Na začátek si uvaříme hustý sladký pudink, dle tohoto receptu je pudink příliš hustý a v krému pak zůstávají pucky, proto já osobně doporučuji mléka minimálně 300 ml. Necháme vychladnout.
2
Těsto : Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ušleháme pěnu, do které postupně zašleháme mléko a olej. Do takto připravené směsi po částech zašleháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do poečiva. Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
3
Vylijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme na 160°C cca 30 min.
4
Krém: V míse ušleháme zakysané smetany s tvarohem. Do této hmoty po lžících zašleháme vychladlý pudink, poté nastrouhanou čokoládu a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu (bez stužovače) a vmícháme do krému.
5
Když je těsto upečené a prochladlé, naznačíme si na vrchu nožem okraje a prostředek vydlabenme lžící ale ne až na dno, necháváme 1 - 2cm těsta.
6
Vydlabané těsto uložíme do misky. Banány oploupeme a překrojíme podélně na poloviny, poté skládáme do vydlabaného prostoru. Na banány rovnoměrně nanesem stracciatelový krém a uhladíme. Vydlabané těsto v misce prsty rozdrobíme a touto drobenkou rovnoměrně posypeme povrch dortu. Nakonec rukama drobenku lehce přitlačíme a celý povrch lehce dorovnáme.
7
Dáme stuhnout do chladu. Dort je náročněší na práci i pěněženku, ale je opravdu vynikající, vypadá skvěle a určitě stojí zato ho minimálně vyzkoušet.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Majda
|5. 8. 2016 19:50
Tak jsem to zdárně dodělala ,tak zítra, jsem zvědavá jak bude chutnat :-) a ta práce s tím to byla radost ,šlo to samo a né jak psala paní..asi si to neumí zorganizovat díky ;-)
Naďa
|29. 3. 2016 12:02
Nejdýl trvá chlazení,jinak v pohodě
neuměl
|20. 11. 2014 20:22
No tak tím bych se moc nechlubila.že jsem z oboru.Tohle zvládne i dítě a hlavně musíš si to umět zorganizovat.A netuším nad čím jsi strávila půl dne za hodku a půl je hotov. O:-)
Radka
|1. 3. 2014 18:54
Zase taková tragédie to není. Metly stačilo umýt jednou - první šlehám bílky, metly nemyju a šlehám žloutky s cukrem a ostatními surovinami. Umyju a pak vyšlehám šlehačku a metlami od šlehačky zbytek ingrediencí na krém. Misky jsem si umyla taky, to je pravda, ale ty dvě misky byly umyté během minuty. Práce všeho všudy na hodinu a půl nejvýš a kuchyň uklizená za dvě minuty. Myslím, že to bez problémů zvládne i ten začátečník.
Dělalo se mi to parádně, jen jsem dala místo kakaa Granko a dort je hrozně světlý ... Chladí se na zítra v ledničce, tak jsem zvědavá, jaký bude !.. Vyřízla jsem z plátu čísla 25 a přiložila fotku.
MÍLA
|27. 7. 2013 18:08
Musím se omluvit, že jsem pohanila recept, podávala jsem dort až druhý den, přes noc byl vledničce. Dle ohlasu strávníků, musím přehodnotit, považovali ho všichni za výtečný!!!!!!
MÍLA
|26. 7. 2013 13:36
Práce jako na kostele, celá kuchyn a všechno nádobí zaflákané, třeba smývat, protože misky a šlehač je pořád třeba čistý, práce na půl dne, spousta materiálu, co to stálo nepočítám, výsledek rozpačitý, nic moc, dalo se to jíst. A to jsem z oboru, pro začínající nedoporučuji.
Alena
|27. 9. 2012 16:38
jeden z nejlepších receptů na těchto stránkách, opravdu výborný ;-)
Leni, zkuste posyp víc přimáčknout ke krému, ale to zas není takový problém, hlavně, že chutná ;-)
Lenka
|14. 5. 2011 18:30
Zákusek se povedl,krém byl fajn,ale rozdrobený piškot navrchu se docela drolil a padal.Má to tak být,anebo je v něčem problém?
vilda babič
|23. 11. 2009 14:25
chutnalo, moc dobré, jen do krému jsem musela přidat cukr, s jedním vanil. cukrem to pro nás slaďouše nebylo vůbec sladké :o)),
Eva Červenková
|3. 10. 2009 11:36
Andreo, a taky do sebe "nenaperete" spoustu éček!chystám se ho péct zítra k tatkovým narozeninám :-)
Markéta H.
|7. 9. 2009 10:03
Andreo: Rozdíl je v tom, že tento dort na plech je domácí, jistě za něj budete pochválena a budete z mít z výsledku radost mnohem víc než ze smíchání prášku a uplácání.
A B
|4. 9. 2009 20:35
tento recept mi přišel mailem i s fotečkama, tak jsem jej po obědě upekla. Má sice tuhnout do druhého dne v lednici, ale už jsme jej zkoušeli, je vynikající. Banánů jsem dala 5, ikdyž byly veliké, bylo to akorát pokryté. Puding jsem dala s banánovou příchutí. dávám 1.
Markéta H.
|14. 8. 2009 08:19
Andreo, rozdíl mezi dortem v pytlíku a dortem tímto na plechu je mimojiné ve velikosti, dále pak v obsahu chemie a v neposlední řadě v přípravě. pokud připravujete buchty raději z pytlíku, nic Vám v tom nebrání...já osobně ale dávám přednost věcem připraveným doma, tím spíše když objevím recept na domácí přípravu moučníku, který mi chutnal už z pytlíku.
Jana Peková
|13. 8. 2009 22:57
Byl výborný ...1.
Andrea Rubešová
|13. 8. 2009 16:15
Dokážete mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi rozdrobeným dortem v pytlíku a rozdrobeným dortem na plechu, když se to sype úplně stejně???
Heda Konečná
|11. 8. 2009 13:49
Pekla jsem, je výborný, krém je fantastický na léto nádherně osvěžující. Jen jsem dala více banánů 4 jsou málo. Hodnotím 1*
Jana Řezníčková
|28. 7. 2009 09:58
Markéto, určitě zanedlouho vyzkouším, protože syn miluje tento krtkův dort a já ho dělám poměrně často, ale nemám ráda to "drobení", když to padá po stole, je z toho binec. Proto vítám tento recept a určitě dám vědět, jak chutnal !!