• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krémový koláč s broskvemi
Napište svůj komentář k receptu

Krémový koláč s broskvemi

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémový koláč s broskvemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 120
      g máslo
    • 3
      lžíce voda 2-3 lžíce studené
  • Náplň
    • 5
      ks broskve větší
    • 150
      ml smetana
    • 2
      ks žloutek
    • 200
      g cukr
    • 30
      g hladká mouka
  • Drobenka
    • 60
      g máslo
    • 75
      g hladká mouka
    • 60
      g cukr
    • 0,50
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Suroviny zpracujeme v hladké těsto, které vytvarujeme do kulaté koláčové formy. Na těsto vyrovnáme plátky broskví. V misce utřeme smetanu, žloutky, cukr a mouku a touto směsí přelijeme broskve. Koláč pečeme asi třicet minut. Mezitím připravíme drobenku a nasypeme ji na koláč. Dopékáme asi 15 minut.
2
Jde o výborný vláčný koláč, který i krásně vypadá. Neobvyklá kombinace broskví a skořice je opravdu fantastická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný krémový koláč

Ovocný krémový koláč

Krémový salát z brokolice, rajčat a vojtěšky

Krémový salát z brokolice, rajčat a…

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bára | 28. 7. 2016 16:08

    Pekla jsem dle receptu, sice se snědl, ale už nikdy víc!

  • Bára | 28. 7. 2016 16:08

    Pekla jsem dle receptu, sice se snědl, ale už nikdy víc!

  • Pokuston | 23. 8. 2013 17:06

    Zkousela jsem bez drobenky a ze zbylych bilku misto toho udelala navrch snih. Broskve jsem mela cerstve, oloupane za syrova, misto smetany slehacku. Ubrala jsem cukru a kolac je uzasny. Diky za recept.

  • Silvicek | 21. 8. 2013 22:23

    Koláč byl luxusní!!! Dávala jsem čerstvé broskve a paráda! Akorát místo smetany mi přítel koupil smetanu zakysanou - což si myslím, že je dobrá volba pro to, aby ta náplň nebyla tak tekutá:) Děkuji za tento recept:))))

  • Markéta | 13. 8. 2013 16:42

    Vynikající koláč. Dnes jsem ho pekla s menšími úpravami. Broskve jsem měla čerstvé, tak jsem je oloupala, rozmixovala a přimíchala do nich trošičku cukru a vanilkový pudink. Nalila jsem to na těsto a dala chvilku upéct, aby pudink stuhnul. Mezitím jsem si udělala náplň ze smetany dle receptu a nalila ji na první vrstvu. Dál už podle receptu. Právě ho ještě teplý ochutnávám :-) A je fantastický!

  • Pavlína Špeciánová | 7. 8. 2009 09:01

    Tak včera jsem tento zajímavý koláček upekla a přestože bylo na výběr ze tří druhů koláčů,tento byl nejvíce opěvovaný.Nazvala bych ho koláč Překvapení.Protože jen jsem začala dělat těsto,tak jsem se lekla kde je nějaké vejce,sůl,cukr.A hned jsem byla v podezření,že mi nvyjde tak jak má.No nevydržela jsem to a trochu cukru do těsta přidala.Do krému pak ubrala.Byl výborný jen mi taktéž úplně dokonale nedržel,ale je pravda,že jsem ho krájela ještě teplý.Možná by stačilo do krému přidat Maizenu nebo o trošku víc mouky.Možná to bylo nedokonale odkapanými kompotovanými broskvemi....těžko říct kde udělali soudruzi z NDR chybu,ale byl skvělej i tak.Určitě zopakuji a hodnotím za 1.Dejte vědět kdo jste pekl z čerstvými broskvemi,jestli je spaříte a oloupete a hlavně jestli jsou pak po upečení měkké.Díky

  • Jan Gerhart | 10. 2. 2008 09:19

    Koláč byl geniální - pravda trochu sladčí, ale to se dá upravit ubráním cukru ze smetany a menším množstvím drobenky.Překvapivé je jak jednoduché těsto ze dvou surovin udělá moc dobrý základ alá listové těsto. Já se nejdřív lekl, aby to nebylo špatně - žádný cukr, vejce, níc...Jako variaci bych tam pak viděl hrušky či jablka.

  • Adéla Boučková | 17. 6. 2007 23:07

    No, mně vyšel "výborný vláčný koláč". Cukru jsem do smetany s vajíčky dala míň a rozhodně není ani přeslazený ani těstovo těstový. Jo a taky jsem neměla dost smetany, tak jsem to řízla půl na půl s kysanou smetanou a téměř vždy dávám část mouky špaldové. Ale jsem přesvědčena, že i kdybych zmíněné změny neprovedla, koláč by byl moc dobrý.Jen se mi zdá, že není úplně jasně uvedeno kdy drobenku přidat - já ji přidala po zmíněné půlhodině.

  • Anonym | 6. 3. 2006 09:37

    Tak nevim, kde jsem udelala chybu, ale v zadnem pripade mi nevysel "vyborny vlacny kolac". Je to neco neuveritelne preslazene testovotestove.

  • Jana Koz. | 26. 10. 2005 11:01

    Broskve můžete použít i kompotované, jen doporučuji nechat dobře okapat, aby zbytečně nenmáčely těsto. Z jiného ovoce doporučuji ještě zraléhrušky nebo meruňky, ale fantazii se meze nekladou. Je ale lepší, aby to byly sladší druhy...

  • Airan Novakova | 25. 10. 2005 12:58

    Verim, ze ten kolac bude vyborny, uz je v oblibenich:-))

  • mK | 25. 10. 2005 12:45

    Chtela bych kolac zkusit a tak se ptam musi byt ty broskve cerstve nebo mohou byt i z kompotu?Da se pouzit i jine ovoce?Diky za odpoved.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr Hladká mouka Máslo Skořice Smetana Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Mouřeníny

Mouřeníny

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

40
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
27
Buřty na pivu
Buřty na pivu
18
Bramborové noky
Bramborové noky
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Krémový koláč s broskvemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact