• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lilková směs s nivou
Napište svůj komentář k receptu

Lilková směs s nivou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 64
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g cherry rajčátka nebo rajčata
    • 150
      g klobása (šunková,ostravská...) nebo uzené tofu
    • 2
      lžíce olej
    • sůl a pepř
    • koření dle chuti
    • 120
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

1
Lilek pokrájíme na kostičky a česnek na plátky. Obojí orestujeme na rozpáleném oleji a hotové přesypeme do zapékací misky. Přidáme na plátky pokrájenou klobásu nebo tofu,přepůlená rajčátka, osolíme, opepříme, dochutit můžeme i kořením dle vlastní chuti (provensálským...) a dáme zapéct. Nejprve pečeme přikryté cca 15 minut, pak odkryjeme a pečeme dalších cca 15 minut. Pak vyndáme posypeme rozdrobenou (nastrouhanou) nivou a necháme ještě v troubě rozpustit. Podáváme s těstovinami, bramborem nebo rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilková minutka

Lilková minutka

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví

Bramborovo-lilková krémová polévka s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi cz | 3. 3. 2017 14:49

    Směs byla výborná a moc nám chutnala. Děkuji za recept :))

  • Jitka | 2. 1. 2017 18:46

    Moc nam chutnala :-))

  • Catamount | 19. 4. 2016 16:57

    Vynikajici <3

  • Andrea | 23. 8. 2015 12:49

    Lilek kromě grilovaného opravdu nemusím, ale tohle bylo absolutní překvapení a lilková směs byla dokonalá. :-* :-*

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 26. 7. 2014 10:42

    Výborné jídlo, přítel byl první trochu skeptický, ale nakonec si oběd nemohl vynachválit :)

  • kacka | 23. 5. 2014 14:10

    bylo to naprosto skveleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • Vendula | 26. 9. 2013 07:23

    Výborné jídlo.Na přípravu nic komplikovaného a chutnalo,děkuji.

  • frisanekelinka | 8. 4. 2013 11:26

    Vynikající jídlo. Nikdy před tím jsem z lilku nic nevařila, protože mě tahle zelenina nějak extra nenadchla. Když jsem však nedávno v obchodě přemýšlela, co uvařím, řekla jsem si, že bych lilku mohla dát šanci na najít nějaký recept, který by mi třeba zachutnal. A tahle směs předčila moje očekávání, je úžasná. Jedinou změnu, kterou jsem udělala je, že jsem místo klobás (které zrovna moc nemusím) použila kousek uzeného. Ale příště uvařím klidně i bez něj, myslím, že není třeba :-) Děkuji za recept.

  • Monika | 27. 3. 2013 12:55

    Lehké a výborné jídlo,dík .-D

  • Míša | 28. 11. 2012 20:32

    Děkuji :-) byla to dobrůtka :-)

  • Vera Dousova | 8. 5. 2012 15:53

    Vynikajici smes, hodi se krom knedliku snad ke vsemu.

  • Jiřina | 13. 1. 2012 13:10

    Nemůžu jinak než doporučit, je to dobrota, a klidně i bez klobásy <:-) <3 :-* :-P

  • Jaru | 27. 7. 2011 21:08

    Snažím se nenásilně vnášet do našeho jídelníčku zdravé komponenty a tohle se mi fakt dost povedlo! Jasná jednička a aspoň dvakrát podtržená dík!!!

  • Kája Drobná | 28. 6. 2011 09:09

    Bylo to výborné i s rohlíkem :-P

  • Kristýna | 14. 5. 2011 18:12

    Výborná, vřele doporučuji !!!

  • recepty73
    recepty73 | 21. 2. 2011 09:13

    ...lilek není nutné nechat vypotit,obvzlášť,když je mladý.Chce ho jen dobře tepelně upravit(nejméně půl hodinky)a není pak jak hadr(jak tu už kdysi zaznělo).Také to někdy dělám,hlavně když plním půlky lilků(lodičky).Někde jsem četl,že je dobré ho nechat když už vypotit,tak posypaný grilovacím kořením :-\ ;-) .

  • stafl
    stafl | 20. 2. 2011 17:43

    Znám a dělám

  • stafl
    stafl | 20. 2. 2011 17:43

    Hodně podobně dělám. Jen dotaz -ty nenecháváš potit lilek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Zelenina Oběd Večeře Pečení Restování Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cherry rajčátka Klobása Koření Lilek Olej Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Šumajstr

Šumajstr

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Slané lívance

Slané lívance

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

109
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
62
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
42
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
36
Fežoáda
Fežoáda
24
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Lilek s tofu a rajčaty
Lilek s tofu a rajčaty
Lilek se sýrem feta
Lilek se sýrem feta
Lilková minutka
Lilková minutka
Lilkové koláčky
Lilkové koláčky
Lilkové kuličky v domácí briošce
Lilkové kuličky v domácí briošce
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
  • Recepty.cz
  • Lilková směs s nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact