• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Napište svůj komentář k receptu

Kroupo - vepřo (maso) - zelo

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství dle chuti:
    • kroupy předem uvařené
    • vepřové maso : bůček nebo plec, krkovice
    • cibule
    • sůl
    • kmín , pepř...
    • česnek
    • kysané zelí čerstvé nebo dušené

Postup přípravy receptu

1
Pro 4 - 5 osob, budeme potřebovat předem uvařit cca půl kila krup. Ty po uvaření scedíme a necháme řádně okapat.

RADA: Jak na domácí kysané zelí?

2
Vepřové maso upečeme klasicky, tak jsme zvyklí, na pokrájené cibuli, klidně s přidáním česneku, osolené a okořeněné, dle vlastní chuti. Pokud máme zbylé pečené maso z předešlého dně, například z moravských vrabců nebo klidně i zbylé pečené vykostěné kuře, máme ušetřenou práci a použijeme ho.

RADA: Maso se zlatavou kůrkou

3
Zelí ke kroupo - vepřu (masu), podáváme jak podušené na dozlatova osmažené cibuli, mírně osolené a oslazené dle chuti, tak i kysané, které necháme jen trochu okapat. Obojí je výborné.
4
Pečené maso, pokrájíme nebo natrháme na menší kousky a společně s cibulovým výpekem (množství dle tučnosti) dáme do kastrolu prohřát. Přisypeme scezené kroupy, promícháme a ještě společně zahříváme, případně dosolíme a opepříme dle chuti.
5
Kroupo - vepřo (maso) rozdělíme na talíře, přidáme dušené nebo kysané zelí a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Trhané vepřové

Trhané vepřové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Oběd Pečení Dušení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Kroupy Kysané zelí Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Rybí steak

Rybí steak

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
18
Brokolicovo-mrkvová polévka se sýrem
Brokolicovo-mrkvová…
15
Fíky s ochuceným sirupem
Fíky s ochuceným sirupem
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Krkovička s kopečky
Krkovička s kopečky
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take…
Krocan ve vinném aspiku
Krocan ve vinném aspiku
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Kroupová polévka s paprikovou klobásou
  • Recepty.cz
  • Kroupo - vepřo (maso) - zelo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact