Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na dvě části. Jednu polovinu jemně nasekáme, druhou ponecháme vcelku na ozdobu.
2
Nastrouháme sýr a smísíme jej se sekanými bylinkami. Maso naplníme sýrovou směsí, otvor uzavřeme párátkem. Prsíčka obalíme v rozkvedlaném vejci a strouhance. Rozpustíme máslo a řízky na něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky.
3
Hrášek zalijeme vroucí vodou a vaříme jej 4 minuty doměkka. Žampiony vydusíme na 2 lžících másla, smícháme je se slitým a okapaným hráškem a ochutíme. Řízky rozdělíme na talíře, přidáme hrášek se žampiony a ozdobíme lístky bazalky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
kure
|10. 9. 2012 17:51
V receptu mate 100 lzic hrasku
Barbara Plchotová
|26. 10. 2009 13:33
Tak sobotní oběd proběhl a bylo to naprosto vynikající...jen nemáme rádi obalování ve strouhance, tak jsem to udělala na přírodno, jen potřela lehce hořčicí a na máselku orestovala. Pochutnali jsme si výborně
Barbara Plchotová
|22. 10. 2009 11:28
To vypadá tak luxusně, že hned tisknu a sobotní oběd je jasný Díky za inspiraci.
Mona
|23. 10. 2006 20:25
Delala jsem je dneska k obedu, opravdu vynikajici!!!
Markéta Crhová
|15. 2. 2005 15:36
Je to delikatesa dělala jsem ji svému příteli a přestože je velký gurmán, moc mu chutnala, akorát jsem nepoužila bazalku, ale oregano a pst...nepoznal to...:0)