No nevíme co to má společnýho s langošema ale horší jídlo jsme v životě nejedly...příště už jen pravý těsto
co je to Mikyška ????
Tyto langoše jsou supr a jsou hned. Děti je mají moc rádi s kečupem a my s babičkou s česnekem. :-*
super těsto nelepí se.
ja nevim ale k langosum to je hodne daleko testo celkem dobre az na tu sodu je ji tam moc muzu poradit jak delat placky staci kosek folie a krasne se to vyvali na tenkou placku a nic se nelepi
Je to plnotučné kysané mléko, pod tímto názvem se prodává na Moravě.
Já si mslím, že je to zákys. Alespoň já ho do langošového těsta používám.....
Prosím Vás co je to Mykiška??? Slyším to poprvé tak nevím co si pod tím představit. Díky
těsto se mi docela lepilo,ale bylo to chutné a rychlé!!!
Dneska jsme delali langose-fofrovky, musim priznat, ze jsem si uplne nepochutnala, klasicke langose z kynuteho testa mi chutnaji mnohem vic, ale partnerovi a jeho synovi chutnalo, takze zrejme jen otazka vkusu;-).kazdopadne ocenuju rychlost a nenarocnost.
dnes jsem udelal jako rychly obidek, nemelo to chybu, dávám, za jedna :-)
Tyhle dva nesmyslné odkazy od Ferdy by taky bylo potřeba vymazat ;-)
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOORRRKMH5&id_kategorie=JNLQIRH5
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOORROPQC9&id_kategorie=JNLQIRH5
Moc dobré a hlavně rychlé!
Jaké množství je prosím kysaného mléka. Děkuji
Musím přiznat, že poprvé byl tenhle recept pouze z nouze cnost ale po první ochutnání na něj nedám dopustit a sklízím úspěch na všech frontách :-)
dělala jsem několikrát - super. K té Mikyšce - ano - taky jsem z moravy a vím, že jsme ji na vsi v obchodě měli. Ovšem na západní moravě, kde teď jsem - prostě Mikyšku neseženu. jednou za týden tu máme podmáslí.
jsou vynikající spíše "těstovější" a to rychlé smažení
Včera jsem recept našla, hned zkusila a opravdusuperrychlá příprava a skvělá chuť.
nám chutnají jako langoše .... dnes se na ně těším ... pokud budou u nás v Tescu mít kyšku (poslední dobou je jak vykradeno) :-)
Ještě bych se ráda zeptala Evíka, jestli si myslí, že zlatou barvu mají langoše z toho kysanýho mlíka - je to docela možný, ale napadá mě ještě, že klasický prdopeč obsahuje i sodu - tak z čeho jsou teda zlatý, z jogurtu, či sody??? Chemici hlaste se! Katka
Překvapuje mně,že tolik lidí nezná kyšku - kyška je kysané mléko, acidofilní mléko, prodává se pod názvem valašská kyška, mikyška, acidofilní mléko...ale lze samozřejmě použíti podmáslí, kefír, jogurt - myslím, že není moc co pokazit. Jsem z Moravy! A jsem moc ráda, že valné většině chutnalo!! Katka
dělám z prášku do pečiva a jogurtu..kyšku tady nemáme..z ktereho jste kraje?? No a právě díky tomu prášku vím že zlatou barvu to nemá kvůli sodě na 100% ;-) jsou zlaté tak i tak.. ale jsou poměrně tvrdé na povrchu..ale to je fuk..dělám je denně k večeři je to pro mě nejrychlejší a nejjednodušší a dá se to jíst
Právě jsem dopekla- Jsou dobré... Pokud ale někdo čeká chuť jako pravé langoše, nedočká se. A to nemyslím ve zlém - už podle složení je to úplně jiné těsto a není tak nadýchané. Je to ale obdobné a rychlé. To ocení jistě nejedna kuchařka. Jak říkám, já bych to nazvala třeba rychlé placičky ala langoše.. ale určitě ne langoše...Jako placičkám ale dávam za 1.
Před 15 miutami přečetla,nyní už máme sežráno.A to jsem neměla ani sodu,jen prdopeč a žádné odlehávání se nekonalo,byl hlad!Neuěřitelné,ale vynikající!!
Dnes jsem je dělala a byly výborné a hlavně rychlé bez nějakého kynutí a to mám nejraději .
Tak je zrovna zkouším a pojidám(mastím klávesnici).Musím říct že je to rychlé a moc dobré.Dal jsem si na to ďábelku,tvrdý sýr a nemá to chybu.Jdu smažit...:-)
Dá se to dělat i z kefíru,podmáslí,jogurtu...ale já to dávám na 2-3hodiny do lednice-zpracované těsto.
Všimli jste si, že když někdo píše, že něco není dobré nebo se nepovedlo a pod., tak VŽDY píše anonymně?????????
Mela jsem strach a neverila...presto jsem je zkusila. Pouzila jsem misto kysky"buttermilk" a misto sody "baking powder" a byly VYBORNE!!! davam 1 a dekuji :-)
Jsou moc dobré jenom se po nich zaprášilo!Dávám 1
Zkusila jsem tento recept a langoše jsou fakt super..je jedno, jestli se na ně použije Mikyška, Kyška, Kefír či Acidofilní mléko.. já je dělala z acidofilního mléka a byly yýborné....jen jedna rada pro "méně zkušené".. v receptu není psáno, že by se mělo hotové těsto nechat chvíli odpočinout.. (min. 20 minut) ..pokud budete smažit hned čerstvé těsto, nemusí první kousky objemově naskočit dle Vašich představ.. vše záleží na sodě.Děkuji za tento recept :o)
u nás není mikyška
nepovedli se
Vynikaící, chutný, rychlý, byla jsem mile překvapena. Dávám 1
koľko kusov langošov je z tejto dávky?
Byly opravdu moc moc dobréééééé :-) Díky
Byla jsem mile překvapena.Doporučuji :ne moc rozpálený olej, rychle zlátnou. Vynikající chuť, jako by byly kynuté, ale celková příprava 15 min.
Díky za super receptík!!! Před chvílí jsem se docpala... dělala jsem to jen tak od oka, místo Mikyšky jsem dala bílý jogurt, místo sody jen prášek do pečiva, ale byly fakt hotové snad za deset minut a vynikající!
Děkuji,děkuji,děkuji.Rychlá,levná a hlavně výborná věčeře.Mikyšku jsem neměla(lépe řečeno ji neznám),ale dala jsem jogurt a šlo to taky.Všichni měli boule za ušima
Viz. příspěvek výše.
co je prosím Mikyška?
Mikyška je kyselé mléko, kegfír - jak chcete, a pokud se nepletu, má objem 0,5 l - ale krk za to nedám. Myslím ale, že je to fuk, poměry jsou jasné - kelímek, kelímek, kelímek, no a sůl a sodu už zvládneme od oka, tzv. přiměřeně. Určitě to zkusím a těším se, nerada dělám s kynutým těstem.
Co je to Mikyška a jaký má objem???