové placičky
Lískové placičky
Lískoví ježečci
Lískoví ježečci
  • Recepty.cz
  • Lískooříšková kolečka s nutellou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact