• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Likérová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Likérová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Likérová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 5
      ks vejce
    • 0,25
      l rostlinný olej
    • 250
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vanilkový cukr (Balíček)
    • 5
      lžíce strouhanka (Na formu)
    • 125
      g polohrubá mouka
    • 5
      lžíce tuk (Na formu)
    • 1
      ks prášek do pečiva (Sáček)
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 0,25
      l vaječný koňak
    • 200
      g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Moučkový cukr prosijeme. Vejce šleháme elektrickými metlami spolu s vanilkovým cukrem. Přitom po lžících postupně přisypáváme prosátý moučkový cukr, až se utvoří hustá pěna. Nakonec pomalu po částech vmícháme olej a koňak. V další misce smícháme polohrubou mouku, solamyl a prášek do pečiva. Vzniklou směs prosijeme na ušlehanou hmotu a vymícháme do hladka. Bábovkovou formu (obsah asi 2 litry) vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vlijeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C/plyn stupeň 2) asi 1 1/2 hodiny. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby a necháme asi 15 minut ve formě. Poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme zvlášť hořkou a bílou čokoládu. Necháme zchladnout. Krátce před zdobením znovu zahřejeme. Na bábovce uděláme širší pruhy (střídavě světlé a tmavé) a necháme dobře zaschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Duo bábovka

Duo bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM Řezníčková | 12. 1. 2005 16:37

    Já ji dělám také často. Minule jsem přidala kakao a byla ještě lepší! U nás se totiž uznává všechno, co je tmavé!!

  • Pája | 12. 1. 2005 16:08

    Tuto bábovku vřele doporučuji. Peču ji už léta a vždycky měla ohromný úspěch. Jen odděluji žloutky od bílků a dělám sníh. Nepolévám ji čokoládou, stačí pocukrovat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Hořká čokoláda Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Tuk Vaječný koňak Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Cheesecake

Cheesecake

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

36
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Míša řezy
Míša řezy
16
Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Mrkvové řezy s ořechy …
15
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Likérová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact