• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře tří hořčic Livie Klausové
Napište svůj komentář k receptu

Kuře tří hořčic Livie Klausové

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře tří hořčic Livie Klausové
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře nebo 4 čtvrtky
    • 1
      sklenice zeleninová směs nebo podboná směs s feferonkou
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      lžička hořčice kremžská
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžička rybízová marmeláda
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Smícháme hořčice a marmeládu a kuře potřeme (pokud budeme péci celé, tak i uvnitř), osolíme, opepříme. V horké troubě necháme maso "zatáhnout", pak přilijeme zeleninu (tak jak je) a upečeme. Maso poléváme vytvářející se šťávou, případně podlijeme trochou vody nebo bílého vína.
2
Recept jsem vyzkoušela - zajímavá pikantní obměna pečeného kuřete. Velmi dobrá šťáva po ohřátí.
3
Paní Klausová doporučovala jako přílohu bramborový knedlík, "kluci v akci" bramborovou kaši. Ti také přidali k masu máslo, ale podle mého názoru není potřeba.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maso tří barev

Maso tří barev

Slané tyčinky nebo krekry ze tří surovin

Slané tyčinky nebo krekry ze tří…

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Vobroučková | 28. 5. 2009 13:34

    Dělala jsem už několikrát,jako přílohu rýži a je to výborné. Dávám 1.

  • Tereza J. | 21. 10. 2008 14:42

    Josta je super ovocie:))) máme jostové kríky už asi 6 rokov a ovocie je výborné. Josta rodí už druhý rok po vysadení, stačí do zeme pichnúť odrezaný konárik ( asi 20-30 cm veľkosť ) a krásne zakorení. Na druhý rok už rodí.

  • Iva Pěnkavová | 21. 10. 2008 14:24

    Díky hned jsem o něco chytřejší !

  • Di - | 21. 10. 2008 14:21

    Josta je ovoce, vzniklé křížením rybízu a angreštu.

  • Gábina H | 21. 10. 2008 13:47

    Josta - více informací zde http://www.vareni.cz/trendy/josta-drobne-ovoce-na-nasich-zahradach/

  • Iva Pěnkavová | 21. 10. 2008 13:01

    Vařím nejen podle receptů , ale i komentářů a tady jsem v komentáři našla výraz jostový džem ?! Napadlo mi ,že se jedná i o překlep , ale nic kloudného mi tam neleze ?! Pomůže mi někdo?! Jinak recept vypadá zajímavě , z hořčice se dají dělat zázraky , určitě vyzkouším !?

  • Martina Kalužová | 18. 10. 2008 15:34

    Dávám za 1, tento recept děláme už asi rok od zveřejnění v Květech a máme moc rádi celá rodina. Místo dijonské hořčice dáváme trošku chilli nebo ostrého kečupu.

  • Kuchařka on-line | 16. 3. 2008 12:29

    Název byl opraven.

  • Veronika | 16. 3. 2008 07:56

    Už jej taky nevidím, díky:-) i Mileně. Šlo jen o překlep, ale pokud jde o jméno, je to důležité. Recept má u mě 1*.

  • milena kubikova | 16. 3. 2008 07:34

    viete...musim sa veroniky zastat...ja som to videla tiez ....bolo v nazve a bolo tam napisane livivie. Nechapem to vonkoncom, pretoze som si ista, ze predtym to meno bolo napisane spravne....tak ako je teraz. zaujimave, ale nepodstatne....teda vlastne podstatne, lebo sa jedna o konkretne meno. uz som tolko citala o tomto recepte, ze to asi dnes uvarim na obed. prijemny den

  • Daniella O. | 16. 3. 2008 02:57

    Veroniko, mam obavy, ze ten preklep vidite pouze Vy sama. Take jsem si oci malem vykoukala, ale nenasla vubec nic. Kde tedy je?

  • Jarka O. | 15. 3. 2008 18:46

    Veroniko, ať hledím, jak hledím, žádný překlep nevidím, Vy ano?

  • Veronika | 15. 3. 2008 13:05

    Recept výborný, dnes jsem vyzkoušela a ne naposled. Ale s tím názvem, nezvládneme něco udělat? Že autor udělá překlep se stane, ale někdo vyšší by zasáhnout mohl a netrápit pozorné, hm?

  • Danka Snášelová | 9. 3. 2008 17:10

    Při čtení komentářů zejména u tohoto jídla platí přísloví "100 lidí - 100 různých chutí." Já jsem s manželem z tohoto kuřátka přímo nadšena. Oba máme rádi pálivá jídla. A tohle je přímo bombastické!!! Držela jsem se přesně receptu. Jenom hořčic a brusinkového džemu, na potření 4 stehen, jsem dala více - po 2 kávových lžičkách. Brusinkového džemu (4 lžičky) jsem přidala i do výpeku. Na podlévání stačil lák z Moravanky. Dávám velikánskou 1 a doporučuji všem milovníkům ostrého jídla.

  • Jarka O. | 2. 3. 2008 13:43

    Také nás to příliš neoslovilo, ačkoliv máme pálivá jídla docela rádi. Džem jsem měla jostový, ale tam není proti rybízovému až takový rozdíl...Celkově mě to zklamalo, po tolika nadšených komentářích bych čekala něco víc. Známku nedávám.

  • Vlasta Spoustová | 28. 2. 2008 10:42

    Dobré, jednoduché, pikantní. Dávám 1.

  • Marie H. | 27. 2. 2008 19:19

    Dnes jsme měli k večeři, ale na nás to bylo až moc „ pikantní “. Paní Klausové si vážím, ale vařit podle ní už nebudu. :-)))

  • Daniella O. | 21. 2. 2008 16:51

    Delala jsem take z naporcovaneho kurete a lehce podlevala brusinkovym dzusem. Bylo to opravdu vynikajici.

  • Marcel | 20. 2. 2008 14:11

    Je to výborné, ale já to zkusil ještě trochu jinak. Všechny hořčice + džem + moravanku smíchat dohromady, pak rozmixovat, přidat ke čtvrtkám kuřete a pak péct, .......

  • Helena | 19. 2. 2008 22:48

    Kdybychom tady všichni dávali jen své originální,nikde nepublikované recepty,tak by těch receptů zde bylo setsakra málo.Když někdo ví o báječném receptu,proč ho nepřidat,jsem pro.

  • Anonym | 19. 2. 2008 11:24

    Kuře jsem dělala v neděli ,ale nic moc nam to neřikalo už jsem jedla lepši věci,ale je to jen muj nazor jak se říká 100 lidí 100chuti

  • Di | 18. 2. 2008 17:30

    Ty brusinky jsou skvělý nápad, miluju je. Takže příště určitě vyzkouším tuhe variantu.

  • Milena M. | 18. 2. 2008 17:25

    tento recept - nazvala som ho "volebný" som vyskúšala. Keďže som nemala ríbezľový džem, použila som brusnicový. Naporcované kura som zrejme mala veľmi veľké, lebo som musela požiť vrchovaté lyžice horčíc aj džemu. Ku moravanke som pridala biele víno a zvyšok brusnicového džemu. Výsledok bol famózny. Skvelé so zamiakovou knedľou.

  • Jitka B. | 18. 2. 2008 14:11

    Viděla jsem recept v televizi a hned ho vyzkoušela, můžu doporučit. Dělala jsem přesně podle TV receptu - paní Livie uvádí i možnost naporcovaného kuřete, docela to doporučuji - je to rychlejší pečení a marináda se dostane všude. Taky to chce použít opravdu jen Moravanku - podobné zeleninové směsi (Kunovjanka apod.) chuť posunou úplně jinam. Kluci v receptu myslím trochu přehnali množství marmelády i hořčic, taky prý pak byla chuť trochu jiná. Neměla jsem čas na knedlíky, tak jsem to podávala s vařenými brambory a i tak to bylo výborné.

  • Jiřa | 17. 2. 2008 18:55

    Ať to paní Klausová vařila nebo ne, tak nám to alespoň řekla, a díky za recept je to výborné.

  • Šárka Golíková | 16. 2. 2008 16:56

    Dnes bylo k obědu a výborné

  • StřeLenka | 16. 2. 2008 16:23

    Já jsem tedy smíchala všechno včetně zeleniny a nálevu hned nazačátku a do toho jsem dala naporcované maso na 2 hoďky marinovat. Pěkně natáhlo trochu nakyslou chuť. Pak jsem to upekla naráz. S bramborovým knedlíkem to byla fakt mňamka.

  • Jana | 16. 2. 2008 11:41

    Dobrý den, tento recept dělám již delší dobu, našla jsem ho v časopisu Květy a u nás patří mezi jeden z nejoblíbenějších způsobů úpravy kuřete.

  • Ivana Přikrylová | 15. 2. 2008 11:24

    Pokud chcete všechny recepty pořadu Kluci v akci, najdete je na www.ceskatelevize.cz v horní liště si najedete na Programy A-Z a vyhledáte Kluci v akci. Můžete se tak vrátit ke všem jejich receptům :o)

  • Anonym | 15. 2. 2008 07:39

    p.Klausová určitě jídlo nevymyslela ,ale pouze reprezentovala.Tak proč to nezkusit?Politika nepolitika.

  • Jana | 14. 2. 2008 21:43

    milá zlatá Ilono, taková drobnost, já jsem s tím nezačala, ta moje příbuzná, co ten recept vařila v letech cca 1975 a dál se jmenovala Běla Justová, doufám, že mi rozumite.

  • Di | 14. 2. 2008 18:44

    Daniello, neměla jsem ani Moravanku, ale něco podobného, zavařeninu rybizovo-angreštovou a žádnou dijonskou hořčici, ale ostrou křenovou. Jídlo bylo spíše lehce nasládlé. A co se týká politiky, tou si jídlo nekazím, prostě recept jako recept.

  • Ilona Bagge | 14. 2. 2008 18:27

    Jano Nesvadbová, nepřipadá Vám trapné odsuzovat recept podle příjmení autora? Proč taháte své politické sympatie/antipatie sem na Recepty? Když někdo recept vyzkouší a nechutná mu, má právo ho posoudit, jak jste udělala ve druhé větě, ale ten začátek je fakt směšný. Pro vyjádření politických postojů - jakýchkoliv- jsou na Internetu jiné diskuze.

  • Dagmar | 14. 2. 2008 16:55

    Daniello,recept jsem si zapsala hned u sledování televize a paní Klausová říkala,že se má přidat rybízová marmeláda.Taky tak jsem to hned vyzkoušela a je to opravdu velice chutné.Paní Klausová také podotkla,že by to měla být pouze sterilovaná směs Moravanka,která se naleje na trochu zapečené kuře,tak jak to píše Di.Máslo jsem taky nedávala.Nemusíte mít obavy,kuře nebylo vůbec kyselé.Určitě se návštěvě zavděčíte.Přeji dobrou chuť.

  • Jana Nesvadbová | 14. 2. 2008 16:53

    Paní Di , recept už z pricipu příjemí té dámy , co se prezentovala v televizi nikdy nebudu vařit a vařivala ho před mnoha lety moje příbuzná a nic moc,

  • Daniella O. | 14. 2. 2008 15:25

    Anonyme, je zde i hodne kucharek, ktere nemaji moznost tento porad sledovat a kazdy dobry recept uvitaji. Di vlozila recept originalni a vyzkouseny, coz je vyhodou, protoze se mohu rovnou zeptat, jestli kombinace Moravanky a dijonske horcice nevytvori prilis kyselou chut a jestli je mozne nahradit rybizovou zavereninu marmeladou? Moc rada bych zitra tohle kure upekla pro navstevu. Dekuji.

  • Di | 14. 2. 2008 14:54

    k.v. je jich bohužel mnoho, nejenom na těchto stránkách, ale v životě vůbec. Často sami nic nedělají, ale vadí jim, když něco dělají druzí, když jsou spokojení, nacházejí spřízněné duše atd. atd. Neřešme to, buďme jiní, buďme pozitivní! Negací otrávíme především vlastní duši. Tak si raději udělejme něco dobrého k jídlu, ať je nám dobře.

  • Anonym | 14. 2. 2008 14:48

    zrovna mi o tomto receptu říkala teta, dělala to o víkendu a moc jí to chutnalo. Měla to z pořadu Kluci v akci Též se chystám, že vyzkouším.Petra

  • Di | 14. 2. 2008 14:32

    Jo, dívala jsem se náhodou na televizi a recept mi připadal zajímavý a nápaditý - mám ráda tyhle na první pohled nekombinovatelné kombinace. Čekala jsem, zda ho někdo vloží, a když se tak nestalo, udělala jsem to sama. Myslím, že originálních receptů tu je zapotřebí. V poslední době se omílá stále dokola to samé. Vždyť takové mnoho hitů naší kuchyně mělo takovýto začátek - objevilo se v televizi a pak začalo kolovat. No a internet je na to kolování super pomůcka! nechte si chutnat!

  • k.v. | 14. 2. 2008 13:51

    Myslite, ze je ten anonym jenom jeden clovek, anebo je tech lidi vic?

  • milena kubikova | 14. 2. 2008 12:59

    Di- to urobila absolutne profesionalne.....najprv recept vyskusala a potom vlozila s uvedenim zdroja. Tak to ma byt.

  • Jarka O. | 14. 2. 2008 12:08

    Anonyme, pokud jsem si všimla, Di- v postupu o pořadu Kluci v akci mluví, recept tedy nevydává "za svůj". Tak oč jde? Naopak jsem ráda, že recept už vyzkoušela a podělila se s námi o své zkušenosti.

  • Věra z Dc | 14. 2. 2008 12:07

    Anonyme, polepši se, až budeš zase sledovat kluky v akci tak nevrtej a něco přihoď ! Já jsem totiž také viděla Livii jak říkala tento recept a chtěla jsem si ho vyzkoušet, ale postupně jsem na to zapomněna a jsem ráda že recept je v nabídce díky Di :-))

  • Světlana Čelechovská | 14. 2. 2008 11:40

    ...anonyme, anonym, ty aby si si nerýpnul...já jsem třeba "kluky v akci" nesledovala, a ani o receptu neslyšela...jsem vděčná, když někdo "hodí do placu" recepty, které byly třeba včera v televizi...a co ty, anonyme, kdy něco dobrého kromě špičkování pošleš?...

  • Anonym | 14. 2. 2008 11:02

    se někdo díval na kluky v akci, co?:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dijonská hořčice Hořčice kremžská Hořčice plnotučná Kuřecí maso Pepř mletý Rybízová marmeláda Sůl Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Paprikový salát

Paprikový salát

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Salámový dort

Salámový dort

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

43
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
36
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
21
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf
Fazolový guláš (nejen) s…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Kuře tří hořčic Livie Klausové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact