Kuřecí kostry (droby...) dáme vařit společně s kořenovou zeleninou doměkka, trochu osolíme. Kosti pak vyndáme, necháme zchladnout a obereme z nich maso. Zeleninu pokrájíme na menší kousky. Vývar přecedíme a opět přivedeme k varu, přidáme obrané maso a zeleninu.
2
**Noky:** v hrníčku rozšleháme vejce s troškou soli a po lžičkách přidáváme krupici(nebo hrubou mouku). Řádně promícháme a vytvoříme středněhustou kaši, kterou nabíráme mokrou lžičkou a házíme do vroucího vývaru. Po vyplavání necháme noky ještě 2-3 minuty povařit. Dochutíme solí, pepřem, přidáme posekanou pažitku nebo petrželku a podáváme.
Naše nej polévka <3 někdy jen noky vyměním za domácí nudle, aby to nebyla nuda <3
Kubík
|28. 11. 2016 12:33
Jedna drobnost zeleninu použitou k vývaru vyhodíme, použijeme čerstvou, kterou lehce povaříme. Pokud vám děti nejedí zeleninu v polévce není to dětmi, ale proto že zelenina chutná jako amarouny. Takže at dáváte petržel, cibuli, mrkev nebo celer vždy dejte na vývar 2/3 zeleniny, kterou po zcezení vývaru vyhodíte...1/3 nakrájejte na kostičky a dejte do polévky a vařte tak, aby byla měkká ale ne rozblemcaná!
páťa
|2. 6. 2016 19:11
je výborná :-))
páťa
|2. 6. 2016 19:11
je výborná :-))
Lada
|31. 1. 2016 12:08
této polévce říkáme kudlánková, /vejce, polohr. mouka, trochu vody, sůl/, musí být těstíčko tak akorát, ne moc řídké ani moc husté ... a odkrajuji vidličkou rovnou do zeleninové polévky - máme to radši, než obyčejné nudle....
Hana Kozlová
|30. 1. 2016 06:26
Výborná :-)
Gabča
|29. 5. 2015 14:57
Já jsem použila stehno aby bylo v polévce i dost masa. Bála jsem se docela aby se mi noky z kašovité hmoty nerozvařily, ale zůstali v celku a jsou v polévce ještě lepší jako nudle. :-)
Vendula
|26. 9. 2013 07:18
Výborná polévka,dělám jí nejradši z jednoho většího kuřecího stehna nebo čtvrtě,není s tím pak tolik práce při obírání a na dobrý vývar pro 4 lidi to stačí.
Irča Vránová
|28. 3. 2013 13:56
Bez chybičky polévka i noky, manžel pravil, že je jak od maminky a děti dlabaly ani nedutaly, děkuji :p .
Radová
|18. 7. 2012 09:36
Máme jí velice rádi, je naše oblíbená :-* <3 , jen se těstíčko na nočky nesmí udělat husté, pak se musí dlouho vařit.
Barbora
|13. 10. 2011 10:31
<:-) nas velky favorit mezi polivkama !
Madla F.
|7. 8. 2011 19:08
Výborný a silný vývar ze dvou stehýnek, nadýchané noky a spokojený tchán. Co si přát víc ;-) :-) , dík.
...pro Vás možná lepší ;-) , vyzkouším je :-P . Tyhle jsou za 5 minut hotové s přípravou a zavařením v polévce. Bylinky do nich taky někdy přidávám nebo česnek :-P ;-) .
Dělám lepší noky alespoň si myslím dělám je už mnoho let a každému chutnají!Dám asi 80g másla na plátky do misky až změknou tak přidám 1 vejce trochu harmonie a přidávám dětskou krupičku podle oka až se udělá trochu tužší těstíčko nesmí být moc tuhé pak jsou noky tvrdé to si vyzkoušíte podle svého ještě přidávám pažitku nebo nějakou nať dám do lednice ztuhnout i přes noc a pak do hotové polévky před dokončením malou kávovou lžičkou je vykrajuji do polévky a povařím mírně asi 10min.Dělejte je memší ony se zvětší vařením a pak dojdou v teplé polévce!Je to mňamka vyzkoušejte!Do polévky dávám i ostatní zavářky jako nudle nebo drobení ale v poměru menším než obvykle!
mudmud
|10. 6. 2011 08:51
Spojit by šlo hodně receptů, začít můžeme u bábovek a končit u žemlovek ;-)
dumdum
|9. 6. 2011 10:27
a nešlo by i z tohohle udělat dohromady 1 recept http://www.recepty.cz/recept/noky-do-polevky-63976 si myslím, že se tu píše strašně moc uplně zbytečných receptů :-\ :-\ :-\
Miluju tyhla noky a už jsem je nejedla asi 20 let, neb můj muž odmítá mít v polévce dokoli jiného, než nudle... A já mám tak ráda noky, svítek nebo kapání :-( :-( :-(