• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krémová zeleninová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Krémová zeleninová polévka

autor: Killer17
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová zeleninová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      plátek kapusta
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      ks pórek bílá část
    • 300
      g brambory syrové
    • 1
      plátek celer
    • 1
      ks kořen petržele
    • 0,50
      l mléko cca 0,5l horkého mléka
    • 1
      ks masox
    • 1
      lžička sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Hrnec vytřeme mastným papírovým ubrouskem (nebo kápnem kapku oleje) a zahříváme 3 minuty na středním stupni tepelného zdroje. Přidáme olej a nadrobno nakrájenou cibulku, kterou necháme pouze zesklovatět.
2
Na tento základ přidáme očištěnou, omytou a na drobné kousky nakrájenou zeleninu a kostičky syrových brambor, 1 kostku masoxu a tolik vody, aby zelenina a brambory byly lehce potopené. Na středním stupni tepelného zdroje vaříme do změknutí přikryté poklicí. To trvá asi 15 minut.
3
Měkkou zeleninu a brambory prolisujeme nebo ponorným mixérem rozmixujeme. Vzniklou kaši rozředíme vařícím mlékem do požadované hustoty. Dále již nevaříme. Je-li potřeba, dochutíme solí. Sypeme zelenou petrželkou.
4
PS. Možná to zní nechutně, když jsem to viděl poprvé, tak jsem si taky říkal, co to je, ale je to fakt výborná polévka!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová zeleninová polévka ala minestrone

Krémová zeleninová polévka ala…

Krémová brokolicová polévka s vejcem

Krémová brokolicová polévka s vejcem

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M_39 | 21. 4. 2014 06:23

    Kdybych si nevšimla níže uvedených komentářů týkajících se množství brambor, tak bych vůbec nereagovala, ale 300g vždycky bylo a doufám, že se na tom nic nezměnilo 0,3kg a nikoliv 30kg. To jen trochu matematiky k tomu vaření.

  • jojoj | 9. 5. 2013 22:53

    Banalita to není, pro recept je to celkem důležité.

  • Killer17 | 9. 5. 2013 11:40

    To 30kg je chyba a s plátkem kapusty to je banalita.Ale jinak polévka je skvělá tak tady nehudruj :) :-)

  • Z. | 14. 4. 2013 12:08

    30 kg brambor, plátek kapusty, strašné :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Cibule Kapusta Kořen petržele Masox Mléko Olej Pórek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát…
16
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
16
Játrová nádivka na pekáč
Játrová nádivka na pekáč

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Krémová slepičí polévka
Krémová slepičí polévka
Krémová špenátová polévka se zázvorem
Krémová špenátová polévka se zázvorem
Krémová vajíčková pomazánka
Krémová vajíčková pomazánka
Krémová zeleninová polévka ala minestrone
Krémová zeleninová polévka ala…
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
Kremové fenyklové rizoto nejen pro děti
  • Recepty.cz
  • Krémová zeleninová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact