Květák uvaříme v osolené vodě, ne úplně do měkka. Pekáček vymažeme a dno poklademe plátky vařených brambor. Osolíme je a opepříme. Na ně rozložíme vařený květák, šunku pokrájenou na kousky a osmahnutou na oleji. Zasypeme pórkem. Nahoru dáme další vrstvu brambor. Posypeme je strouhaným sýrem, zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci. Zapečeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna Schútzova
|18. 9. 2016 11:55
Dala jsem tam mleté maso cibule ,česnek kořen zelenina ,libeček ,zel.petržel porek vše orestovala a dala na brambory, na horu opět. Brambory na ňe strouhaný sýr dala na pul hodinky zapéct a zalila jsem to jedna smetsna čtyři vajíčka ,trochu kurkumi , muškat.ořišek nastrouhám súl ,pepř přeji dobrou. Chuť
Tereza J.
|23. 11. 2008 09:26
Robila som so špekáčikmi a bolo to výborné.
Anna Č.
|11. 6. 2008 20:54
Tak nevím.Gothaj nebo šunka ?Myslím, že je to trochu rozdíl.