Recept jsem zkusila, ale těsto se při pečení stáhlo, sklouzlo, ke dnu formiček, byť bylo vymačkané až po jejich okraj. Takže mi vyšly takové velmi mělké a přitom silnostěnné košíčky. K plnění to moc není. Nevíte, čím to mohlo být? Jinak vše šlo ok. Těsto jsem chystala téměř den předem a bylo do poslední chvíle v lednici. Pekla jsem na 170 °C, cca 15 minut. Je to tak v pořádku?
Dasa Dasa musite kosicky pred upecenim propichat vidlickou jinak budou vypoukle
Košíčky - korpusky z lineckého těsta si připravuji klidně i 1 měsíc dopředu a po vychladnutí je uložím buďto do krabičky a sáčku nebo do alespoň do dvojitého sáčku a uložím do mrazáku. Dvojitý sáček proto aby nenatáhly pach.. :-)
Nevím si rady s pečením košíčků z líneckého ttěsta. Některé jsou krásně vytvarované, ale taky se mi stává, že jsou zvenčí vypouknuté a nedrží tvar - může mi někdo poradit, co dělám špatně? Moc děkuji...
Nevíte kolik dní košíčky vydrží?
neměla jsem košíčky,tak jsem je udělala do formiček ořechů-bylo jich fakt hodně,tak jsem udělala 3 náplně,musím říct že jsou všechny výborný-kávová,ze salka i z karamelového salka.. Fakt doporučuji a dávám za 1 :-)
Já plním košíčky rozmixovaným meruňkovým kompotem ,který zahušťuji nastrouhanými piškoty.Přeliji košíčky polevou a navrch dám půlku vlašského jádra..... :-) Jsou boží... :-)
hmmm tohle je tak dobry :-)
musím říct že těsto je opravdu super, vůbec se nelepilo a šlo snadno vyklopit :-) možná tomu pomohlo i to že než jsem ho začala dávat do forem trochu jsem ho namočila v hladké mouce,, takže děkuju za radu :-)) a taky super typ na další náplň stačí vlašské ořechy moučkový cukr máslo a trochu rumu vše rozmixovat a náplň je na světě :-)
Na světlé pečené košíčky používám pouze linecké těsto-osvědčilo se nejvíc.Když dělám s kokosovou náplní,používám těsto na kokosové pracničky ;-) .
Musím říct, že se s těstem bombasticky pracovalo :-) chtěla jsem dělat jiné karamelové a s kávovým krémem, ale když jsem našla tento recept,tak udělám 2v1! Dávám 1.
Aby se košíčky příliš nenafoukly, je vhodné před pečením do košíčku vložit pár zrnek sušené čočky, ta těsto zatíží a poté má košíček pořád tvar košíčku, to mám opravdu vyzkoušené.
tak jsem je dnes upekla.Jsou super.Krásně se vyklopí z formičky.Nemá to chybu.
Linecké těsto je výborné. Kombinace super.
Hodnotím 1*. Veľmi dobré, výborne idú z formičiek. Plnku som robila III. tiež výborná. Do košíčka som dala višňu namočenú v rume, potom plnku a nakoniec som len namočila v kokosovej múčke. Vypadá dobre, môžem doporučiť.
Paní Tichá až něco vyzkoušíte dejte vědět. Já na tuto stránku chodím celkem krátce, ale všimla jsem si, že patříte mezi aktivní a šikovné kuchařky.Díky Majka.
Se sněhem a rybízem musí být vynikající! Možná by bylo dobré také je plnit krémem, který je zde uveden u receptu Piškotový dort s ovocem. Při použití šťávy z jahodového kompotu by byly určitě pikantní. Třeba by se pak na dno dal položit piškot namočený ve šťávě s rumem. Ale to bych musela vyzkoušet.
Něco podobného dělávala moje maminka, na vánoce plnila punčovou nádivkou a polévala čokoládou jak je zde a v létě, když bylo plno rybízu plnila sněhem ušlehaným v páře a sypala rybízem. Kombinace sladkého sněhu a kys. rybízu byla vynikajíci. Jsem ráda, že mně paní Tichá tento recept připomněla. Určitě vyzkouším a zařadím mezi oblíbenél
Pro odpůrce syrových žloutků: v tomto případě nebazíruju na použití syrových žloutků - většinou je tam nedávám, více méně z pohodlnosti, jak jsem napsala, zužitkovávám tam "co dům dá" a v takovéto "hrubé" hmotě se klidně vajíčka vynechat můžou.