Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme tak, aby nám zůstala na okrajích asi 1 cm vrstva, vnitřky osolíme a necháme chvíli vypotit. Mezi tím pokrájíme vydlabané vnitřky na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a olej, promícháme a tuto směs podusíme asi 4 minuty na mírném ohni. Rajčata pokrájíme se sýrem na kostičky, přidáme nasekanou petrželku, osolíme opepříme a přidáme k podušené zelenině. Lilky osušíme, naplníme zeleninovo-sýrovou směsí, rozložíme na plech s pečícím papírem, potřeným olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180°C. Podáváme s bílým pečivem, bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Míša
|23. 2. 2016 14:03
:-* VÝBORNÉ!!
T.Suchá
|19. 8. 2015 14:52
Super lilek. Netučný šťavnatý lahodné chuti.
Anna Horáková
|5. 6. 2015 09:48
Výborné letní jídlo a vynikající recept. :-)
Jarmila
|23. 6. 2014 18:16
Dnes jsem recept zkusila - místo sýra, který jsem neměla jsem přidala 100 g brynzy - už jsem pak směs nesolila (brynza je dost slaná sama o sobě) - bylo to výborné!!!! Děkuji za inspiraci.
Vanda
|27. 1. 2014 18:06
Výborné.
Kristýna
|8. 4. 2013 16:30
Výborné jídlo, dneska mi bodlo! Akorát jsem trošičku poupravila - místo petržele jsem dala čerstvou bazalku, sýr jsem použila 2 mozzarelly. Opravdu skvělé, miluju taková jídla brambory jsem k tomu nakrájela na plátky a jak byly krásně ovoněné od zeleniny! :-)
žížala
|8. 11. 2012 12:15
lilek byl moooc dobrý :-)) <:-)
Nikola
|4. 9. 2012 18:29
Byl to prima letní recept a mozarela se do něj fakt hodila. To můžu doporučit, lilek byl jedničkový!
Verča
|1. 4. 2012 19:49
Opravdu výborné. Dala jsem místo eidamu mozzarelu a bazalku a moooc jsem si pochutnala.
Děkuji za recept :-)
Jaruš
|21. 2. 2012 12:56
Zaslouženě velká pochvala :-* . Škoda jen že jsem si nepřečetla komentáře dřív, nápad s bramborem se mi líbí, příště ozkusím.
Forchtnerová
|19. 10. 2011 14:05
Velmi chutná úprava lilku, lehce pikantní chuť a šťavnatá náplň. Děkuji.
Jitka M.
|21. 7. 2011 08:46
Výborné s nivou nebo hermelínem. Zapékám rovnou s omytými bramborami a je to lahůdka :-) .