• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Květákové karbanátky II.
Napište svůj komentář k receptu

Květákové karbanátky II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Květákové karbanátky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks květák
    • 2
      ks vejce 1-2 (dle velikosti květáku)
    • sůl
    • pepř mletý
    • strouhanka
    • krupice dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Květák uvaříme do měkka, necháme dobře okapat a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a tolik krupice, aby se daly formovat karbanátky. Dobře promícháme.
2
Krupice dáme nejprve méně a necháme ji 15 minut nabobtnat, pokud je jí málo, přidáme. Potom tvarujeme karbanátky, obalujeme ve strouhance a smažíme z obou stran.
3
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem, případně s tatarkou nebo jogurtovou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Bramborovo-květákové karbanátky

Bramborovo-květákové karbanátky

Květákové karbanátky (placičky) se žampiony

Květákové karbanátky (placičky) se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • misak35 | 7. 8. 2013 13:08

    Skvělé :)

  • verunka | 12. 9. 2012 12:53

    do květákových karbanátku dávám ještě strouhaný sýr a česnek, a je to výborné ;-)

  • Anonym | 22. 8. 2007 21:39

    Jo a ještě doplněk k mému předchozímu komentáři: Když už jste v tom strouhání, výsledek bude ještě lepší, když do toho přistrouhnu docela malounko syrového celeru a petržele a samozřejmě na drobno pokrájím taky kousek cibulky.

  • Anonym | 22. 8. 2007 21:16

    Mno, i když dělám cosi podobného, posouzení nechávám na ctěném čtenářstvu. K vařenému květáíku přidám strouhaný sýr (cca 2:1) a na velmi malé kousky (cca 3 x 3 mm) pokrájené rajče (v poměru ke květáku cca 10-15:1). Přidám malounko muškátového oříšku, usekanou zeleninovou nať (libeček, petržel, celer), na 1 květák asi lžíci hrubé krupice (bez bobtnání), 2 žloutky + sníh ze 2 bílků, trochu soli - a hlavně - žádnou strouhanku. Smažím v oleji, příloha - bramborová kaše nebo vařený brambor a především: hromada salátu z čerstvé zeleniny.

  • Ida Juřicová | 22. 8. 2007 18:22

    Dnes jsem je delala k obedu a je to mnamka :-)

  • Tereza J. | 18. 7. 2007 20:57

    Alenka, karfiol nechám dobre odkvapkať, takže tej krupice na zahustenie dávam maximálne 1-2 lyžice, to nemôže mať chuť cesta, vždy to má chuť karfiolu. Strúhanku na zahustenie nepoužívam, príliš vysušuje. V ingredienciách je preto, lebo viem, že niekto dáva prednosť strúhanke:)))

  • marcela slamdeckova | 1. 2. 2006 19:15

    Take davam strouhanku a jeste pridavam Nivu,ma to potom zvlastni chut...

  • Alena Hanusová | 31. 1. 2006 14:29

    Moc dobré. Já dávám žloutky a pak sníh. Jsou pak super nadýchané. A taky dávám muškátový oříšek. Ale jen trochu. Nedávám krupici. jen trochu strouhanky, aby to mělo spíš chuť květáku a ne těsta. A když spěchám, ani květák nevařím a nastrouhám ho syrový.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Krupice Květák Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Pečené donuty

Pečené donuty

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

39
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
23
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Květákové flíčky se slaninou
Květákové flíčky se slaninou
Květákové karbanátky
Květákové karbanátky
Květákové karbanátky (placičky) se žampiony
Květákové karbanátky (placičky) se…
Květákové kuku
Květákové kuku
Květákové kuličky s nivou
Květákové kuličky s nivou
Květákové makarony
Květákové makarony
  • Recepty.cz
  • Květákové karbanátky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact