• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kringel s lískovými ořechy z Remosky

0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko
    • 15
      g droždí
    • 30
      g máslo
    • 1
      žloutek
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 250
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce skořice
    • ořechy

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezi tím si odvážíme mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na plátky, žloutek a cukr. Přidáme vzešlý kvásek.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Vypracujeme těsto pružné, které uložíme do mísy a lehce zasypeme moukou. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě cca hodinu kynout.  Mezi tím si připravíme máslovou náplň. Změklé máslo smícháme s cukrem a skořicí.
3
Vykynuté těsto přeložíme na pomoučenou pracovní desku. Z těsta vyválíme tenký obdélník, který potřeme rovnoměrně máslovou náplní a srolujeme jej do válečku. Srolovaný váleček rozkrojíme podélně na půl. Oba konce spojíme a překládáme je přes sebe. Kringel spojíme pevně do tvaru kruhu, aby se nám při pečení kringel nerozpojil.
4
Povrch poklademe pokrájenými loupanými lískovými ořechy.  Do hrnce Remosky vložíme pečicí papír. Vytvarovaný kringel opatrně uložíme na pečicí papír. Na hrnec přiložíme pečicí víko a pečeme cca 25 minut.  Upečený kringel vytáhneme z Remosky a na mřížce jej necháme vychladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak uplést vánočku ze šesti pramenů

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Kringel

Kringel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Ořechy Skořice Sůl Žloutek

Vánočka z domácí pekárny

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Babské kuře

Babské kuře

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Vánočka z domácí pekárny

Poslední sledované recepty

22
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
13
Bretonský koláč - Quatre quart
Bretonský koláč - Quatre…
13
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Krevety středozemí
Krevety středozemí
Krevety v těstíčku
Krevety v těstíčku
Kringel
Kringel
Krkonošská pohádka
Krkonošská pohádka
Krkonošské knedlíky
Krkonošské knedlíky
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
  • Recepty.cz
  • Kringel s lískovými ořechy z Remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact